Är bilderna du delar på WhatsApp säkra?  I den här artikeln diskuterar vi allt du behöver veta om WhatsApp-säkerhet.

Hur säkra är mina bilder på WhatsApp?

Annons Miljontals människor använder WhatsApp för att skicka bilder, meddelanden och annan konfidentiell information till vänner och familjemedlemmar runt om i världen. Mängden människor som använder WhatsApp antyder att många tycker att det är säkert eller tillräckligt säkert. Men vad annat ska du veta om WhatsApp-säkerhet Är WhatsApp säkert? 5 Säkerhetshot

Annons

Miljontals människor använder WhatsApp för att skicka bilder, meddelanden och annan konfidentiell information till vänner och familjemedlemmar runt om i världen. Mängden människor som använder WhatsApp antyder att många tycker att det är säkert eller tillräckligt säkert.

Men vad annat ska du veta om WhatsApp-säkerhet Är WhatsApp säkert? 5 Säkerhetshot som användare behöver veta om är WhatsApp säkert? 5 Säkerhetshot som användare behöver veta om WhatsApps säkerhet är en utmaning. Det är ett favoritmål för bedragare och hackare. Är WhatsApp säkert? Här är vad du behöver veta. Läs mer ? Är bilderna du delar på WhatsApp till exempel säkra? I den här artikeln diskuterar vi allt du behöver veta om WhatsApp-säkerhet.

Definiera säkerhet för WhatsApp-foton

whatsapp-telefon
Bildkredit: antonbe / Pixabay

Första saker först, låt oss diskutera termen säker . Eftersom safe är en så tvetydig term och betyder något helt annorlunda för olika människor, kommer vi från och med nu att anta att säkra medel är skyddade, genom att dina bilder, meddelanden och annan information inte är lättillgängliga från en tredjepartsobservatör, vare sig det är någon i nästa rum eller en hacker som lurar ur synen.

Så med definitionsuppsättningen, låt oss diskutera om WhatsApp är säkert. Återigen, vilket betyder att din information är säker från nyfikna ögon.

WhatsApp förklarade säkerhetsåtgärder

säkerhet
Bildkredit: Thomas Breher / Pixabay

WhatsApp säger att det kontinuerligt skyddar dina data och innehåll mot nyfikna ögon och hackare. Företaget uppger på sin webbplats att det använder skyddsåtgärder för att bevara säkerheten för din personliga information. Det lovar också att meddelanden som skickas via WhatsApp är krypterade WhatsApp-kryptering: Det är nu den mest säkra Instant Messenger (eller är det?) WhatsApp-kryptering: Det är nu den mest säkra Instant Messenger (eller är det?) Sedan köpt av Facebook har WhatsApp gjort tvingats städa upp sin strategi för säkerhet och integritet, vilket resulterade i nyheterna förra året att det har infört nya krypteringsåtgärder. Läs mer, vilket innebär att all information du skickar återgår till kod för att förhindra obehörig åtkomst. Det här är nyckeln. Även med bra kryptering skulle en hacker vara hårt pressad för att få dina data.

WhatsApp rekommenderar också att du inte använder oskyddad Wi-Fi eller andra nätverk för att skicka meddelanden, eftersom detta kan leda till att hackare från tredje part får din information. Detta är också en viktig punkt och en användare som bör vara medvetna om, eftersom de flesta hacking sker via tredjepartsapplikationer.

WhatsApp uppger att den inte kan garantera mot något sådant intrång om ett skulle inträffa, men att det kommer att meddela mottagaren om en händelse inträffar. Dessa är nödvändiga legaliteter för en sådan expansiv tillämpning.

Ytterligare, och detta är också mycket viktigt, WhatsApp hävdar att det inte lagrar några meddelanden - inklusive dina foton - på dess servrar. Det gör det bara tills ditt meddelande skickas till den mottagande telefonen. Om mottagaren av meddelandet inte får meddelandet efter 30 dagar raderas meddelandet.

Vad är det att oroa sig på WhatsApp?

Trots att WhatsApp alltid arbetar för att förbättra säkerheten på nätet Den kompletta guiden för att förbättra din online-säkerhet och försvara din integritet Den kompletta guiden för att förbättra din online-säkerhet och försvara din integritet Alla vill ha dina data, ansedda företag och brottslingar. Om du vill bygga upp ditt försvar och skydda dig själv på nätet, låt oss vägleda dig hur du kan förbättra din säkerhet och skydda din integritet. Läs mer, kom ihåg att hacks inträffar. Hackare som vill lämna efter din information och stjäla dina foton kan och kommer att hitta sätt, och de gör det oftast när du använder osäkra nätverk, som Wi-Fi på flygplatsen.

Läckor kan också inträffa efter att ditt meddelande har skickats. Om mottagaren av ditt foto slarvigt lämnar sin telefon öppen för att ses av andra, kan ditt foto visas och delas.

Hur du är säkrare på WhatsApp

säkerhetslås
Bildkredit: Mark Hultgren / Pixabay

Det finns ingenting du kan göra med WhatsApps nätverk. Om det säger att nätverket är säkert måste du bara ta WhatsApps ord för det. Du kan dock skydda dina WhatsApp-foton genom att göra några enkla saker.

Använd först nätverk du är bekant med eller en VPN-server när du inte är säker. ExpressVPN är en av de säkraste och pålitliga VPN-enheterna där ute.

Lås din telefon . Gör det inte lätt för hackare som skulle vara. Håll din telefon låst och borta från nyfikna ögon.

Undvik bedrägerier . Om du får ett meddelande som verkar fiskig, klicka inte på något eller svara. WhatsApp säger att det aldrig kommer att kontakta dig, så följ inte några länkar som erbjuder något gratis. Undvik dessa meddelanden helt.

Håll din profil dold . Googles omvända bildsökning är ett snyggt verktyg för alla som vill hitta mer information om ett foto. Om det här fotot är en bild av dig kan alla som vill ta reda på var din profilbild har använts tidigare göra det enkelt. Och de kunde då ta reda på mer information om dig. Så håll din profil dold och ingen kan vända bilden genom att söka i din profilbild.

Se till att dina privata bilder förblir privata

Sist men inte minst, blockera dina WhatsApp-foton från att visas i telefonens fotoalbum . WhatsApp ger dig möjligheten att lagra foton som skickats och tas emot på appen till din telefon. Om du skickar ett diskret foto medan detta alternativ är aktiverat visas samma diskreta foto på telefonens fotoalbum och kan vara lättare att komma åt.

Du kan stänga av den här funktionen i WhatsApp-appen. För att göra detta på Android, öppna appen och gå till huvudfönstret med alla dina chattar. Klicka sedan på de tre vertikala punkterna uppe till höger för att gå till Inställningar . Klicka nu på Data- och lagringsanvändning . Under Auto-nedladdning av Media hittar du tre alternativ: när du använder mobildata, när du är ansluten till Wi-Fi och vid roaming. Tryck på var och en för att inaktivera automatisk nedladdning.

På iOS har du också ett alternativ att stänga av automatisk nedladdning av media i appens inställningsmeny . Öppna WhatsApp och gå till Inställningar . Klicka sedan på Data- och lagringsanvändning . Välj Auto-nedladdning av Media från menyn. Välj alternativet Aldrig för foton, ljud, videor och dokument. Om du gör det bör du förhindra att dina delade foton och andra filer på WhatsApp sparas i telefonens fotoström.

Ta också reda på hur jackfiler på mediafiler påverkar appar som WhatsApp Hur mediefilhackning påverkar WhatsApp och Telegram på Android Hur mediefilhackning påverkar WhatsApp och Telegram på Android Tror att dina Telegram- och WhatsApp-meddelanden är säkra på Android? Tänk om! Lär dig mer om riskerna för mediafilsjackning. Läs mer på Android.

Sätt din säkerhet först på WhatsApp

whatsapp är inte säkert

Enkelt uttryckt kan WhatsApp vara lätt mottaglig när den används på osäker Wi-Fi eller andra nätverk. Dina foton, telefonnummer och annan information kan göras lätt tillgängliga för hackare som vill ha dina data.

Ingenting är verkligen 100 procent säkert. Om någon vill skaffa dina bilder och information kan de troligtvis skaffa dem på grund av något du har gjort, och inte via WhatsApps eget nätverk.

Men det finns åtgärder där ute som du kan vidta för att vara så säker som möjligt. Var smart när du skickar foton till. Var smartare om vilka typer av foton du skickar. Och se till att följa dessa enkla tips för att hålla dig säker online. 8 tips för säkerhet på nätet används av säkerhetsexperter 8 tips för säkerhet på nätet används av säkerhetsexperter Vill du hålla dig säker online? Glöm sedan allt du tror att du vet om lösenord, antivirus och online-säkerhet eftersom det är dags att omskolas. Här är vad experterna faktiskt gör. Läs mer .

Utforska mer om: Integritetssäkerhet, Online-säkerhet, fotodelning, integritet för smartphone, WhatsApp