Sätt din bästa fot framåt i din jobbsökning.  Strukturera din CV och brev för en e-postapplikation med dessa tips.

Hur man strukturerar ett brev och återupptar när du skickar via e-post

Annons Jobbsökning är på samma sätt som jakt på guld. Om du spelar dina kort rätt, kan du slå det rikt och landa en karriär. Om du röra dig, kan du blåsa dina chanser med det företaget. På vilka sätt du kan kontakta de företag du vill jobba för multipliceras och en av metoderna är via e-post. Så här struktu

Annons

Jobbsökning är på samma sätt som jakt på guld. Om du spelar dina kort rätt, kan du slå det rikt och landa en karriär. Om du röra dig, kan du blåsa dina chanser med det företaget.

På vilka sätt du kan kontakta de företag du vill jobba för multipliceras och en av metoderna är via e-post. Så här strukturerar du ditt CV och ett brev för en e-postapplikation, så att du lägger din bästa fot framåt och inte blåser dina chanser.

1. Gör din forskning

Skriva en jobbansökan via e-post Gör forskning

Det största du behöver göra innan du ens ansöker är att göra din forskning.

Denna forskning gäller för företaget självt och hur de vill att du ska skicka din ansökan. Vissa företag tillåter inte att du ansöker via e-post, och om du försöker den metoden avvisas du automatiskt.

När du har fått reda på om du får skicka e-post till dem, följ instruktionerna för det jobbet som skrivs i brevet. Om de har konstiga förfrågningar om ordalydelsen i din ansökan, eller om de ber dig strukturera din ämnesrad på ett visst sätt, gör det. Om de ber dig att adressera brevboken till en viss person, gör det också.

Dessa instruktioner är ett test för att se om du följer order ordentligt. De vill också veta om du har ett öga för detaljer - båda värdefulla färdigheter på arbetsplatsen.

2. Ämnesrad

Skriva en jobbansökan via E-post ämnesraden

Ämnesraden för din e-post är förmodligen en av de viktigaste delarna av din ansökan. Det kan betyda skillnaden mellan företaget öppnar e-postmeddelandet eller tänker att det är skräppost och kasta ut det.

Om du inte har specifika instruktioner för ämnesraden är det bäst att ta med en hänvisning till det allmänna syftet med din e-post.

I det här exemplet är något som "JOB APPLICATION: Entertainment Writer" ett bra ställe att börja. Det är ett trevligt, snabbt sätt att tydligt ange vad innehållet i din e-post handlar om. Det är också en bra plats för nyckelord.

I andra fall skickar du ett e-postmeddelande till en delad inkorg, men du vet vem du ska adressera e-postmeddelandet till. I situationer som dessa kan du lägga till något som “ATTN: [Infoga namn]” i början av ämnesraden. På så sätt vet alla som tittar på inkorgen till vem att vidarebefordra den till.

3. Introduktioner

Att skriva en jobbansökning via e-post Presentera dig själv

När du presenterar dig själv och adresserar den person som läser din ansökan är det några saker du absolut behöver för att få rätt. Du behöver:

  • Stava deras namn eller titel korrekt.
  • Ställ in rätt "ton" med din introduktion.

Innan du ansöker ska du undersöka hur företagets offentliga "ansikte" ser ut. Vilken typ av kultur försöker de släppa ut till världen?

Är de roliga och avslappnade? Är de allvarliga? Om de är avslappnade, är det förmodligen okej att gå med ett enkelt "hej" och adressera anställningschefen med deras förnamn - men bara om du vet deras namn till att börja med.

Om personen du kontaktar har en specifik titel som han vill adresseras av, använd den.

När företaget är mer allvarligt kan du använda "Dear [insert name]" eller något liknande. Det bör noteras att titlar som "Mr." och "Mrs." har fallit ur stil de senaste åren, eftersom du inte alltid kan gissa en persons äktenskapliga status eller kön genom deras online-profil.

Allt detta är att säga att när du presenterar dig själv vill du se till att din introduktion matchar företaget på en företagskulturell nivå. Om du inte gör det kan det vara en röd flagga som du kan kollidera med deras arbetsplatsvärden.

4. Lägg ditt omslagsbrev i din e-postadress

Skriva en jobbansökan via e-postomslag

När du skickar din ansökan via e-post är det bäst att lägga in ditt brev på själva e-postmeddelandet.

Det beror på att när du skickar ett e-postmeddelande är det ditt e-postmeddelande. Det är det första anställningschefen kommer att se, så du måste sätta din bästa fot framåt.

Ett annat skäl till varför du bör pröva den här metoden: du vill inte att anställningschefen ska läsa ditt följebrev två gånger. Kom ihåg att dessa människor har kort tid.

Om de läser en avgränsad introduktion i din e-post, följt av det fulla brev i en bilaga, kan de bli frustrerade. Det är lite för mycket redundans.

Om de begär att du bifogar en kopia av ditt brev, följ dock deras instruktioner exakt.

5. Om du bifogar något gör du det till en PDF

Skriva en jobbansökan via e-post Bifoga PDF

Vissa företag accepterar inte bilagor, och om du bifogar en fil till din ansökan går den direkt till skräppost. Om ett företag inte accepterar bilagor kommer de vanligtvis att meddela dig i själva jobbet.

Om du inte kan använda bilagor, eller om du är orolig för att din ansökan inte kommer att gå igenom dessa bilagor, se till att du tillhandahåller länkar till en online-version av ditt CV, till exempel din LinkedIn-profil. Se till att ankartexten du använder för dessa länkar är tillräckligt beskrivande för att människor vet vad de klickar på.

Om du kan skicka bilagor är det vanligtvis en säker satsning att skicka dessa bilagor som PDF-filer. De är ett mycket universellt filformat som också kan öppnas med ett antal olika program och moderna webbläsare. Detta gör det enkelt för människor att se ditt CV när och varhelst de kan.

Orolig för att du kanske inkluderar fel information i dina bilagor? Här är vad du inte ska inkludera i ditt CV 10 saker du INTE borde sätta på din CV 10 saker du INTE borde sätta på din CV Din CV är det första glimt av dig som en potentiell arbetsgivare ser. Gör ditt första intryck perfekt. Här är vad du inte ska lägga på ditt CV och varför. Läs mer .

6. Skräppost inte människor

Att skriva en jobbansökan via e-post Skräp inte

Slutligen, anklag inte människor när du har skickat in din ansökan. Skicka inte e-post till dem med frågan om de har läst den ännu. Om du gör det kan din korrespondens snart ses som skräppost.

Vissa företag skickar autosvar för att bekräfta att de har tagit emot din ansökan. Andra gör det inte.

Ibland kommer dessa företag att ta lång tid att komma tillbaka till dig eftersom ansökningsprocessen fortfarande är öppen. De kanske inte svarar alls. Detta är bara spelets natur.

Om företaget mailar dig tillbaka för att ställa fler frågor - men inte erbjuder en intervju - var artig och personlig.

Om du svarar på deras frågor och de inte skickar tillbaka dig efter flera veckor är det okej att skicka en snabb e-post med frågan om de har fler frågor. Du kan också låta dem veta att du fortfarande är tillgänglig för en intervju.

Men om företaget inte svarar på denna uppföljning, eller om de svarar negativt, skicka inte fler e-postmeddelanden efter det. Förstå att vissa onlineapplikationer helt enkelt inte fungerar. Du kan alltid prova på ett annat företag någon annanstans.

E-post med omsorg

Att skicka ett CV via e-post kan vara nervtäckande, men om du följer dessa grundläggande steg är du på rätt spår. Åtminstone kan du vara säker på att din ansökan kommer att bedömas utifrån hur mycket erfarenhet du har - inte på några uppenbara misstag i din ansökan.

Letar du efter fler tips om jobbsökning? Här är en lista med vanliga fel i brevbokstäver. 7 Online-felbrev som gör att ditt jobb kan avspändas. Var uppmärksam på dessa kritiska misstag och justera ditt brevet för att undvika dem. Läs mer .

Utforska mer om: E-posttips, jobbsökning, återuppta.