Vill du förvandla din Android-telefon till en verktygslåda?  Här är några användbara Android-appar för att mäta avstånd, nivå, ljud och mer.

De 10 bästa gratis verktygslådan för Android

Annons Varje dag hittar våra smartphones sätt att ersätta andra fysiska artiklar, till exempel musikspelare och dokumentskannrar. Detta är inte annorlunda för de traditionella verktygen som används i vardagen, DIY-projekt och på entreprenörjobb. Apps har gjort våra verktygslådor lättare med sin fina utveckling. Så oroa d

Annons

Varje dag hittar våra smartphones sätt att ersätta andra fysiska artiklar, till exempel musikspelare och dokumentskannrar.

Detta är inte annorlunda för de traditionella verktygen som används i vardagen, DIY-projekt och på entreprenörjobb. Apps har gjort våra verktygslådor lättare med sin fina utveckling. Så oroa dig inte för att hitta den saknade ficklampan eller din rulle med måttband.

Här är några av de bästa gratisapparna som gör din telefon till sin egen verktygslåda.

Avståndsmätning och appar för digital måttmätning

1. Mät

Att använda augmented reality för att ge mätningar av vardagliga objekt är ett praktiskt sätt att skapa en digital måttband - och det är exakt vad Googles åtgärd-app gör. Det är en av Googles fantastiska mindre kända Android-appar 10 fantastiska Android-appar från Google som du aldrig har hört av 10 fantastiska Android-appar från Google som du aldrig har hört talas om från Google gör många Android-appar, och du förmodligen inte känner till dem alla - men du måste veta om dessa. Läs mer .

Med appen kan du mäta avstånd, längd och höjd med din kamera. Att försöka få AR-mätappar att fungera kan vara en hit-and-miss-affär, men åtgärd är enkel att använda. Dess tips och hjälpavsnitt kan vägleda dig om du blir förvirrad, vilket gör det till en användarvänlig mätapp.

För att komma igång måste du skanna ett område med appen så att den kan upptäcka det horisontella eller vertikala planet. Välj sedan det mätläge du vill använda (avstånd eller höjd) på skärmen. Du kan justera raderna till önskade punkter och appen kommer att uppskatta objektets storlek. Observera att appen kräver ett väl upplyst och rörigt område.

Ladda ner: Mått (gratis)

2. Smart linjal

Detta är ett så enkelt verktyg som det blir. Smart Ruler fungerar som en digital linjal som du kan använda för små mätningar. Lägg ett objekt du vill mäta på skärmen på din Android-enhet och tryck sedan på dess hörn för att upptäcka bredden eller längden.

Du hittar en mängd linjalappar tillgängliga, men vi gillar Smart Ruler eftersom det är enkelt att använda. Det låter dig också ställa in start- och slutpunkter för ett objekt när du pekar på skärmen och lägger till ett extra element av lätthet.

Nedladdning: Smart Ruler (gratis)

Andra mät- och nivåverktygsappar

3. Ljudmätare

Denna app mäter decibelvärdena för omgivande miljöbuller. Som hjälp för dig kan Sound Meter också ge exempel på motsvarande ljudnivåer för jämförelse. Till exempel 30-decibelområdet liknar volymen för en viskare, medan 72 decibel är närmare högljudd musik.

Det finns ingen brist på liknande appar i Play Store, men vi fann att den här hade den bästa noggrannheten och detekteringen av förändrade ljudnivåer.

Nedladdning : Ljudmätare (gratis)

4. Lasernivå

Laser Level är en nivelleringsapp för Android som innehåller ett oerhört användbart läge för andnings / bubblanivå. Detta innebär att du kan mäta vinklar och om en yta är plan på flera sätt med appen.

Den har till och med en inbyggd klinometer för dig som vill mäta vinklar exakt.

Ladda ner: Lasernivå (gratis)

Utility-appar för Android

5. Metalldetektor

Metalldetektor gör exakt vad namnet anger - den använder din smartphones sensorer för att upptäcka närvaron av metall baserad på magnetfält. Detta kan hjälpa dig hitta metallbultar i väggen eller möjliga rör i marken.

Naturligtvis är det inte lika effektivt som en verklig metalldetektor eller stud finder. Men det är gratis och kan hjälpa dig att få en bättre mått på närvaron av metall för enstaka udda jobb.

Ladda ner: Metal Detector (gratis)

6. Ficklampa

Flashlight-appen från Ruddy Rooster är inte den mest populära appen med nedladdningsnummer, men dess enkla gränssnitt och användbara verktyg gör den till en av de bästa ficklampa-apparna för Android. Den har en enkel ficklampa som använder kamerans LED-blixt, men den har också Morse-kod och strobeeffekter. Liksom andra ficklampa-appar innehåller den en skärmbelysningsfunktion och några få andra funktioner.

Det är vår föredragna ficklampa-app på grund av dessa funktioner och dess begränsade apptillståndskrav. Om du redan har en ficklampa-funktion inbyggd i din telefon rekommenderar vi att du använder det eftersom de flesta ficklampa-appar är en mardröm om integritet.

Ladda ner: ficklampa (gratis)

7. CalcKit: Allt-i-ett-kalkylator

Medan CalcKit inte är ett traditionellt verktyg på det sätt som en hammare är, är det en otroligt användbar kalkylator- och konverteringsapp De 9 bästa gratis kalkylatorapparna för Android De 9 bästa gratis kalkylatorapparna för Android Slösa inte pengar på en fysisk kalkylator när din telefonen kan göra det gratis! Här är de bästa gratis kalkylatorapparna för Android. Läs mer för entreprenörer och hantverkare. Den innehåller ett stort antal konverteringsverktyg som gör denna app relevant för ett brett spektrum av yrken. Även de inom vetenskapsområdet skulle kunna använda den för enkla, på väg färdiga beräkningar.

Appen inkluderar allt från grundläggande matematiska ekvationer (t.ex. området för en triangel) till mer komplexa elektroniska beräkningar. Den har också en rad konverteringsverktyg som sträcker sig från skostorlekar till volymmätningar för bränsleeffektivitet.

Ladda ner: CalcKit (gratis)

Allt-i-ett-verktygslådan-appar för Android

Om du föredrar appar som innehåller en serie verktyg, snarare än att ladda ner enskilda appar för varje verktyg, är allt-i-ett-verktygslådan-apparna ett perfekt val. Dessa appar är inte särskilt specialiserade, men har tillräckligt med verktyg för att de flesta kan komma igenom uppgifter som kräver dem.

8. Smarta verktyg

Smart Tools har ett något ovanligt sortiment av verktyg, men de är mycket användbara i rätt situationer. Den har också några unika verktyg som inte ofta ses i andra verktygslådan-appar, inklusive en Morse-kodomvandlare, ett text-till-tal-verktyg och till och med en hundvisare.

Appen har också några roliga verktyg som är mer för nyfikenhet än någonting annat, som åldersberäknare och kryptografiverktyg. Men det finns också många användbara, praktiska verktyg som ficklampa, bubblanivå och ljudinspelare.

Nedladdning: Smarta verktyg (gratis, premiumversion tillgänglig)

9. Verktygslåda av Maxcom

Tool Box-appen från Maxcom är en lätt och enkel samling användbara verktyg. Appen innehåller funktioner som en nivånivå, decibelmätare, förstoringsglas, streckkodsläsare och gradskiva.

Om du vill ha en allt-i-ett-verktygslådan-app som inte är för trångt är Tool Box ett bra val. Dess verktyg är ganska grundläggande, men det betyder att appen tar mindre lagringsutrymme på din telefon.

Ladda ner: Verktygslåda gratis (gratis) | Verktygslåda ($ 2)

10. Smart Kit 360

Smart Kit har en tilltalande look som gör att den känns modern och elegant. Men det är mer än bara ett vackert ansikte. Den har en av de mest omfattande samlingarna av olika verktyg i verktygslådan apps tillgängliga för Android.

Det inkluderar traditionella verktygsutbyten, till exempel en nivåer och en kompass. Men den har också några moderna verktyg, till exempel en pulsmätare (om telefonens kamera är kompatibel) och telefonlagrings- och hanteringsverktyg. Vissa unika verktyg som du inte ofta ser i liknande appar är lux-mätaren och vibrometern.

Ladda ner: Smart Kit (gratis)

Din smartphone kan packa många användbara verktyg

Dessa verktygs- och mätverktygsappar för Android kan definitivt komma till nytta i verkliga situationer, särskilt på äldre enheter. Men det finns också verktyg du kan använda för att förbättra hela Android-upplevelsen.

Se vår lista över användbara appar som kommer att ändra sättet du använder Android för att ta reda på hur du justerar och förbättrar operativsystemets funktioner och fantastiska appar som låter dig anpassa din Android-startskärm 9 Essential Apps för att anpassa din Android Home Screen 9 Essential Apps till Anpassa din Android-startskärm Låt inte nöja dig med en generisk Android-startskärm. Här är de bästa apparna för att anpassa alla aspekter för att göra startskärmen till din. Läs mer . Och glöm inte att utforska och använda telefonens inbyggda verktygslåda för nödsituationer 9 tips för att förbereda din Android-telefon för nödsituationer 9 tips för att förbereda din Android-telefon för nödsituationer Din Android-telefon kan hjälpa dig i nödsituationer. Se till att du känner till dessa tips och appar som kan hjälpa dig att överleva. Läs mer .

Utforska mer om: Android-appar, Augmented Reality, Calculator, .