Adobe Capture är en enkel app som gör det möjligt för användare att samla in och använda designelement som de stöter på i verkligheten.

Hur man använder Adobe Capture för design med verkliga livselement

Annons En designers arbete görs aldrig. Från att designa på en surfplatta till att hämta inspiration från världen omkring dig är design alltid på ditt sinne. Få företag förstår det bättre än Adobe. Adobes smartphone-applikationer 5 Awesome Adobe-appar som är helt gratis 5 Awesome Adobe-appar som är helt gratis Adobe gör industristandarddesignprogram. Men det erbjude

Annons

En designers arbete görs aldrig. Från att designa på en surfplatta till att hämta inspiration från världen omkring dig är design alltid på ditt sinne. Få företag förstår det bättre än Adobe.

Adobes smartphone-applikationer 5 Awesome Adobe-appar som är helt gratis 5 Awesome Adobe-appar som är helt gratis Adobe gör industristandarddesignprogram. Men det erbjuder också högkvalitativ mjukvara och appar som är gratis. Här är de fem bästa Adobe-verktygen som alla är gratis. Läs mer kan uppnå några fantastiskt kreativa prestationer, och Adobe Capture är inget undantag. Capture är en bedrägligt enkel app som gör det möjligt för användare att samla in och använda designelement som de stöter på i verkligheten. På vilket sätt? Läs vidare för att ta reda på ...

Adobe Captures användargränssnitt

Captures gränssnitt är död enkelt att använda. De tre bästa tillgängliga alternativen är: Inställningar, bibliotek och alternativ .

adobe fångstalternativ

Inställningar ger en lista med grundläggande alternativ som du kan justera för ditt Adobe-konto och innehåller andra Adobe-applikationer som användare kan ladda ner. Du kan också välja mellan olika Adobe-bibliotek som du kan ha ställt in i förväg.

Alternativ ger tillgång till ett urval av funktioner. Det viktigaste är att du kan samarbeta med andra designers för att lägga till fler tillgångar i ditt bibliotek eller skapa en bibliotekslänk så att andra kan komma åt ditt personliga Adobe-bibliotek.

adobe fångstalternativ

Om du vill skapa en bibliotekslänk så att andra kan visa dina skapade element trycker du på Alternativikonen och väljer Dela bibliotekslänk .

Adobe Captures funktionslista

Adobe Capture är mer en verktygslåda än ett program. Det har sex fullständiga appletar som ger helt avgörande designelement: Former, typ, färger, material, mönster och borstar .

Varje kategori har en komplett, tydlig guide för att skapa dina element. Att välja Shape-funktionen till exempel tillåter användare att skapa vektorformer av allt de finner i verkligheten.

När du tagit en bild eller laddat en sparad bild i applikationen kan du sedan förfina bilden för att skapa en form eller mönster. När du är klar kan du spara tillgången i ditt Adobe Creative-bibliotek eller helt enkelt exportera filen till en dator.

Alternativ i appen förblir desamma med alla delar av appen, så arbetsflödet är snabbt, kortfattat och effektivt. Dessa standarder är det som gör de flesta Adobe-produkter bra, så du kan vara säker på att kvaliteten på din färdiga produkt blir lika fantastisk som appen du arbetar med.

former

Adobe Shapes tillåter användare att skapa en vektorbild från antingen en stillbild från din telefon eller en bild som redan har sparats på din enhet.

När du har laddat din bild i applikationen, justera reglaget för att påverka tröskelvärdet (förhållandet negativt till positivt utrymme) på bilden. Ju högre tröskelvärdet, desto mörkare och mer uttalad bild.

Ovanför detta initiala fönster finns två alternativ: Invertera och en Auto Clean- växling. Invertera kommer att byta positivt mot negativt utrymme i din bild, vilket gör att vita områden blir svarta och visa versa. Tänk på att de "svarta" delarna av din bild är den form du skapar. Auto Clean försöker automatiskt jämna ut din form.

I nästa fönster kan du rensa upp bilden med antingen ett enkelt radergummi eller penselverktyg. Eftersom du skapar en vektorform Hur man vektoriserar en bild i Adobe Illustrator Hur man vektoriserar en bild i Adobe Illustrator Adobe Illustrator gör det enkelt att konvertera bilder till vektorer utan att förlora kvaliteten. Här är steg-för-steg-processen att vektorisera. Läs mer, färgalternativ är inte nödvändiga.

Det finns också tre toppkategorier i det här fönstret: Förfina, beskära och smidig . Beskär ger dig möjlighet att beskära din bild, medan Smooth automatiskt försöker förfina kanterna på din form.

Slutligen kan du välja att spara ditt arbete i Adobe Cloud för senare referens. Om du vill använda din ursprungliga bild för en annan applet kan du göra det genom att trycka på din slutliga bild. Klicka sedan på fliken Bild och välj ikonen Återanvänd längst ner till höger.

Du kan nu använda vilken rå tillgång du har fångat i någon annan applet på Adobe Capture.

Typ

Av alla alternativ i denna applikation är Type min absoluta favorit. Det är svårt att hitta ett ordentligt teckensnitt för grafisk design, särskilt ett som kommer från en verklig referens.

Typ gör att du kan ta en bild av ett teckensnitt i verkliga livet, eller hänvisa till ett teckensnitt från en bild. När du har laddat din bild eller tagit en bild av det valda teckensnittet, justera områdesindikatorn så att den bara täcker teckensnittet i din bild.

Från din bild kommer appen att söka igenom Adobes typsatser för att hitta ett liknande teckensnitt. Programmet säkerhetskopierar sedan teckensnittalternativet så att du kan hänvisa till det senare.

Även om teckensnitten inte är fria, så vet du namnet på det teckensnitt du vill använda, så att du kan söka nära alternativ med teckensnitt som Google-teckensnitt. Hur man använder Google-teckensnitt i Adobe Photoshop Hur man använder Google-teckensnitt i Adobe Photoshop Trött på ladda ner typsnitt bara för att testa dem och inse att de inte är exakt vad du behöver? Med detta Photoshop-plugin kan du testa och använda över 800 teckensnitt som tillhandahålls av Google. Läs mer (som är gratis att ladda ner).

Färger

Nästa upp är färger. Färger skapar automatiskt en färgpalett från en referensbild. Även om det bara är begränsat till fem färger, kan du välja vilka färger du vill extrahera från bilden.

Därefter presenteras tre toppalternativ : färgrutor, harmonier och bild .

Swatches tillåter användare att justera färgerna de har valt från sin bild. Justeringarna är standardreglagen RGB och Lightness. Färgerna justeras individuellt, så att du kan behålla full kontroll över dina färgalternativ.

Harmonies, en användbar funktion i sig, gör att användare kan se kompatibiliteten hos färger Hitta det perfekta färgschemat varje gång med Adobe Kuler Hitta det perfekta färgschemat varje gång med Adobe Kuler Oavsett om du bygger en webbplats, utformar en broschyr eller målar din extra rum; att hitta den perfekta kombinationen av färger kan vara en skrämmande uppgift. Det kräver ofta mer än bara personlig smak att gifta sig med nyanser ... Läs mer på färghjulet. Längst ner till vänster på skärmen finns en färgpalettlogotyp. Klicka på ikonen för att se tillgängliga färgkategorier. Justera dina färger om du vill, eller lämna dem som de är.

Bild, den sista kategorin, låter dig gå igen eller justera din ursprungliga färgpalett med din ursprungliga referensbild. Ditt färgtema sparas sedan direkt i ditt Adobe-färgbibliotek för senare användning.

material

Nästa är Material, som gör det möjligt för användare att skapa strukturer som de sedan kan lägga till 3D-former med Adobe Dimensions. Material skapar ett sfäriskt referensobjekt så att du kan visa din visade materialbild.

Se till att du väljer en bild med ett upprepande mönster eller en bokstavsstruktur, till exempel en träpanel eller metallplåt. Ditt första fönster har två huvudalternativ: Referens och form .

Referensalternativet slår på och av din 3D-förhandsvisningsbild. Formalternativet kommer att ändra formen på din sfär så att du kan se din materialstruktur med olika former och ljuskällor.

I nästa fönster kan du justera flera materialalternativ. Det finns tre toppalternativ som du kan använda i det här fönstret: Förfina, beskära och förhandsgranska .

Förfina möjliggör ett antal alternativ, till exempel grovhet, detalj och intensitet. Beskär gör att du kan beskära din ursprungliga bild för att begränsa din materialreferens, och Förhandsgranskning gör att du kan ändra din referensform igen. När du är klar med de här alternativen får du spara ditt material.

Mönster

Mönster låter dig skapa en kalejdoskopisk bilder - upprepande bild som skapar ett fortlöpande mönster - för senare användning i designarbete. För att använda, ladda upp en bild till appletten som har eller liknar ett slags mönster. Du kommer att få tre toppalternativ: färg, provstorlek och mönsterform .

Färgalternativen låter dig välja mellan fullfärgsmönster, monokromatiska eller svartvita. Färgerna är baserade på din ursprungliga bild.

Provstorlek justerar provfärgerna du kan använda i ditt mönster. Du kan antingen använda hela färgspektrumet i din bild eller posisera bilden så att färger visas i ditt mönster.

Slutligen låter du Mönsterform ändra referensformen för ditt mönster. Du får fem alternativ för form, var och en skapar en separat kalejdoskopisk effekt. Nästa fönster låter dig sedan finjustera din referensform för mönstren med skalning och rotation.

En förhandsgranskning av ditt mönster finns. Tänk på att denna process skapar vektormönster. Det betyder att du kan skala ditt mönster så stort eller litet som nödvändigt oavsett storleken på din referensbild.

borstar

Brushes-appleten låter dig skapa helt anpassade borstar från verkliga penseldrag eller referensbilder.

Ladda din form eller stryka in i appletten. Justera bildens skärpa för att jämna upp din borstform. En basfärgsektor tillhandahålls, som bestämmer vilken färg som tas bort i justeringsprocessen.

Sikta efter en bestämd bild med en transparent bakgrund, vilket är helt avgörande när man till exempel försöker ta ut en stoke från vitt papper.

Därefter presenteras fyra toppalternativ: Beskär, stilar, förinställningar och förfina .

Grödningsverktygen är uppdelade i tre delar, svans, kropp och huvud. Eftersom du skapar en anpassad borste, beskriver dessa tre alternativ orienteringen för din borste. Korrigera din stroke skala och orientering. Du kommer att se ett förhandsgranskningsutrymme ovanför din gröda som låter dig rita en enkel form med ditt beskurna slag.

Fliken Stilar tar din anpassade stroke och implementerar den med hjälp av standardborstestilar från Adobe. Dessa stilar liknar borstar, penna och kolborstar. Förinställningar är den viktigaste fliken i appleten, vilket gör det möjligt för användare att finjustera sin borste med alternativ som Storlek, Färg och Upprepande mönster.

Du kan till och med lägga till grundstrukturer, som Noise, Antialias och Fade, till din borste för att justera exakt hur din borste beter sig när du sträcker. Förfina låter dig sedan justera styrkan på ditt slag med den ursprungliga bilden, om du först gjorde ett misstag. Slutligen kan du spara din borste i ditt bibliotek för senare användning.

Design IRL med Adobe Capture

Vi kan inte tro att den här appen är gratis. För designers är anpassad kung. Att kunna skapa dina egna designtillgångar och nå dem direkt från ditt Adobe-konto är både effektivt och bekvämt.

Som en konsistens? Ta en bild på din telefon. Som ett penseldrag eller ett teckensnitt i en tidning? Ta en bild på din telefon. Det är så enkelt och applikationen förädlas fortfarande. Om du är designer, illustratör eller allround-reklam bör du ladda ner Adobe Capture ASAP. Och om du vill lära dig grunderna i grafisk design Lär dig fotoredigering i Photoshop: Skaffa grunderna på 1 timme Lär dig fotoredigering i Photoshop: Skaffa grunderna på 1 timme Photoshop är ett skrämmande program - men med bara en timme, kan du lära dig alla grunderna. Ta ett foto du vill redigera, så låt oss komma igång! Läs mer Vi har täckt dig.

Utforska mer om: Adobe, Adobe Creative Cloud, Design, Grafisk design.