En bra fonthanterare är viktigt om du hanterar typsnitt regelbundet.  Här är den bästa programvaran för fonthantering för Mac-användare.

De 8 bästa verktygen för hantering av teckensnitt för Mac

Annons Programvara för fonthantering är avgörande för någon som arbetar med teckensnitt. macOS kommer med en helt egen fonthanterare som heter Font Book, men det saknar flera aspekter och det är därför vi rekommenderar att du använder en tredjeparts fonthanteringsapp. Det är ett viktigt verktyg att ha, särskilt om du är engagerad i grafisk design eller typografi. En bra fon

Annons

Programvara för fonthantering är avgörande för någon som arbetar med teckensnitt. macOS kommer med en helt egen fonthanterare som heter Font Book, men det saknar flera aspekter och det är därför vi rekommenderar att du använder en tredjeparts fonthanteringsapp. Det är ett viktigt verktyg att ha, särskilt om du är engagerad i grafisk design eller typografi.

En bra fonthanterare hjälper dig att aktivera, byta namn, visa eller avinstallera teckensnitt från Mac. Här är de bästa fonthanteringsverktygen som finns tillgängliga för macOS.

1. TypeFace 2

typsnitt 2 fonthanteringsprogram för Mac

Det är mycket viktigt för en teckensnitthanterare att hjälpa dig att söka efter teckensnittet och hålla det samma organiserat i olika kategorier. Det är här som TypeFace 2 utmärker sig. Appen erbjuder en omfattande font-för-typsnitt jämförelse-funktion medan du låter cherrypick-teckensnitt genom att överlagra ett teckensnitt över det andra.

TypeFace 2 drar också framför tävlingen med sitt minimalistiska användargränssnitt och sömlösa flöde mellan menyerna. Appen kan automatiskt organisera de importerade teckensnitten genom att skapa en annan mapp. Tillverkarna av denna programvara förstår att stirra på teckensnitt för länge kan orsaka belastning på ögonen och det är anledningen till att de har inkluderat ett mörkt läge.

Ladda ner: TypeFace ($ 19.99 med gratis prov)

2. Fontbase

fontbase font management software för mac

Det är mycket viktigt för en designer att utrusta sig med så många teckensnitt som möjligt. Fontbase är den enda gratis Mac-baserade fonthanteraren i denna lista och ändå kan den passa i takt med några av de betalda premiumalternativen. Teckensnitthanteringen på Fontbas hanteras via en kapslad utvidgningsmeny och det grundläggande användargränssnittet bidrar till enkelheten.

Andra höjdpunkter i Fontbase inkluderar möjligheten att dra och släppa teckensnitt och förhandsgranska flera teckensnitt samtidigt. På baksidan begränsas alternativet för rastervy till FontBase Pro. Om du letar efter ett grundläggande gratis fonthanteringsverktyg för Mac är Fontbase ett bra val.

Ladda ner: Fontbase (gratis)

3. wordmark.it

wordmark.it fonthanteringsprogram för Mac

De flesta av oss har svårt att komma ihåg teckensnitt. Wordmark.it utformades för att hjälpa dig hitta det teckensnitt du vill utan att behöva belasta dina grå celler. Wordmark.it är ett webbläsarbaserat verktyg och ger tillgång till ditt fontbibliotek.

Det bästa är hur denna webbapp fungerar. Allt du behöver göra är att skriva in orden och sedan klicka på "Ladda teckensnitt." I nästa steg söker verktyget på hårddisken efter alla teckensnitt. Detta är en ganska användbar funktion eftersom andra alternativ begränsar teckensnitt för konservering till en enda katalog. Slutligen har Wordmark.it en av de bästa fontförhandsgranskningsfunktionerna som erbjuds av alla Mac-baserade verktyg för fonthantering.

4. Vänd typisk

vänder typisk programvara för fonthantering för Mac

Flipping Typical är ännu en webbläsarbaserad fonthanterare som kan användas för din Mac. Med det här verktyget kan du skriva och jämföra teckensnitten på en gång. Den upptäcker automatiskt teckensnitten i din dator över hela teckensnittsbiblioteket (kräver Flash). Du kan också använda kortkommandon för att växla mellan olika alternativ som fet / kursiv och få en bättre känsla för hur teckensnittet ser ut.

5. Font Picker

fontväljare fonthanteringsprogram för Mac

Font Picker är en gratis fonthanteringsapp för din Mac. Med appen kan du markera teckensnitt som favoriter och visa alla tillgängliga teckensnitt i en enda meny. Font Picker är ett enkelt verktyg som syftar till att hjälpa dig att förhandsgranska teckensnitt.

Verktyget finns också som en webbapp och det är här sakerna börjar bli tråkiga. Förhandsgranskningen på webbappen är klumpig och det är mycket svårt att se mer än ett par teckensnitt åt gången. Webb-appen ger dig fortfarande alternativ för att ta bort teckensnitt och återställa teckensnittet.

6. Font Explorer Pro

font explorer pro font management software för mac

Tack vare de snabba uppdateringarna är Font Explorer Pro nu bättre än tidigare. Font Tile View är användbar eftersom den visar de två första bokstäverna om teckensnittets namn på varje kakel. Om du vill ha mer information om teckensnittet behöver du bara sväva med musen på teckensnittet. Förutom att appen också låter dig ändra förgrunden, bakgrundsfärgerna och lägga till rundade hörn i brickorna.

Funktionen Detektera teckensnitt i dokument är min personliga favorit. Med den här funktionen kan du skanna ett dokument efter teckensnitt utan att öppna dokumentet. Font Explorer Pro stöder plug-ins för apparna från Adobe och Quark. Slutligen är funktionen som låter dig förhandsgranska textblock på valfri webbsida vara användbar, särskilt om du är en utvecklare / grafisk formgivare.

Nedladdning: Font Explorer Pro ($ 100 med gratis prov)

7. RightFont 5

rightfont 5 fonthanteringsprogram för Mac

RightFont 5 skapades med det enda syftet att hjälpa designers och skapare att hantera sina teckensnitt på appen. RightFont är en enkel app som minskar fluffet medan man fokuserar på det väsentliga. Den här appen kan nås när som helst från din menyrapparat och du kan också favoritera teckensnitten från menyraden.

Med RightFont 5 kan du också ändra fontförhandsvisning och teckenstorlek i realtid. Bortsett från att stänga av / stänga av teckensnitt, kommer appen också att låta dig förhandsgranska de lokala teckensnitten. Du kan använda teckensnitten på Photoshop genom att helt enkelt välja ett lager och dubbelklicka på ett teckensnitt. Right Font 5 låter dig också dela teckensnitt via molntjänster som Dropbox och Google Drive.

Nedladdning: RightFont 5 ($ 40 med gratis prov)

8. Font Agent 8

font agent 8 fonthanteringsprogram för Mac

FontAgent 8 är en förenklad fonthanteringsapp för Mac. FontAgent 8 kommer med det grundläggande alternativet och erbjuder flera förhandsgranskningar för teckensnitt. Sidofältet är dedikerat för mappar och andra funktioner för fonthantering. Andra höjdpunkter i FontAgent 8 inkluderar Adobe Typekit-integration, typsökningsmotor, tabellvy, automatisk aktiveringsplugin för Adobe Creative Cloud och FontAgent Sync.

Om du är en befintlig FontAgent-användare än du kan välja en V8-uppgraderingslicens eller ett FontAgent Sync-prenumeration för $ 59 / år. Som en del av Sync-licensen får du mjukvaruuppgraderingar, support och tillgång till Insider-molntjänster.

Ladda ner: FontAgent 8 ($ 99 med gratis prov)

Behovet av fonthanteringsverktyg på Mac

Fonthanteringsverktyg hjälper dig att hantera olika funktioner som att installera och avinstallera teckensnitt, hantera saknade teckensnitt, jämföra teckensnitt och andra olägenheter relaterade till teckensnitt. När du arbetar med teckensnitt på en daglig basis är produktivitetsökningen verkligen välkommen.

Om du inte vill investera i ett tredjepartsverktyg kan du alltid använda den inbyggda teckensnittboken för att hantera teckensnitt på Mac 7 Font Book Tips för att hantera din Macs teckensnitt 7 Font Book Tips för att hantera din Mac teckensnitt Font Book låter du visar och installerar Mac-teckensnitt. Men det finns mycket mer till den här appen än du tror. Kolla in dessa praktiska användningsområden för Font Book. Läs mer .

Utforska mer om: Teckensnitt, Organisationsprogramvara.