Vardagen kan verkligen slita dig.  Prova dessa användbara appar som kan hantera din mentala hälsa och öka din humör.

5 gratis positivitetsappar för att hantera mental hälsa och öka dina andar

Annons Det liv och rörelse i vardagen kan verkligen slita dig. Prova dessa användbara appar som kan hantera din mentala hälsa och öka din humör. Dessa verktyg har en blandning av vetenskap och ålderdom visdom och fokuserar på att få en positiv kraft in i ditt liv. Oavsett om det är genom beprövad egenvård eller mind hacks att hantera depression, kommer du att kunna hitta något värt att integrera i din rutin och därmed leda ett bättre liv. 1. Inga nolld

Annons

Det liv och rörelse i vardagen kan verkligen slita dig. Prova dessa användbara appar som kan hantera din mentala hälsa och öka din humör.

Dessa verktyg har en blandning av vetenskap och ålderdom visdom och fokuserar på att få en positiv kraft in i ditt liv. Oavsett om det är genom beprövad egenvård eller mind hacks att hantera depression, kommer du att kunna hitta något värt att integrera i din rutin och därmed leda ett bättre liv.

1. Inga nolldagar (Android, iOS): Ett litet steg varje dag

No Zero Days har ett nytt och positivt liv. Appens filosofi är att inse att oavsett hur värdelös en dag verkar, kan du göra en skillnad genom att göra ett litet steg.

Den delar upp din dag i fyra steg: Skapad, hjälpt, lärd och hälsa. När du gör det minsta som går mot någon av dessa fyra kategorier trycker du på knappen varje dag. Du kan trycka länge på knappen för att skriva en anteckning om vad du gjorde, eller till och med ändra kategorin helt. I början kan du gå tillbaka en vecka för att lägga till vad du har uppnått i dagar innan du installerar appen.

Tanken är att inse att även när en dag känns verkligt värdelös, kan du vända den genom att utföra bara lite. Gå ur känslan av att ha en "nolldag" där du inte uppnår någonting.

Även med tio minuter kvar på klockan kan du göra tio knäböj eller skriva en dagbok eller lära dig något på internet. Det är allt som krävs för att starta en kedja av "inga noll dagar" och hålla på den.

Nedladdning: No Zero Days för Android | iOS (gratis)

2. Nao (Android, iOS): Humörspårningsdagbok med röstanteckningar

Nao förkroppsligar sig som en känslomässig dagbok, men en som du också kan förvandla till en stödblogg från ett socialt nätverk av liknande människor som söker positivitet. Det finns tre aspekter på Nao som gör det värt att kolla in.

På basnivå är det en enkel humörspårare. Välj mellan ett av fem stämningar du känner för närvarande, och appen kommer att ändra färg för att återspegla det. Den kommer att behålla den färgen tills du ändrar den igen.

När du ändrar stämningen uppmanas du att lägga till en röstanteckning om vad som fick dig att känna så. Nao transkriberar också anteckningen till text, så du är räddad från att skriva men får granska den snabbt.

Slutligen kan du välja att göra anteckningen offentlig eller privat. Om du gör det offentligt kan andra Nao-användare se vad du sa och kommentera det, vilket ger dig det stöd du behöver. Appen har också en chattbot för detta.

Och ja, du kan också kolla vad andra Nao-användare känner och erbjuda lite hjälp och förvandla det till ett stödbaserat socialt nätverk av positivitet.

Ladda ner: Nao för Android | iOS (gratis)

3. Töm din kopp (webben): Dagliga mikrobloggar av positiv visdom

Empty Your Cup är en daglig mikroblogg med positiv visdom och berättelser

Det är en gammal Bruce Lee-berättelse. En lärd man går till en Zen-lärare och avbryter honom ständigt. Zen-mästaren häller te och fortsätter att hälla även när den flyter över. Mannen protesterar, och befälhavaren påpekar att mannen liknar tekoppen. "Om du inte först tömmer din kopp, hur kan du smaka på mitt te?"

Niklas Goeke erbjuder sådana berättelser om visdom och positivitet i en daglig mikroblogg på Empty Your Cup. Du kan besöka bloggen eller prenumerera för att få den levererad till din inkorg. Goeke täcker en rad ämnen varje dag, inklusive helger. Det är en liten dos av godhet i de prövningar och trängsel som livet kastar på dig.

Naturligtvis är Goeke inte den enda som erbjuder detta. Om hans berättelser inte är din smak kan du prova dessa andra inspirerande webbplatser för dina dagar. Ändra ditt sinne: 8 riktigt inspirerande webbplatser för dina dagar och liv. Ändra ditt sinne: 8 riktigt inspirerande webbplatser för dina dagar och liv Inspiration är inte så enkelt. Det är ett högre kallelse. Om motivation är push är inspiration dragningen. På en dyster dag behöver vi stora doser av båda. Till och med små skivor av antingen går ... Läs mer.

4. Färdigheter (Android, iOS): Mindfulness och stressminskningsspel

Färdigheter är en grupp med 13 spel som fokuserar på uppmärksamhet och stresstolerans. Spelen är baserade på Dr. Martin Bohus, en av de ledande psykoterapiforskarna inom dialektisk beteendeterapi. En klinisk studie visar att dessa färdighetsspel var till hjälp för 82% av spelarna.

De 13 spelen varierar betydligt och hanterar olika aspekter av mental hälsa. Till exempel, i ett spel måste du luta din telefon för att få en boll att falla vidare till nästa nivå, eller använda bollen för att krascha i bubblor och spränga dem. I ett annat spel börjar en framstegsfält fyllas eller en nedräkningstimer startar och sedan blir skärmen svart; måste du gissa när det slutar och knacka på den tiden.

Varje spel har olika syften. Appen begränsar dig till ett spel i början, men du kan låsa upp dem alla gratis om du spelar de givna spelen upprepade gånger. Ju mer du spelar, desto fler spel kommer att låsa upp och du får lite psykisk hälsa. Om du föredrar att låsa upp omedelbart kan du betala en liten avgift.

Ladda ner: Färdigheter för Android | iOS (gratis)

5. Vårdkort (webb): Positiva påminnelser om egenvård

Care Cards skickar påminnelser om egenvård för din mentala och fysiska hälsa

När du är fångad i råtta rasen, kommer du alla att vara mer produktiva och göra så mycket som möjligt. Men medan du tar hand om dina uppgifter kanske du glömmer att ta hand om dig själv. Care Cards är här för att skicka påminnelser om egenvård.

Care Cards är en webbapp som är optimerad för mobil, som du också kan förvandla till en app på din telefon. Korten har en lugnande och lugnande design och har användbara tips för att ta hand om dig själv. Till exempel kan det vara ett ego boost, som ett kort som säger att du är en stark person som kan uppnå vad som helst. Eller det kan vara en påminnelse om att bara le eftersom vetenskapen säger att denna lilla handling gör att din kropp släpper kemikalier som gör dig lycklig.

Det kan vara en bra idé att förvandla Care Cards till din startsida eller New Tab-sida för att få några pick-me-ups varje gång. Jag skulle också föreslå att du gör den till en app på din telefon och håller den på hemskärmen så att du kan öka din dag med ett snabbt tryck.

Schemalagda hälsosamma påminnelser

Oavsett vilken app som är idealisk för dig att hantera din mentala hälsa, så startar du appen och går igenom processen. Det är därför du måste fokusera på egenvård och ställa in påminnelser för hälsosamma praxis.

Care Cards är bara en av de många appar som erbjuder att knacka på axeln och säga att du ska ta en paus för din egen skull. Du hittar andra på sociala nätverk samt dedikerade appar i vår lista med självomsorgsverktyg för positiva och hälsosamma påminnelser 5 Självvård-appar och webbplatser för positiva och hälsosamma påminnelser 5 Självvård-appar och webbplatser för positiva och hälsosamma påminnelser webbplatser, appar och sociala konton kommer att se till att du kommer ihåg att ta hand om dig själv. Läs mer .

Utforska mer om: Coola webbappar, hälsa, mental hälsa.