Vill du börja journalisera för att öka din dag eller bara din mentala hälsa.  Starta en dagbok med dessa gratisappar idag.

6 appar för digitala tidskrifter för att öka mental hälsa med en daglig dagbok

Annons Experter rekommenderar att en dagbok hålls för alla som vill öka sin produktivitet eller till och med hantera sin mentala hälsa. Dessa gratisappar hjälper dig att skriva en dagbok på din telefon eller dator. Varje app tar en annan inställning till digital journalföring, så välj den som passar din stil. Vissa fo

Annons

Experter rekommenderar att en dagbok hålls för alla som vill öka sin produktivitet eller till och med hantera sin mentala hälsa. Dessa gratisappar hjälper dig att skriva en dagbok på din telefon eller dator.

Varje app tar en annan inställning till digital journalföring, så välj den som passar din stil. Vissa fokuserar på integritet, andra riktar sig åt nybörjare och tidsbegränsade användare. Och det finns till och med en app som förvandlar konceptet med en dagbok genom att publicera dina journalposter.

1. Cactus (Web): Guidad journalföring för nybörjare

Cactus är en humörspårare och journaliseringsapp som guider nybörjare

Om du är ny på journalföring är Cactus en bra app att börja med. Det kommer att vägleda dig genom grunderna i digital journalföring samtidigt som du hjälper dig att stärka och förbättra kärnupplevelsen i ditt dagliga liv.

När du registrerar dig för ett konto ber Cactus dig checka in en gång om dagen. Där kommer det att ställa dig en fråga baserad på en av fyra väsentliga element: mening, erfarenhet, energi, känslor, relationer. Du känner inte till elementet förrän du besvarar frågan i form av en journalpost.

Frågorna varierar som "vem är en person som får dig att le" eller "vilka upplevelser ser du fram emot den här veckan?" När du har svarat får du en uppfattning om varför frågan är viktig för din mentala hälsa. Varje post är en privat anteckning för att komma tillbaka senare.

Ibland uppmuntrar Cactus dig också att dela dina anteckningar med människor. Det är en trevlig övning för tacksamhetsjournalisering, och det är lätt att dela en enda anteckning utan att lossa alla dina tankar om den personen.

Psst, registrera dig nu så får du också några coola gratis tapeter på telefonen.

2. JournalBook (Web): Skapa din egen Q & A-tidskrift

Med Journal Book kan du skapa din egen Q & A-dagbok

Produktivitetsguruer och experter på mental hälsa har flera tankar om vad du bör registrera i din dagbok. Varje tillvägagångssätt har olika appar som guider dig med frågor som du kan besvara dagligen. Med JournalBook kan du skapa en anpassad digital dagbok med dina egna frågor.

Du behöver inte registrera dig eller registrera dig för att använda appen. Avfyra den i din webbläsare så kan du börja skriva. Det föreslår fyra populära dagliga frågor för att komma igång och har extra fält för att lägga till dina egna. Varje dag kommer det att uppmana dig att svara på dessa frågor. När du har en särskilt stor dag kan du lyfta fram den och reflektera över de markerade dagarna senare.

Detta är en progressiv webbapp som fungerar i alla webbläsare. All data lagras på din enhet, inte på ett moln, så du måste använda den på samma gadget varje dag. Det fungerar offline och är mobilvänligt att använda på en telefon. Du kan till och med förvandla sajten till en Android-app Hur man förvandlar en webbplats till en Android-app på några sekunder Hur man förvandlar en webbplats till en Android-app i sekunder Med den här appen är det superlätt och snabbt att göra Lite-versioner av appar, vilket sparar dig batteritid och förbättra telefonens prestanda. Läs mer .

3. Sol Journal (Web): Självhostad, integritetsfokuserad tidskrift

Sol Journal är en egen värd tidskrift för att skydda din integritet

Sol Journal är en annan progressiv webbappsdagbok som fungerar offline i din webbläsare. Faktum är att utvecklaren säger att JournalBook var en inspiration för det. Men skillnaden här är att du kan vara värd för den själv och därmed ge dig full kontroll över integriteten.

Sekretess är en nyckelfaktor för digital journalföring. Du låtit ingen se din dagbok som barn, varför skulle du lita på att dina djupaste tankar skulle vara säkra på en webbserver som någon kan hacka? Med Sol Journal kan du distribuera en journal till din egen server så att data skyddas. GitHub-instruktionerna är enkla.

Du kan prova Sol Journal innan du installerar den. Du hittar ett minimalistiskt gränssnitt för en dagbok, med dag- och nattlägen. Det finns en praktisk "Quick Add Time" -knapp för att sätta den aktuella tidsstämpeln i en post. Och du kan exportera allt till en JSON-fil. Du måste registrera dig för att använda Sol Journal, men det betyder bara att du kan använda den på flera enheter istället för bara en.

4. The Open Diaries (Web, Android, iOS): Läs andras tidskrifter och dela dina egna

En dagbok bör hållas hemlig, eller så har vi konditionerat att tro. The Open Diaries ifrågasätter denna uppfattning och uppmanar dig att vara mer öppen om den digitala journalupplevelsen. Vad skulle hända om du kunde läsa andras dagböcker och de skulle kunna läsa din?

Oroa dig inte, det är inte som att hela din dagbok är öppen för någon. Du får välja vilka poster som ska offentliggöras och vilka som ska hållas privata för dina ögon. Gränssnittet är lite kiddish, med ett handskrivet skriptliknande teckensnitt som du måste leva med. Det finns också en anständig textredigerare för formatering, och du kan också lägga till bilder.

På det offentliga flödet för Open Diaries kan du bläddra i och läsa poster från vem som helst. I vår snabba surfning verkade det som ett aktivt socialt nätverk med människor från olika delar av världen.

Att öppet skriva en dagbok kanske inte är allas kopp te, och vi rekommenderar att du inte delar personliga detaljer som någon kan identifiera dig i det verkliga livet. Så länge du är försiktig kan det vara terapeutiskt på ett helt nytt sätt.

Ladda ner: The Open Diaries för Android | iOS (gratis)

5. Reflekterande (Android, iOS): Enkel dagstidning med AI

Du kan inte undgå artificiell intelligens, inte ens i appar för digital journalföring. På allvar, gör reflekterande ett bra jobb med att använda AI i en journalapp, särskilt för dem som inte vill göra långa dagbokposter dagligen.

Appen delar upp journalföring i att spåra dina humör 5 Bästa journal- och dagbokappar för 2018 för att spåra humör, framsteg och resolutioner 5 bästa journal- och dagbokappar för 2018 för att spåra humör, framsteg och resolutioner Journalisering är en vana som du enkelt kan ta upp. Det här är några av de bästa journal- och dagbokapparna som gör det lättare för dig från idag. Läs mer och notera stora höjdpunkter. Varje dag uppmanas det att notera hur dagen gick, vilken typ av aktivitet som fick den att känna så och notera eventuella tankar om den.

Tillsammans med dessa tre får du en ny daglig fråga. Typen av fråga varierar men det är vanligtvis en bra självbedömning eller en plats att lufta. Det är här AI kommer in, eftersom det använder ditt humör och andra data för att komma med frågorna.

Du kan också visa statistik om Reflectly när du har låst upp stjärnor genom att använda den regelbundet. Appen pressar aggressivt sin Premium-version, men fortsätt trycka på "Nej tack" varje gång den dyker upp och du kan fortfarande använda gratisversionen utan problem.

Ladda ner: reflekterande för Android | iOS (gratis)

6. JournalFlow (Web): Journal via e-post eller meddelanden

Termen "Dear Diary" var tänkt att föreslå att du pratar med en vän. Tänk om du kunde föra en dagbok genom den moderna mekanismen att prata med vänner? JournalFlow är en snygg app som ansluts till Telegram och Facebook Messenger så att du kan chatta för att lägga till i din dagbok.

Registrera dig och lägg till JournalFlow till din budbärare. Därefter är det som alla andra chattar med en vän. Skriv in i chattfönstret så läggs det automatiskt till i din dagbok. Du kan också posta foton.

Med jämna mellanrum ställer JournalFlow dig frågor som rör din dag eller ditt humör, som någon av de andra guidade journalföringsapparna. Du kan också använda JournalFlow via e-post och svara på ett meddelande om dagen med dessa frågor.

Nackdelen är att JournalFlow endast är gratis i 30 dagar, varefter du måste betala $ 2, 49 per månad för att använda det. Testa det och se om det är värt det för dig.

Obs! Vid testningen fungerade inte Telegram-funktionen.

Fler dagbokappar

Fördelarna med digital journalföring kan inte ignoreras. Det finns flera studier som drar slutsatsen att denna dagliga praxis kan hjälpa till med mental klarhet och känslomässigt välbefinnande. Men olika appar fungerar för olika människor. Så om ovanstående verktyg inte är din hastighet, kan du prova dessa andra dagbokappar för att starta en journalvana 5 Nya dagbokappar för att starta en dagstidningsvana 5 Nya dagbokappar för att starta en dagstidningsvanor Journalistning är en hälsosam daglig vana du bör prova . Dessa fem journalverktyg ska hjälpa dig komma igång med ett tryck. Läs mer .

Utforska mer om: Coola webbappar, journalföring, mental hälsa.