Vill du prova de nya Linux Ubuntu-funktionerna? Ta en kopia av Ubuntu 19.04 och binda i dig själv. Här är vad du ska leta efter.

10 nya Linux Ubuntu 19.04-funktioner och hur du använder dem

Annons Två gånger om året släpper Canonical en ny version av Ubuntu. Med Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” nu tillgängligt att ladda ner kanske du undrar om du vill uppgradera eller behålla saker som de är. Tio främsta nya Linux Ubuntu-funktioner erbjuds. Läs vidare för att ta reda på vad de är och hur Ubuntu 19.04 bara kan öve

Annons

Två gånger om året släpper Canonical en ny version av Ubuntu. Med Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” nu tillgängligt att ladda ner kanske du undrar om du vill uppgradera eller behålla saker som de är.

Tio främsta nya Linux Ubuntu-funktioner erbjuds. Läs vidare för att ta reda på vad de är och hur Ubuntu 19.04 bara kan överraska dig!

Här är varför du bör uppgradera till Ubuntu 19.04

Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” släpptes i april 2019. Vi kan berätta detta från versionens namn: 19.04. Ubuntu släpps under årets fjärde och tionde månad. Som ett resultat numrerades den föregående versionen Ubuntu 18.10.

Innan dess släppte Canonical Ubuntu 18.04 LTS. Som en långsiktig supportrelease är Ubuntu 18.04 den version du bör installera om du behöver mer tillförlitlighet. LTS-utgåvor uppdateras regelbundet för säkerhet, varför du redan bör använda Ubuntu 18.04 LTS Ubuntu 18.04 LTS: Bör du uppgradera? 8 skäl Ubuntu 18.04 LTS: Bör du uppgradera? 8 skäl Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver är en långsiktig supportrelease. Här är varför du bör använda Ubuntu 18.04 LTS tills minst 2021. Läs mer.

Som om det inte var tillräckligt med uppdatering för säkerhets- och stabilitetsändamål har vi 10 skäl att uppgradera till Ubuntu 19.04. Vi har delat upp dessa i två grupper; fem huvudskäl, och en kvintett med coola, mindre tweaks.

Först upp fem viktiga förbättringar du hittar med Ubuntu 19.04 för första gången:

 1. Linux Kernel 5.0
 2. Nytt skrivbordstema
 3. Tillståndskontroll för smarttelefonstil
 4. Levande lapp
 5. Mesa 19 GPU-drivrutin

Om det inte räckte har vi fem mindre tweaks att dela med dig:

 1. Tabulatorterminal
 2. Nattljusgranulat kontrollerar
 3. Nya ljudinställningar
 4. Skrivbordsanimationer
 5. GNOME-sökförbättring

Låt oss spendera några minuter på att titta på vad som är nytt i Ubuntu 19.04.

1. Linux Kernel 5.0 ingår

Viktigast av allt är att Ubuntu 19.04 använder Linux Kernel 5.0. Detta är den senaste versionen av kärnan som används allmänt och ger överlägset hårdvarusupport och prestanda.

Funktioner i Linux Kernel 5.0 inkluderar också förbättrat grafikkortsupport, inklusive Nvidia Xavier och AMD Radeon FreeSync. Bärbar datordrivrutiner för x86-maskiner har uppdaterats och strömhantering förbättras. Båda är särskilt användbara för alla som kör Ubuntu på en bärbar dator; strömhantering kan vara svårt för Linux-bärbara datoranvändare.

Det finns också Fscrypt Adiantum för snabb datakryptering på avancerade enheter.

Naturligtvis behöver du inte uppdatera till Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” för att njuta av fördelarna med Linux Kernel 5.0. Så här uppgraderar du din Linux-kärna i Ubuntu Hur du enkelt uppgraderar Ubuntu's Linux-kärna med Ukuu Hur du enkelt uppgraderar Ubuntu's Linux-kärna med Ukuu Att uppgradera Linux-kärnan är inte lätt, men om du kör Ubuntu och vill ha den senaste kärnan finns det nu ett enkelt verktyg som du kan använda för att ladda ner uppdateringen: Ukuu. Läs mer utan att uppdatera.

2. Nytt tema: Yaru

Förbättringar av Yaru-temat i Ubuntu 19.04

Okej, så det är inte helt nytt, men i Ubuntu 19.04 har Yaru-temat bättre stöd än i Ubuntu 18.10. Det har ett överlägset utseende i "Disco Dingo", med bättre integration för applikationsikoner från tredje part.

Sammantaget är Yaru snygg och modern, och i enlighet med tidigare Ubuntu-teman förlitar sig det rödbruna färgschemat.

Yaru körs på skrivbordsmiljön GNOME 3.32, men tänk på att GNOME på Ubuntu är starkt anpassat. Detta innebär att vissa funktioner i GNOME 3.32 inte är tillgängliga i Ubuntu (t.ex. HiDPI-fraktionerad skalning).

3. Tillståndskontroll för ansökan

En funktion som GNOME 3.32 ger till Ubuntu 19.04 är dock applikationstillstånd för smartphone-stil. Du har förmodligen varit tvungen att ändra behörigheterna på en smartphone-app efter installationen. Tidigare fanns sådana finjusteringar endast tillgängliga på systembasis, men i Ubuntu 19.04 kan det göras per app.

Detta innebär att du till exempel kan förhindra att en app visar aviseringar samt bestämma vilka filtyper den har tillgång till.

Kontroll av applikationstillstånd i GNOME-baserade Linuxdistros förväntas förbättras med efterföljande utgåvor.

4. Live patchning

Uppdatera Linux-kärnan med Livepatch

Live patchning i Ubuntu har tidigare varit tillgängligt för serveradministratörer; Ubuntu 19.04 utökar detta till stationära användare.

En ny flik Livepatch visas nu på skärmen Programvara och uppdateringar. Om patchar är tillgängliga kommer dessa att tillämpa kärnuppdateringar utan att starta om din dator.

Livepatch är gratis att använda med ett Ubuntu One-konto, även om affärsanvändare kommer att behöva betala för tjänsten.

5. Mesa 19 Open Source GPU Driver

AMD-grafikanvändare kommer att upptäcka att Mesa 19 open source GPU-drivrutin är tillgänglig i Ubuntu 19.04 “Disco Dingo”.

Mesa är en OpenGL-implementering med öppen källkod, bestående av hårdvara och programvarudrivrutiner. Gallium3D-komponenten lägger till videoacceleration och datorstöd. I slutändan, om du kör de senaste spelen i Linux eller redigerar video, kommer Mesa 19-drivrutinen att vara ett välkommet komplement till din Ubuntu-installation.

Återigen är denna funktion tack vare införandet av Linux Kernel 5.0.

5 coola mindre tweaks i den nya Ubuntu

Utöver dessa fem viktiga utvecklingar i den senaste Ubuntu-utgåvan ingår ytterligare fem användbara förbättringar.

1. Tabulatorterminal

Njut av en produktivitetsökning med flikterminal

Att köra flera terminalsessioner kan vara ont, om inte förvirrande ibland. Ubuntu 19.04 har ett nytt terminalgränssnitt med flikar, vilket gör det lättare att kontrollera olika bash-appar, kommandon och SSH-sessioner.

För basmissbrukare är detta en stor produktivitetsökning.

2. New Look Audio-inställningar

På samma sätt har ljudinställningarna ett nytt utseende, med bättre kontroller som är mer lämpade för en modern multimedia-PC. Öppna alla ljudenheter som är anslutna eller konfigurerade på ditt system och justera inställningarna efter behov.

3. Förbättringar av skrivbordsanimering

GNOME 3.32 ger några smidigare animationer på skrivbordsfönstren i mixen. Dessa hjälper till att förbättra Yaru skrivbordstema. Tack vare uppdaterade grafiska drivrutiner ser rullning utmärkt i nästan vilken upplösning som helst.

4. Nattljus Granulatkontroller

Night Light-inställningarna förbättrades i Ubuntu 19.04

Även om det inte är en ny funktion, har Night Light nya granulära kontroller, som hjälper dig att ställa in ljusstyrkan baserat på tid. Olika färgtemperaturer kan ställas in baserat på tid på dagen, med förinställda solnedgång till soluppgång och manuella alternativ.

5. Snabbare GNOME-sökning

Slutligen behålls ytterligare en GNOME-förbättring för Ubuntu 19.04. GNOME-sökfunktionen förlitar sig på förbättrad filindexering, vilket gör den snabbare än någonsin. Kommer detta att avsluta den utdragna sökningen efter felaktiga filer och mappar? Svaret kommer med tiden!

Uppgradera för nya Linux Ubuntu-funktioner idag!

Även om vissa nya funktioner introducerades i Ubuntu 18.04 LTS och Ubuntu 18.10, har de förbättrats för Ubuntu 19.04. Som sådan är det värt att kolla in den senaste versionen, bara för att se om dessa funktioner förbättrar din upplevelse.

Om du inte redan använder Ubuntu eller vill installera från grunden, ladda ner Ubuntu 19.04-diskbilden.

Samtidigt, om allt detta verkar intressant men du inte använder Linux, kolla vår Linux-nybörjarguide Komma igång med Linux och Ubuntu Komma igång med Linux och Ubuntu Du är intresserad av att byta till Linux ... men var börjar du? Är din dator kompatibel? Fungerar dina favoritappar? Här är allt du behöver veta för att komma igång med Linux. Läs mer .

Utforska mer om: Linux Kernel, Ubuntu.