Touchingång är inte det enda sättet att navigera på din Android-telefon.  Prova dessa alternativa navigationsmetoder!

5 olika sätt att navigera på din Android-telefon

Annons Sedan iPhone gjorde pekskärmsmartphones till standard har vi använt touch och inte mycket annat för att navigera runt våra telefoner. Men Google och andra utvecklare har arbetat för att bygga en mer mångsidig miljö och hjälpa funktionshindrade användare att använda smartphones. Du kanske inte har känt till de olika sätten att använda Android som inte behöver beröra skärmen alls. Här är de fem

Annons

Sedan iPhone gjorde pekskärmsmartphones till standard har vi använt touch och inte mycket annat för att navigera runt våra telefoner.

Men Google och andra utvecklare har arbetat för att bygga en mer mångsidig miljö och hjälpa funktionshindrade användare att använda smartphones. Du kanske inte har känt till de olika sätten att använda Android som inte behöver beröra skärmen alls.

Här är de fem huvudsakliga sätten du kan navigera runt din Android-telefon.

1. Peka på

OnePlus-5-front

Låt oss först få den mest uppenbara metoden. Alla är bekanta med pekskärmstelefoner. Telefontillverkare har kommit med många förbättringar, genvägar och designspråk tidigare för att förfina den upplevelsen.

Du kan trycka länge för att visa fler alternativ, dubbelklicka för att utföra en snabb åtgärd, svepa för att växla mellan flikar och liknande. Men med så stora skärmar som de är nu är inte alltid beröring perfekt även om du har jättehänder.

Därför rekommenderar vi att du tittar på tips och appar för att underlätta hantering av stora telefoner 9 tips för att använda din stora Android-telefon med bara en hand 9 tips för att använda din stora Android-telefon med bara en hand Är din Android-telefon för stor för att använda med bara en hand hand? Sedan bör du prova några av dessa tips och tricks för att göra den skärmen fastigheter mer tillgänglig. Läs mer . Dessa appar belyser också den största uppsidan av pekskärmar: de är så dynamiska att de låser upp oändliga möjligheter för utvecklare.

2. Röst

Många har hyllat röstinmatning som framtiden för digital interaktion. Och det är ingen överraskning. Nästan varje gadget du äger idag kan utlösas av röst, särskilt med tanke på hur snabbt smarta hushållsapparater har vuxit. Dessutom är det också en bekväm metod för användare med handikapp att använda sina telefoner.

Google Assistant är ett viktigt sätt att delvis kontrollera din Android-telefon 15 sätt att röstkontrollera ditt liv med Google Assistant 15 sätt att röststyra ditt liv med Google Assistant Säg rätt kommandon till Google Assistant, och det kan göra ditt liv bättre på sätt du har aldrig föreställt dig. Läs mer . Du kan köra snabbkommandon som "Spela en låt" eller "Stäng av Wi-Fi" med Googles röstassistent. Vi har till och med tittat på hur du automatiserar ditt liv med hjälp av rutiner.

Detta är dock inte en fullständig lösning. Google insåg detta för en stund tillbaka och släppte en app som heter Voice Access. Detta gör att du kan använda din telefon helt med din röst.

Så snart du startar röståtkomst startar appen en alltid modul. Den lyssnar på dina kommandon och tilldelar ett nummer till varje åtgärd som är tillgänglig på telefonens skärm.

Du kan helt enkelt tala ett visst nummer för att utföra åtgärden. Om du till exempel vill knacka på telefonikonen på hemskärmen, säger du bara den siffra som tilldelats den så öppnas den.

Dessutom har grundläggande åtgärder som att bläddra och knacka tillbaka ett fast kommando som "Scroll Down" och "Go Back." Eftersom Voice Accesss taligenkänningsfunktioner härleds från samma teknik bakom Google Assistant, behöver du inte oroa dig för upprepade fraser. I våra tester var det ganska lyhörd och korrekt.

Nedladdning: Röståtkomst (gratis)

3. Ansikte

Att styra en Android-telefon med ansiktet är nu också möjligt tack vare en app som heter EVA Facial Mouse. Det syftar till att låta personer med olika funktionsnedsättningar som amputationer, cerebral pares och ryggmärgsskada enkelt hantera sina telefoner.

Appen gör det genom att övervaka dina ansiktsrörelser och manipulera en pekare på skärmen i enlighet därmed. För att flytta markören måste du flytta ansiktet i rätt riktning.

För att interagera med element, bara sväva över det och vänta en sekund eller två. Appen fungerar förvånansvärt bra och tillåter till och med att du konfigurerar dess olika egenskaper som pekarens hastighet och känslighet.

Dessutom kan du också slå på en docka för att snabbt komma åt ett gäng kärnhandlingar inklusive hem, multitasking och mer. Om du är orolig för integritet här, bör du veta att de enda behörigheter ansiktsmusen begär är kamera och tillgänglighet.

Nedladdning: EVA Facial Mouse (gratis)

4. Externt tangentbord och mus

android-live-tv

När det är dags att få lite verkligt arbete når de flesta av oss till våra datorer med ett riktigt tangentbord och mus. Men tro det eller inte, du kan också ha en liknande inställning på en Android-telefon. OS är naturligt kompatibelt med båda dessa tillbehör.

Du har två sätt att ansluta ett tangentbord och en mus. Om de är trådlösa kan du helt enkelt para dem över Bluetooth och du bör vara inställd utan ytterligare justering.

För trådbundna USB-tangentbord behöver du en speciell dongel för att använda USB OTG (On-The-Go). Detta gör att du kan ansluta ett USB-A-kontakt i full storlek till telefonens mikro-USB- eller USB-C-port. På grund av plattformens stöd behöver du inte ändra några inställningar för att börja använda tangentbordet.

Med Android kan du till och med använda vanliga kortkommandon som Alt + Tab växla eller använda Tab- tangenten för att navigera runt. Det är också möjligt att styra Android med din dators mus och tangentbord via en tredjepartsplattform. Koppla ihop dessa med en dockningsstation och din smartphone kan ersätta skrivbordet Ditch Your Desktop! Vänd din smartphone till en skrivbordsbyte Dik ditt skrivbord! Vänd din smartphone till en skrivbordsbyte Vill du dike skrivbordet och bara använda din smartphone? Det kan du göra! Läs mer .

5. Markör för nåbarhet

Om du vill hålla fast vid din inmatningsmetod på Android har du antagligen stött på några hinder när tillverkarna fortsätter att öka telefonstorlekarna.

För att få ett slut på dessa elände, prova Reachability Cursor. Det är en ny app som ger ett smart touch-baserat inmatningssystem till Android genom att lägga till en datorliknande markör / pekare på din telefon.

Reachability Markör fungerar genom att placera en flytande hanterare på kanterna, som du kan tänka dig som en datormus. Använd den för att dra runt markören; För att knacka på ett element måste du "enklicka" på själva hanteraren.

Det finns en bra anledning bakom att dela upp konceptet i två flytande ikoner istället för en. Handlaren stannar alltid ungefär två tum från markören och låter dig nå hörn som du annars inte skulle kunna göra med en enda hand.

Hela processen känns smidig. Det är något jag önskar att alla telefontillverkare skulle ta anteckningar från - särskilt Google eftersom det inte erbjuder några verktyg för att nå. Utvecklaren verkar till och med ha säkerställt att markören inte aktiveras av misstag. Det håller sig ur din väg när du inte vill ha det.

Du kan till och med anpassa var du vill klämma fast hanteraren och dess triggerområde. Dessutom har du möjlighet att konfigurera kantåtgärder för att snabbt dra ner meddelandeskuggan eller snabba inställningar. Du måste dock betala för de flesta av dessa kompletterande funktioner och för långa tryckklick också.

Nedladdning: Reachability Cursor (gratis, premiumversion tillgänglig)

Olika sätt att skriva, för

När du har bestämt dig för hur du vill navigera runt din Android-telefon rekommenderar vi att du tittar på alla olika sätt att skriva på Android 6 olika sätt att skriva på en Android-telefon 6 olika sätt att skriva på en Android-telefon vet du hur du skriver på din Android-telefon, men visste du att du också kan skriva med Morse-kod, din röst och mer? Läs mer och konfigurera den som passar dina behov bäst. Att göra din telefon mer personlig är alltid fantastisk.

Utforska mer om: Tillgänglighet, Android-appar, Android-anpassning, Android-tips, röstkommandon.