Behöver du veta hur man ställer in ett VPN på Android?  Vi har fått dig med de bästa VPN: n och instruktioner för hur du använder dem.

Hur man ställer in ett VPN på Android

Annons Vill du hålla dig mer säker när du surfar på din mobila enhet? Eller vill du bara kringgå regionblockering på Netflix? Ett VPN (virtuellt privat nätverk) är ett bra alternativ. Men kan du ställa in ett VPN på Android? Så här installerar och använder du en mobil VPN på din Android-enhet och vilken VPN du ska välja. Vi talar ocks

Annons

Vill du hålla dig mer säker när du surfar på din mobila enhet? Eller vill du bara kringgå regionblockering på Netflix? Ett VPN (virtuellt privat nätverk) är ett bra alternativ. Men kan du ställa in ett VPN på Android?

Så här installerar och använder du en mobil VPN på din Android-enhet och vilken VPN du ska välja. Vi talar också om när du ska undvika att använda ett VPN på din smartphone.

Varför använda en mobil VPN?

Virtuella privata nätverk är vanligtvis associerade med stationära datorer och routrar. Så varför skulle du använda ett VPN på din mobila enhet?

Tja, du kan se det som det sista steget att hålla det fickformat personliga dataarkivet säkert.

En VPN levererar förbättrad datasekretess för att surfa på webben och använda appar. Detta görs delvis genom att du kan komma åt webben via en specifik server du väljer. Eftersom anslutningen är krypterad kan andra inte sniffa data som skickas mellan din telefon och servern.

Detta är särskilt viktigt om du regelbundet använder allmän Wi-Fi. Öppna trådlösa nätverk i butiker, köpcentra, kaféer, pubar, flygplatser etc. är notoriskt osäkra hotspots. De är lätt efterliknade, vilket gör att du kan bli en byte för en man i mittenattacken som kan stjäla din identitet 5 sätt hackare kan använda offentlig Wi-Fi för att stjäla din identitet 5 sätt hackare kan använda offentlig Wi-Fi för att stjäla din identitet kanske älskar att använda allmän Wi-Fi - men det gör hackare också. Här är fem sätt cyberbrottslingar kan få åtkomst till din privata data och stjäla din identitet, medan du njuter av en latte och en bagel. Läs mer .

Kort sagt bör du inte använda allmän Wi-Fi utan VPN.

Samtidigt kan en Android VPN också hjälpa till att mildra effekten av mobilt skadlig programvara. Dessutom låter de dig kringgå blockering av din favorit videostreamningstjänst.

Ska du välja en gratis Android VPN?

Detta är den viktiga delen. Även om du säkert har sett (och kommer att fortsätta att se) gratis VPN-tjänster, bör du absolut undvika dem.

I grunden är en verkligt gratis VPN omöjlig. Medan prenumerationen är gratis är sättet som den "fria" VPN använder dina data helt enkelt en annan typ av överträdelse. Det kan låta dig strömma en del brittisk Netflix till din USA-baserade dator, men under tiden tjänar VPN av uppgifterna du tillhandahåller den.

Med tanke på att poängen med en VPN är att kryptera dina data för att dölja din onlineaktivitet, är det meningslöst att använda en sådan tjänst. Kort sagt, du bör aldrig använda ett gratis VPN, vare sig det är på Android eller någon annan plattform.

Bästa VPN-tjänster som erbjuder Android-appar

Så du behöver en betalad VPN-lösning för din Android-enhet. Men inte alla VPN erbjuder en Android-app, så ditt val är begränsat.

Lyckligtvis erbjuder nästan alla bästa VPN-tjänster en Android-app. Så du bör överväga ett av följande pålitliga val:

  • ExpressVPN
  • Cyberghost
  • Hotspot Shield
  • TunnelBear
  • Privat internetuppkoppling

Var och en av dessa erbjuder en Android-app med funktionalitet som är jämförbar med skrivbordsversionen. Allt du behöver göra för att använda dem är att registrera dig, installera appen och mata in dina referenser. När du har valt en VPN-server, anslut och njut av säker surfning.

Vår guide till de bästa Android-VPN: n De 5 bästa VPN: n för Android De 5 bästa VPN: n för Android Behöver du ett VPN för din Android-enhet? Här är de bästa Android-VPN: n och hur du kommer igång med dem. Läs mer tar en mer djupgående titt på de appar som erbjuds.

Android VPN: Dedikerad app eller OpenVPN

Vill du komma igång med en VPN-tjänst på din Android-telefon eller surfplatta? Du har två huvudalternativ: en dedikerad app eller manuell installation med OpenVPN.

Det första alternativet är enklare och låter dig ställa in din VPN-anslutning på några sekunder. Men vad händer om du vill använda en VPN-tjänst som inte erbjuder en Android-app? Om det ger stöd för OpenVPN kan du använda den metoden istället.

Låt oss titta på hur man ställer in ett VPN på Android, först med en dedicerad app, sedan med OpenVPN.

1. Ställ in ditt VPN-konto på Android

Så du har registrerat dig för en VPN-tjänst med en Android-app. Vad händer sen?

När ditt konto har skapats och prenumerationen konfigurerats bör du ladda ner mobilappen. Alternativt kan du ta tag i mobilappen från Google Play först och registrera dig via appen.

När du startar appen blir du ombedd att mata in dina nyskapade referenser. När appen är klar måste du vanligtvis välja en serverplats, även om många appar föreslår ett standardalternativ.

Med den valda platsen använder du knappen Anslut (detta kommer att variera beroende på appen) för att börja använda VPN. Din anslutning är nu krypterad!

2. Ställ in ett VPN-konto med OpenVPN

Föredrar du att använda en specifik VPN-tjänst som inte erbjuder en Android-app? Oroa dig inte. Om VPN-leverantören stöder OpenVPN-protokollet (och nästan alla gör) kan du manuellt ställa in VPN.

Innan du startar denna process måste du dock se till att din VPN-leverantör stöder OpenVPN. Du bör också ta dig tid att notera de referenser du behöver för manuell installation, eftersom dessa kan skilja sig från vanliga inloggningsuppgifter. Observera också IP-adressen för servern du vill använda.

På Android börjar du med att öppna Inställnings- appen och mata in ”VPN” i sökrutan för att spara tid. Välj VPN i resultaten och sedan VPN- menyalternativet.

Tryck på Plus för att skapa en ny VPN och namnge sedan anslutningen. Välj VPN- typ ( PPTP som standard) och adress för din önskade server. Använd alternativet Alltid på VPN om du vill använda VPN permanent och tryck på Visa avancerade alternativ för mer. Detta låter dig ange en DNS-server .

Klart? Klicka på Spara . Nu kan du starta ditt VPN från VPN-undermenyn. Observera att om du vill kan du också ställa in VPN: er som har sin egen Android-app på detta sätt också.

Din Android VPN kommer inte att skydda anslutna enheter

Med en VPN installerad på din Android-enhet förväntar du dig förmodligen att den kommer att skydda varje online-aktivitet.

Och du skulle ha rätt. Ja, nästan.

Det finns en form av skydd som en VPN inte kan erbjuda på din Android-enhet. Om du använder en kopplad internetanslutning med en surfplatta, bärbar dator, stationär dator eller annan enhet kan VPN inte skydda den.

Istället måste du se till att du har konfigurerat VPN på enheten med din telefon för internetåtkomst. Du kanske också upptäcker att du måste inaktivera VPN på din Android-enhet medan du kopplar samman.

Kom bara ihåg att aktivera VPN igen nästa gång du använder allmän Wi-Fi!

Använd inte offentlig Wi-Fi utan VPN

Nu bör du veta allt som handlar om att ställa in ett VPN på din Android-enhet. Oavsett om du väljer en VPN-leverantørs dedikerade app eller föredrar att använda OpenVPN kommer din mobila surfning nu att skyddas.

Den kanske viktigaste aspekten att ta bort från detta är att du aldrig ska använda allmän Wi-Fi - på ett hotell, restaurang, köpcentrum, flygplats eller var som helst annars - utan att aktivera din VPN-app.

Det finns emellertid andra steg att vidta för att säkerställa att du håller dig säker genom att använda offentliga Wi-Fi 7-säkra strategier för att använda offentlig Wi-Fi säkert på telefoner 7 Säkra strategier för att använda allmän Wi-Fi säkert i telefoner Är det offentliga Wi-Fi-nätverket du bara ansluten till kassaskåpet? Innan du smutar på din latte och läser Facebook bör du överväga dessa enkla säkra strategier för att använda allmän Wi-Fi säkert på din telefon. Läs mer .

Utforska mer om: Android-tips, OpenVPN, Smartphone Security, VPN.