macOS Mojaves nya mörka tema ser bra ut och är lätt för dina ögon.  Så här gör du varje app och webbplats på din Mac mörk.

15 Mac-appar som aktiverar Mojaves mörka tema överallt

Annons En av de bästa nya funktionerna i macOS Mojave är det mörka läget. Detta ser inte bara ut svalare, utan det är också lättare för dina ögon på natten. Sedan jag installerade Mojave har jag varit på jakt efter att ställa in ett mörkt läge för allt. Detta inkluderar alla tredjepartsappar jag använder och ofta besökta webbplatser. Jag hittade ock

Annons

En av de bästa nya funktionerna i macOS Mojave är det mörka läget. Detta ser inte bara ut svalare, utan det är också lättare för dina ögon på natten.

Sedan jag installerade Mojave har jag varit på jakt efter att ställa in ett mörkt läge för allt. Detta inkluderar alla tredjepartsappar jag använder och ofta besökta webbplatser. Jag hittade också ett verktyg som automatiskt aktiverar mörkt läge vid en viss tidpunkt, vilket gör det smartare.

Om du gillar mörka appar och du har uppdaterat till macOS Mojave, använd följande appar, teman, inställningar och verktyg för att gå med i den mörka sidan.

Hur man aktiverar Dark Mode på Mac

Kontrollera först att du kör macOS Mojave. Om inte, gå till App Store för att ladda ner uppdateringen.

Öppna sedan Systeminställningar > Allmänt > Utseende och välj Mörk .

macOS Mojave aktivera mörkt läge

Du kommer att märka att macOSs tema ändras till svart, och detta är inte bara för menyfältet och Dock. När den har aktiverats får varje standardapp som Safari, Finder och till och med Notes en svart eller grå bakgrund med vit text.

Mörkt läge för webben

Du tillbringar förmodligen större delen av din tid i en webbläsare. Så låt oss först lägga till ett mörkt läge för din webbläsare.

1. Dark Mode-teman för Chrome

Chrome Mojave-tema

Om du använder Chrome installerar du Mojave Dark Theme för att få ett mörkgrått utseende för Chrome-fönstret. Färgerna är mycket nära vad du hittar i Finder.

Men om du vill bli helt svart, använd istället Morpheon Dark-temat.

Ladda ner : Mojave Dark Theme (gratis) | Morpheon Dark Theme (gratis)

2. Mörkläsare

Chrome Dark Reader MUO

Dark Reader är ett fantastiskt tillägg som automatiskt lägger till ett mörkt läge på varje webbplats. Och det har en förvånansvärt bra träfffrekvens. De flesta webbplatser som jag besöker regelbundet fungerar bra. Bakgrunden blir mörkgrå med vit text. Och du kan justera ljusstyrkan och kontrasten för att göra bakgrunden helt svart.

Enligt min erfarenhet fungerar Dark Reader bättre på Chrome än på Safari. Och även om det är gratis på Chrome kostar Safari-förlängningen 2 $.

Den bästa delen av Dark Reader är hur anpassningsbar den är. Du kan skapa teman eller stänga av mörkt läge för enskilda webbplatser. Detta är användbart för webbplatser som redan har ett mörk mörkt läge, som Gmail, YouTube och andra.

Ladda ner : Dark Reader för Chrome (gratis) | Dark Reader för Safari ($ 5)

3. Svart tema för Gmail

Gmail Dark-läge

Den nya Gmail-uppdateringen kommer med ett fantastiskt nytt mörkt tema. Klicka på inställningsikonen, välj teman, bläddra ner och välj det mörka temat. Vi har beskrivit hur du anpassar Gmail Hur du ändrar Gmail-teman, bakgrund, teckensnitt och mer . Läs mer på andra sätt också.

4. Nattläge för Reddit

Reddit Dark Mode

Den nya Reddit UI har också ett inbyggt mörkt läge. Efter inloggning, klicka på din profil- knapp och växla nattläget .

5. Trello Night för Chrome

Trello Night

Trello är en av få produktivitetsappar som mest används på webben. Chrome-användare kan nu aktivera ett mörkt läge med hjälp av förlängningen Trello Night.

Ladda ner : Trello Night för Chrome (gratis)

6. Nattläge för Twitter

Twitter Dark mode

Twitter: s standard nattläge är mer blått än svart, men det gör jobbet. Efter inloggning, klicka på knappen Profil och välj sedan Nattläge .

Mörkläge Mac-appar

Det finns en fantastisk samling av mörka läge Mac-appar som går ihop med lagerapparna. Det bästa är att de flesta appar på listan kan synkronisera sitt tema baserat på systemets preferenser. Så när du byter från ljusläge till mörkt läge i dina systeminställningar, kommer alla stödda appar omedelbart att byta till mörkt läge!

7. Caprine för Facebook Messenger

Caprine dark mode

Om du använder Facebook Messenger regelbundet kan du dra nytta av en dedikerad Messenger-app som Caprine. Det stöder infödda aviseringar och kommer med ett sött mörkt läge.

Ladda ner : Caprine (gratis)

8. ChatMate för WhatsApp

Chatmate för WhatsApp

ChatMate for WhatsApp är en bättre version av WhatsApp skrivbordsapp. Det stöder Stör ej, har ett integritetsläge, och ännu viktigare, packar ett fantastiskt mörkt tema.

Ladda ner : ChatMate for WhatsApp ($ 3, gratis prövning tillgänglig)

9. Ulysses

Ulysses Dark-läge

Ulysses är den bästa skriva-appen för macOS och den senaste uppdateringen för macOS Mojave ger ett nytt mörkt tema med ett förbättrat kontrastförhållande. Syntaxen och länkarna är i blått, vilket gör dem mycket lättare att läsa.

Nedladdning : Ulysses ($ 5 / månad, gratis testversion tillgänglig)

10. Björn

Bear Notes Dark Mac

Om Apple Notes inte är din kopp te, ta en titt på Bear. Den har fantastiska organisationsfunktioner och stöder Markdown. Dessutom ser det mörka temat underbart ut på en Macs Retina-skärm.

Ladda ner : Bear (gratis, abonnemang tillgängligt)

11. Fantastiskt 2

Fantastical 2 är den föredragna kalenderlösningen för dig som inte gillar kalenderns app. Det är spännande, levereras med naturlig språkbearbetning och ser bra ut på Mojave. Det inbyggda mörka temat aktiveras när du aktiverar macOS mörka läge.

Ladda ner : Fantastical 2 ($ 25, gratis testversion tillgänglig)

12. Saker 3

Saker 3 mörkt läge

Things är en enkel men underbar uppgiftshanteringsapp för Apple-enheter. Det tar komplexiteten i Getting Things Done-systemet och destillerar det till ett enkelt användargränssnitt som är ett nöje att använda och titta på. Saker 3 för macOS har uppdaterats med ett lika underbart mörkt tema.

Ladda ner : Things 3 ($ 50, gratis testversion tillgänglig)

13. Tweetbot 3

Tweetbot 3 Dark mode

Tweetbot är fortfarande den bästa Twitter-klienten för Mac. Den senaste uppdateringen av Tweetbot 3 ger en ny design och ett mörkt tema. Liksom många andra professionella appar på den här listan kan Tweetbot automatiskt ändra temat baserat på ditt MacOS-temapreferens.

Ladda ner : Tweetbot 3 ($ 10)

14. Gnista

Sparks senaste uppdatering gör det till en av de mest innovativa e-postapparna på macOS. Du kan nu chatta med dina teammedlemmar inifrån ett e-postmeddelande och samarbeta om e-postmeddelanden innan du skickar dem ut. Det nya mörka läget ser bra ut också.

Nedladdning : Spark (gratis)

15. ReadKit

ReadKit Dark-läge

ReadKit är en av de bästa RSS-läsarna för macOS. Det stöder massor av synkroniseringstjänster och erbjuder bra läseanpassning. Byt till det mörka temat och gör din RSS-läsning lätt för ögonen. ReadKit kan också matcha ditt systemtema.

Ladda ner : ReadKit ($ 5, gratis testversion tillgänglig)

Gör mörkt läge enklare med NightOwl

NightOwl för Mac

Om du gillar att växla mellan lätta och mörka lägena ofta kommer du att gå till Systeminställningar varje gång snabbt.

Installera den kostnadsfria NightOwl-appen så har du en snabbväxlare rätt i menyraden. Dessutom kan du schemalägga mörkt läge för att automatiskt slå in vid en viss tidpunkt eller direkt efter solnedgången.

Ladda ner : NightOwl (gratis)

Dark Mode är inte alla Mojave-erbjudanden

Många professionella oberoende appar på macOS har uppdaterats med ett mörkt tema. Om du använder en app som iA Writer, AirMail, Todoist, OmniFocus, Sublime Text, Day One och andra favoriter, gå bara till appens inställningar och leta efter temalternativ.

Mörka lägen ser bra ut och de gör din Mac enklare att använda på natten. Med alla dessa alternativ tillgängliga, varför inte prova?

Glöm inte att mörkt läge bara är en av macOS Mojaves fantastiska nya funktioner. Efter uppdatering bör du också prova den nya stapelfunktionen, dynamiska bakgrunder och det uppdaterade skärmdumpverktyget.

För ytterligare Mac-appar, kolla in den här listan över appar som förbättrar Finders funktionalitet De 8 bästa Mac-apparna som förbättrar Finders funktionalitet De 8 bästa Mac-apparna som förbättrar Finders funktionalitet Wish Finder gjorde mer på din Mac? Prova dessa utmärkta appar som integreras med Finder för att förbättra dess kapacitet. Läs mer :

Utforska mer om: Mac-appar, macOS Mojave, Nattläge.