Google Earth kan ta dig från en satellitvy över ditt eget hus till att flyga över någon del av världen.

Hur du får en satellitvy av ditt hus med Google Earth

Annons Google Earth (och Google Maps) är det enklaste sättet att få en satellitvy över ditt hus och ditt område. Google Earths virtuella värld kombinerar satellitbilder, kartor, flygfoton och naturligtvis Googles sökmotor. Detta ger oss en fascinerande applikation som gör att alla kan se nästan alla delar av världen och få omedelbar geografisk information för det området. Google Eart

Annons

Google Earth (och Google Maps) är det enklaste sättet att få en satellitvy över ditt hus och ditt område.

Google Earths virtuella värld kombinerar satellitbilder, kartor, flygfoton och naturligtvis Googles sökmotor. Detta ger oss en fascinerande applikation som gör att alla kan se nästan alla delar av världen och få omedelbar geografisk information för det området.

Google Earth kom tidigare i gratis- och Pro-smaker, men Google Earth är nu helt gratis att ladda ner på stationära datorer, och du kan till och med använda det i Chrome webbläsare. Hur man använder Google Earth i en webbläsare Hur man använder Google Earth i en webbläsare Google Earth är tillgängligt som en desktop-app och mobilapp, men vad händer om du vill använda Google Earth i en webbläsare? Läs mer och på Android eller iOS. I den här artikeln visar vi dig hur du kan dra nytta av Google Earths högupplösta grafik- och satellitbilder.

Google Earth Satellite View kontra Google Maps

Google Earth och Google Maps använder samma satellit- / antenn- och gatuvybilder för att ge dig fantastiska data på vår planet. Få saker som att söka och vägbeskrivningar liknar också båda.

Men det finns viktiga skillnader också.

Google Earth är ett virtuellt 3D-jordklot medan Google Maps används mer som en 2D-karta även om den har 3D-funktioner. Google Maps är också ett kraftfullare lokalt verktyg. Med Google Maps kan du hitta och dela vägbeskrivningar och utforska din ort med en fin tandkam. Det håller också denna information synkroniserad på alla dina enheter.

Google Earth och dess satellitbilder kan se samma ut när du jämför den med Google Maps. Båda har satellitskiktet. Men det erbjuder en viktig åtskillnad: en bättre uppsättning lager .

Tack vare Voyager- funktionen i Google Earth kan du utforska intressanta kulturer och vår planets natur i all sin härlighet.

Kort sagt: Använd Google Maps när du vill gå från punkt A till punkt B. När du vill utforska världen i all sin högupplösta 3D-härlighet använder du Google Earth.

Starta Google Earth för några roliga virtuella resor och använd sedan de många praktiska fördelarna.

1. Visa ditt hus med Google Earth

Satellitvy av ditt hus

Med de virtuella resorna kan du besöka alla länder på jorden. Men du kommer fortfarande att fortsätta för att hitta ditt eget hus. Du kan flyga ner från yttre rymden och zooma ner till gatunivån.

För att hitta ditt eget hus:

  1. Gå till sökrutan längst upp till vänster och ange din adress.
  2. Dubbelklicka på din adress i sökresultaten. Google Earth flyger dig till ditt område.
  3. Dra pegman-ikonen för att komma åt Street View och få en närmare titt på ditt hem.

Du kan söka efter valfri plats efter adress, företagsnamn, latitud-longitud-koordinater, nyckelord och landets namn. Om det är ett nytt grannskap kan du gå runt praktiskt taget och lära känna tjänsterna och företagen runt din ort.

Google Earth tror också att du går direkt till ditt hem för att ta en satellitvy. Det är därför de tog denna idé och skapade ett unikt berättarprojekt som heter This is Home.

Men istället för att stanna kvar i ditt eget hus och däremot, varför inte gå över till House Lannister oinbjuden med en av de många gratis virtuella resorna på Google Earth.

2. Ta virtuella resor från din soffa

Google Earth Virtual Tour

Google Earth är gjord för utforskning och geografiska upptäckter. Det finns fascinerande virtuella turer på Google Earth 13 Fantastiska virtuella turnéer från Google Earth Du måste utforska 13 Fantastiska virtuella turnéer från Google Earth Du måste utforska Här är några av de bästa virtuella rundturerna tillgängliga på Google Earth. Gå till världens mest exotiska platser och kulturer. Läs mer .

Så du kan ta en vandringstur i Winterfell eller hoppa till King's Landing utan att morda alla i sikte för Iron Throne. Game of Thrones virtuella turné med 33 platser är en av de roligare aktiviteterna du kan göra med högupplösta satellitbilder på Google Earth.

Det är mer vackert i Google Maps Street View, men Google Earth släpar inte efter med panoramafoturer på 360 grader också.

3. Mät avstånd stora och små

Mät avstånd på Google Earth Aerial View

Du tittar på flygfoto över ditt hem på Google Earth. Kanske, nu vill du mäta tomten den står på eller beräkna en närliggande paket du har ögonen på. Istället för att manuellt sträcka tejpen, använd Google Earths mätverktyg för att göra det på några minuter.

På Google Earth Pro kan du använda linjer och former för att kontrollera avstånd och uppskatta höjder. Till exempel kan du använda höjdinformationen för att planera vandringar runt ditt landskap.

På Google Earth för Chrome, Android och iOS kan du använda måttverktyget Hur man använder Google Earths mätverktyg och varför det är användbart Hur du använder Google Earths mätverktyg och varför det är användbart Den senaste Google Earth-funktionen låter dig mäta avståndet mellan valfritt två punkter, liksom omkretsen eller området. Läs mer för att beräkna omkretsen eller avståndet mellan punkter på kartan (se skärmdump).

4. Använd historisk vy för att gå tillbaka till det förflutna

Google Earth historiska bilder

Google Earth Pro har ett skjutreglage borttaget i verktygsfältet som fungerar som en tidsmaskin. Föreställ dig att du tittar på satellitvyn på ditt hus eller någon annan plats och vill se hur det såg ut tidigare. Du kan göra tre saker för att få åtkomst till historiska bilder för platsen.

  1. Gå till menyn och välj Visa> Historiska bilder .
  2. Klicka på knappen Historisk bild på verktygsfältet (en klocka med en pil som pekar moturs).
  3. Klicka på datumet i det nedre vänstra hörnet av Google Earth-fönstret. Google Earth hoppar till de äldsta historiska bilder som finns tillgängliga.

5. Se en satellitvy av vädret

Global väderkarta på Google Earth

Visste du att du kan titta på vädermönster i global skala på Google Earth? Du kan få nära realtidsdata för temperatur, vindhastighet och nederbörd.

  1. Öppna Google Earth för Chrome (även i Android eller iOS).
  2. Klicka på ikonen för Voyager på den vänstra panelen.
  3. Klicka på Lager i listan med kategorier.
  4. Rulla ner brickorna och välj Current Weather Radar . Du kan också klicka på andra brickor som aktuell global temperatur, global vindhastighet eller 24-timmars global nederbörd .

Kombinera det med Google Maps, och det kan vara den enda väderapp som du behöver. Google Maps är allt du behöver för realtids väderdata. Google Maps är allt du behöver för realtids väderdata Visste du att Google Maps innehåller realtid väderdata? Så här får du ut det mesta. Läs mer .

6. Övervaka naturkatastrofer i nära realtid

Google Earth Crisis Map

Google skapade en produkt som heter Google Crisis Map för att hjälpa människor att hålla sig medvetna om att utveckla naturkatastrofer som orkaner, stormar, jordbävningar och mer.

Kriskartan använder Google Maps-teknik för att göra denna information lätt tillgänglig i nästan realtid på alla enheter med en webbläsare. Kriskartan samlar också informationen som sprids över flera byråer och gör det lättare att förstå för lekmannen. Naturligtvis kommer det inte att erbjuda dig en satellitvy av ditt hus i realtid, men du kan åtminstone uppskatta vilka försiktighetsåtgärder du måste vidta när katastrofen flyter eller ebbs.

Du kan använda kriskartan som en fristående produkt eller till och med ladda ner några lager som KML-filer för att se dem på Google Earth. För en mer detaljerad genomgång går du över till Googles hjälpsida.

Sök på Google Earth efter de bästa vyerna

Att surfa på Google Earth kan vara beroendeframkallande. Faktum är att många kreativa användningsområden har kommit ut från denna frihjulssurfing. Till exempel är Google Faces ett inofficiellt projekt som försöker upptäcka "ansikten" dolda i topografin på vår planet. Med Google Earth VR kan du snart ta en virtuell semester.

Om det här inspirerar dig att ta dig ut och resa, kolla in de bästa satellittelefonerna. De 7 bästa satellittelefonerna för världsresor De 7 bästa satellittelefonerna för världsresor, satellittelefoner håller dig uppkopplad när det inte finns någon vanlig telefontäckning. Vilken är den bästa satellitelefonen för dig? Läs mer för att följa dig på din resa.

Utforska mer om: Google Earth, Maps, .