Att lära sig ett främmande språk med Netflix är ett av de roliga sätten att behärska ett nytt språk.  Prova själv dessa Chrome-tillägg.

5 sätt att titta på Netflix och fortfarande lära sig ett nytt språk

Annons Netflix strömmar till mer än 190 länder runt om i världen. Medan det mesta av innehållet är på engelska stöder streamingplattformen också 22 språk som innehåller arabiska, koreanska, förenklad och traditionell kinesisk. Det kan vara ett utmärkt sätt att plocka upp ett andra eller tredje språk och lära sig hur det talas gemensamt. Eller så kan d

Annons

Netflix strömmar till mer än 190 länder runt om i världen. Medan det mesta av innehållet är på engelska stöder streamingplattformen också 22 språk som innehåller arabiska, koreanska, förenklad och traditionell kinesisk. Det kan vara ett utmärkt sätt att plocka upp ett andra eller tredje språk och lära sig hur det talas gemensamt. Eller så kan du bara uppmärksamma och förbättra din engelska också.

Rätt film eller TV-program är bra ensam. Men dessa Chrome-tillägg för Netflix hjälper dig att omedelbart fördjupa dig i dina favoritspråk. Och du känner dig inte skyldig heller!

Observera bara att inte allt innehåll har samma antal språk som stöds av undertexter.

Språkinlärning med Netflix: Netflix-studiepaket för språk

Språkinlärning med Netflix

LLN (eller språkinlärning med Netflix) är ett av de mer kompletta verktygen för syftet. Chrome-tillägget visar två undertexter samtidigt. Det första är moderspråket i showen, och det andra är det språk du försöker lära dig. Denna visuella parning låter dig jämföra och ta upp nya ord och hur de talas.

Du kan styra uppspelningshastigheten med Chrome-förlängningen. Långsamma dem (eller pausa) för att studera i din egen takt. Men den bästa funktionen är ordförrådets höjdpunkt som gråar mindre vanliga ord att studera senare.

Pop-up-ordboken är ett extra hjälpmedel. Använd den för att förstå betydelsen bättre och också höra att det är rätt uttal.

Tillägget Language Learning Chrome kommer med denna katalog över filmer och TV-program med undertexter av hög kvalitet.

Ladda ner: Språkinlärning med Netflix för Chrome (gratis)

Mate Translate: Lär dig med Netflix's undertexter

Studera 103 språk med Mate Translate

Mate Translate visar igen hur värdefull undertexter av Netflix kan vara för att lära sig vilket språk som helst. Huvudappen är en text- och talöversättare som finns tillgänglig på flera plattformar inklusive Android och iOS. De Netflix-specifika webbläsarutvidgningarna finns för Chrome, Opera, Firefox och Edge.

Mate Translate kan översätta 103 språk . När du tittar på en strömmande show klickar du bara på ett ord eller en fras. Översättningen visas i spelaren och du kan använda valfri synonymer, fonetisk transkription och uttalningsfunktionen för att lära dig uttal också.

Spara orden i kategoriserade listor för att öva på dem senare. Du kan också exportera ordlistorna till en distanserad repetitionsapp som Reji för att granska dem i intervaller.

Ladda ner: Mate Translate för Chrome | Opera | Firefox | Edge (gratis, köp i appen)

Subtly: Bli flytande med översättningar

Subtly fungerar också som Netflix-tilläggarna ovan. Liksom dem kan du översätta orden eller fraserna och lära sig ett nytt språk med sammanhanget av vad som händer i scenen. Titta på en show och granska sedan igen med ordförrådslistan som hjälper dig att bygga upp.

Använd subtilt och översätt engelska undertexter till 11 språk: kinesiska, franska, tyska, hindi, italienska, japanska, portugisiska, ryska, spanska, arabiska och turkiska.

Subtilt förbättras gradvis för att inkludera fler språk. Du kan också se fram emot dess framtid när den försöker få in andra strömningsplattformar som Amazon, Hulu och Showtime för ett större utbud av val.

Ladda ner: Subtly for Chrome (gratis)

eJOY: Förbättra din engelska flytande

Engelska översättningar

Urban Dictionary är alltid en stor hjälp med slangar. När allt kommer omkring är Street-speak en del av många Hollywood-filmer (Pulp Fiction, någon?) Och det kan bara hjälpa dig ta tag i de små nyanserna som gör alla språk färgglada.

En tillägg som heter SUFLI är lite buggy. Så min sökning tog mig till eJOY, som är som en fullständig engelsk översättare för din webbläsare 10 Top Browser Tools To Translate Web Pages 10 Top Browser Tools To Translate Web Pages Nästan hälften av hela Internet är otillgänglig om du inte är flytande i flera språk. Så vad är de bästa verktygen för översättning? Dessa. Läs mer . Det fungerar också med YouTube, Udemy, Coursera och några andra streamingplattformar som stöder stängda bildtexter. Använd den för att få definitioner av ord, engelska formspråk, vanliga fraser, slangar och kollokationer.

eJOY har också sina egna genvägar som hjälper till att påskynda översättningar. Du kan använda den för att översätta till andra språk med den avancerade översättaren, men eJOY är mer för att förbättra ditt grepp om ditt engelska ordförråd.

Ladda ner: eJOY för Chrome (gratis)

Lingvo TV: Lär dig i din webbläsare och telefon

Lingvo är ett Chrome-tillägg som fungerar med din telefon. Det kan vara vilken telefon som helst med en mobil webbläsare. Starta Netflix i din webbläsare och starta sedan Lingvo-sidan i telefonens webbläsare. Ange koden från ditt Lingvo Chrome-tillägg på din dator och du kan se undertextsöversättningarna på din telefon. Käll- och målspråket kan konfigureras från inställningarna i mobilappen.

Nu kan du lära dig ett språk när du är på farten medan du tittar på Netflix. Lingvo TV stöder också Amazon Prime och YouTube.

Din dator eller TV och mobiltelefon måste vara i samma nätverk. När du är ansluten via koden rullar samma undertexter som du ser på datorn eller TV: n ner på mobilskärmen. Du kan välja ett ord och få dess betydelse på det språk du väljer med ett tryck. Undertexterna du tappade på sparas i appens historik.

Lingvo frigör dig lite mer för att njuta av filmen på skärmen medan du trycker på rullande undertexter på mobilskärmen.

Ladda ner: Lingvo TV för Chrome (gratis)

Binge Se din väg till bättre flyt

Frågan ställs ... ska du använda Netflix för att lära dig ett nytt språk? Förmodligen inte om du plockar upp ett andra språk för första gången eftersom dessa språkförlängningar inte kommer att lära dig grammatiken och grunderna. Men det är ett roligt sätt att lära sig språk genom nedsänkning. Om du redan är bekant med ett språk, gå vidare och använd Netflix för att få mer exponering. Det kan hjälpa till att bygga dina lyssnarfärdigheter också.

Att lära sig med Netflix är ett av de roliga sätten att behärska ett språk 5 Ovanliga sätt att lära sig ett språk på PC eller Mobile 5 Ovanliga sätt att lära sig ett språk på PC eller Mobile Att lära sig ett nytt språk är hårt arbete. Men det finns några appar och verktyg för att göra det enklare. Läs mer . Men det finns andra ovanliga verktyg också.

Bildkredit: HASLOO / Depositphotos.com

Utforska mer om: Coola webbappar, utbildningsteknologi, språkinlärning, Netflix.