Lär dig hur du ändrar ditt Windows 10-ljudschema.  Här är några av de bästa gratis webbplatserna för att ladda ner Windows-ljudeffekter.

De 5 bästa gratiswebbplatserna för att ladda ner Windows-ljudeffekter

Annons Windows kommer att spela ett ljud när du loggar in om batteriet är slut och om du stöter på ett fel. Men vad händer om du vill blanda saker lite och ändra ljudschemat för din dator? De flesta människor kommer att ändra tapeter eller skärmsläckare, men låt oss ta det ett steg längre genom att ändra ljud. En lyssaber

Annons

Windows kommer att spela ett ljud när du loggar in om batteriet är slut och om du stöter på ett fel. Men vad händer om du vill blanda saker lite och ändra ljudschemat för din dator?

De flesta människor kommer att ändra tapeter eller skärmsläckare, men låt oss ta det ett steg längre genom att ändra ljud. En lyssaber swoosh när du får ett e-postmeddelande? En berömd filmcitat när du stänger av? Endast fantasin sätter gränser!

Den här guiden visar dig kort hur du ändrar ditt ljudschema och pekar dig till några av de bästa platserna att ladda ner alternativ ljud.

Hur man ändrar individuella ljud eller ställer in ett schema

Det är enkelt och snabbt att anpassa ljudet i Windows 10. Du kan redigera specifika ljud eller bygga ett helt nytt ljudschema. För att börja, tryck på Windows-tangenten + I för att öppna Inställningar och gå till Inställningar> System> Ljud> Ljudkontrollpanel och växla till fliken Ljud .

Redigera ljud på Windows 10

Klicka på en programhändelse från listan och klicka sedan på Bläddra ... för att hitta ljudfilen. Upprepa detta för alla programhändelser som du vill ändra. När du är klar, under Sound Scheme, klicka på Spara som ... för att namnge ditt schema.

För mer information om hur du ställer in dina ljud, kolla in våra anpassa dina Windows-ljudeffekter Hur du anpassar ljud på Windows 10 (och var laddar du ner dem) Hur anpassar du ljud på Windows 10 (och var laddar du ner dem) Anpassa ljuden på Windows 10, hitta nya ljudteman och scheman och förbättra ljudkvaliteten på din dator. Läs mer guide.

Toppresurser för Windows ljudnedladdningar

Nu vet du hur du anpassar dina ljudscheman, det handlar bara om att välja ut de perfekta ljudfilerna. Om du inte har några lämpliga val, ta en gander på listan nedan för några gratis resurser.

Det är viktigt att notera att du bara kan använda .wav-filer för dina ljudfiler. Om du använder dina egna klipp, snarare än de från de specialiserade webbplatserna nedan, är det troligt att de kommer att vara i .mp3-format eller liknande. Var inte rädd, det är inte ett problem - du behöver bara konvertera dina ljudfiler De bästa gratis online-filkonverterarna för alla dina formateringsbehov De bästa gratis online-filkonverterarna för alla dina formateringsbehov Oavsett om det är från PDF till DOC, JPG till BMP, eller MP3 till WAV, kan dokument, bilder, ljud- och videofiler konverteras enklare än du tror. Läs mer innan Windows låter dem användas. Lyckligtvis kan du använda ett praktiskt gratis och onlineverktyg som heter media.io för att konvertera dina filer.

Detta är några av de bästa resurserna vi hittade, men se till att besöka kommentaravsnittet nedan för att lägga till dina egna förslag.

1. FindSounds

Skärmdump av FindSounds webbplats

Det finns många olika erbjudanden på FindSounds eftersom det söker över hela internet för att jaga ljudet. Oavsett om du vill att din dator ska spela en annan gitarrakkord för varje evenemang, ha lite djurljud för att få dig i djungeln eller vill ha en Simpsons-makeover, har FindSounds fått dig täckt.

FindSounds har gått starkt i över 15 år och det fortsätter att växa. Skriv bara in det du letar efter och klicka på Sök eller så kan du se deras lista med exempel för att inspirationen ska flyta.

2. Freesound

Skärmdump av Freesound-webbplatsen

Freesound är oerhört aktivt och nya ljud läggs ständigt till från användare över hela världen. Det finns över en fjärdedel av en miljon ljudeffekter och räkningar, vilket gör det till en väldigt varierad källa. Det finns vanliga saker som du kan förvänta dig, som naturljud och trumslag, men det finns också mer ovanliga val som omgivningsbuller i en frys.

Du behöver inte ens konvertera någonting eftersom du kan sortera alla resultat efter filtyp, vilket betyder att du kan välja ut .wav-filerna som kommer att hålla Windows lyckliga. Det finns också en funktion som låter dig följa specifika användare eller taggar. Du får sedan besked när dessa uppdateras via veckomail, vilket är bra för dem som gillar att hålla sina ljud fräscha.

3. freeSFX

Skärmdump av gratisSFX-webbplats

Ljudeffekter och många musikspår finns att erbjuda på freeSFX. Ta tag i en komisk squish, en tågbåt eller faxmodemsignalen (bara om du missar de gamla dagarna.) Det finns till och med mycket specifika, specialiserade ljud som gör freeSFX till en unik plats.

Det finns också en mängd royaltyfri musik om du vill välja några längre låtar som följer dina Windows-åtgärder. Du kanske vill använda detta som ditt inloggningsljud för att starta dagen med ett spår du gillar - att välja jämn jazz, till exempel, är ett säkert eld-sätt att hålla lugn!

4. SoundBible

Skärmdump av SoundBible-webbplatsen

Det finns tusentals gratis ljudeffekter som du kan hämta från SoundBible, med fler tillagda varje vecka. En spelautomat, racerbil och isbitar i ett glas är bara några av de ljud du kan ladda ner från deras webbplats.

Om du inte kan hitta ett specifikt ljud du vill ha, har de en Patreon som du kan betala för att gå med och begära något. Även om chansen är stor kommer du att kunna hitta det i deras arkiv redan, eller från en av de andra webbplatserna som föreslås här.

5. BBC-ljudeffekter

Skärmdump av BBC Sound Effects webbplats

BBC har sänt på radion sedan 1920-talet, vilket förmodligen är längre än du har levt. Under den tiden har de samlat ihop ett stort antal ljud. Över 16 000, för att vara mer exakt.

Allt du kan drömma om - och mer - kan hittas här, i ett vanvittigt specifikt mått. Inre ljud på en skaldjurrestaurang? Säker. Någon som torkar en bar? Ja. Ljudet av sura klatter? Jag slår vad om att du vill veta hur det låter. Handily kan du enkelt hitta allt detta och mer genom kategorierna och sökrutan och sedan ladda ner direkt till din dator.

Förbättra ditt ljud på Windows 10

Gå vidare och redigera dina Windows-ljudscheman till ditt hjärtas innehåll. Du kan göra så många du vill, så att du kan byta upp saker när olika stämningar slår till.

Letar du efter ännu mer ljudråd? Vi har sorterat med våra fina ljudförbättringar för Windows 10 4 Nifty Ljudförbättringar för bättre ljud i Windows 10 4 Nifty Ljudförbättringar för bättre ljud i Windows 10 Windows 10 innehåller några ljudförbättringar som är värda att kolla in. Så här får du åtkomst till dem och vad de gör. Läs mer .

Utforska mer om: Windows-anpassning, Windows-tips.