Letar du efter ett gratis Microsoft Office-alternativ för Mac?  Kolla in dessa fantastiska ersättare som du kan använda utan kostnad.

De 7 bästa gratis Microsoft Office-alternativen för Mac

Annons Det är ganska lätt att lämna Windows bakom sig. Köp bara en Mac, ta ett par dagar att bosätta sig i och se aldrig tillbaka. Men för Microsoft Office-användare kan behovet av att köpa Office för Mac igen vara ett besvär. Lås upp fusket "Microsoft Office for Mac Keyboard Shortcuts Shortcututs" nu! Detta kom

Annons

Det är ganska lätt att lämna Windows bakom sig. Köp bara en Mac, ta ett par dagar att bosätta sig i och se aldrig tillbaka. Men för Microsoft Office-användare kan behovet av att köpa Office för Mac igen vara ett besvär.

Lås upp fusket "Microsoft Office for Mac Keyboard Shortcuts Shortcututs" nu!

Detta kommer att registrera dig för vårt nyhetsbrev

Ange din e-postlåsning Läs vår sekretesspolicy

Om du arbetar i en traditionell kontorsmiljö som körs på Excel och Word, kan du behöva bita i kulan. Men om du har vuxit fram den världen och fortfarande behöver redigera och skicka Office-dokument då och då, har du alternativ.

Om du inte är redo att köpa Microsoft Office är här dina bästa Microsoft Office-alternativ för Mac som är gratis.

1. Google Suite

Tom sida i Google Dokument

Om du kommer att släppa Microsoft-världen är det bästa sättet att gå med i Google-alliansen. Google Docs, Sheets och Slides är de tre alternativen till Microsoft Word, Excel och PowerPoint. Det finns inget riktigt alternativ till Outlook utöver Gmail, och du kan få OneNote på Mac gratis.

Googles svit är riktigt bra och integreras bra med ditt Google-konto. Du kan öppna en Excel-fil du fått via Gmail i Google Sheets med ett snabbt tryck på knappen.

Du kan enkelt importera Microsoft Office-filer för att arbeta med dem och sedan exportera dem igen i Microsoft Office-format för att skicka dem runt. Och om det du gör är ganska grundläggande, med vanliga teckensnitt och formatering, kan du komma undan med det. Den andra parten kommer aldrig att få reda på att du inte använder Microsoft Office korrekt.

På vissa sätt är Google Docs mer kraftfullt än Microsoft Word. Det finns ett omfattande tilläggsgalleri, vackra mallar, överlägsna inbyggda forskningsverktyg och Googles sökfunktioner att starta.

Dessutom finns det fördelen med Googles molnfärdighet. Att samarbeta med flera användare samtidigt i ett dokument är en ren glädje. Det är en liten fördel, men det gör underverk för produktiviteten.

Hela sviten är gratis och du får 15 GB lagringsutrymme ingår. Det enda problemet är att det inte finns någon riktig desktop-app för någon av dessa (även om du kan arbeta offline på dokument i Chrome med hjälp av offline-läget). Medföljande appar för iPhone och iPad är också bra.

Besök : Google Docs | Google-ark | Google Slides

2. LibreOffice

libreoffice-författare

LibreOffice är allmänt erkänt som det bästa open source-alternativet till Microsoft Office-sviten. Detta betyder att det är helt gratis och tillgängligt på en mängd plattformar. Det är det bästa Office-alternativet för Mac.

Om du är van vid Microsoft Office-användargränssnittet (pre-Ribbon era) kommer det inte att ta dig lång tid att anpassa dig till LibreOffice. Till skillnad från Googles appar, kommer LibreOffice-sviten med fullt utrustade desktop-appar för offline med alla proffunktioner du förväntar dig.

För att göra affären ännu sötare har LibreOffice nyligen lagt till en onlinekomponent. Så du kan synkronisera filer från Google Drive eller OneDrive och redigera dem direkt i LibreOffice (det finns dock ingen samarbetsfunktion).

LibreOffice gör också ett bra jobb när det gäller formatering vid import av Microsoft Office-dokument. Även komplexa Excel-kalkylark som importeras till LibreOffice Calc fungerar som de borde.

LibreOffice växte faktiskt ut från OpenOffice, som brukade vara de facto-alternativet till Microsoft Office. Men OpenOffice har inte sett några meningsfulla uppdateringar nyligen, och dess ledning överväger att lämna projektet. Så vi rekommenderar att du håller dig borta från OpenOffice. Omvänt har LibreOffices meriter under det senaste tiden varit bra.

Ladda ner : LibreOffice (gratis)

3. iWork Suite

Skapa en broschyr i iWork Suite

IWork Suite: i sidor, nummer och Keynote ingår i din Mac. Dessa är Apples egna alternativ till Word, Excel och PowerPoint. Sidor är till exempel det bästa Word-alternativet för Mac.

Eftersom det här är Mac-centrerade appar är användargränssnittet helt annorlunda. Istället för att vara topptunga visas alternativen i en sammanhangsmeny på sidan. Och du har inte så många alternativ som Microsoft Office-sviten. Eftersom alla tre apparna nu är mogna, täcks alla grunderna.

När du väl vänjer dem är de faktiskt trevliga att använda (något vi inte nödvändigtvis kan säga om Microsoft Office). Även om anpassningsalternativ är begränsade är allt som finns tillgängligt ganska polerat. När du skapar en presentation i Keynote, är chansen stor att du i slutändan skapar något vackert. Samma sak gäller Sidor - flyttning av text, bilder och grafer är en sömlös upplevelse som inte gör att du vill dra ut håret.

Med iWork Suite kan du importera och exportera dokument i Microsoft Office-format (det sparas dock i standardformatet iWork). Och så länge du inte använder ett Mac-specifikt teckensnitt, bör det inte vara ett stort problem att göra en fram och tillbaka med Office-dokument.

iWork har också samarbetsalternativ online men ärligt talat skulle jag inte rekommendera att du använder dem. De är ingenstans nära så pålitliga som Googles erbjudande.

Ladda ner : Sidor | Nummer | Keynote (gratis)

4. Office Online

När ingenting annat kommer att göra, bara öppna Office.com. Det ger dig i princip tillgång till gratis Office för Mac. Office Online är Microsofts gratis och grundläggande Microsoft Office-tjänst som fungerar i alla webbläsare.

Medan funktionsuppsättningen är begränsad täcks grunderna för dokumentredigering, kalkylarkformler och presentationsalternativ. Du får tillgång till Microsoft Word, Excel, PowerPoint och OneNote.

Besök : Office Online

5. Redigera Office-dokument i Dropbox

Redigera ett dokument i Dropbox

Dropboxs partnerskap med Microsoft innebär att du kan öppna ett Word-, Excel- eller PowerPoint-dokument som delas med dig på Dropbox. Du behöver inte en Office 365-licens, men du behöver ett gratis Microsoft-konto. Med det här alternativet öppnas ditt dokument i Office Online.

6. Dike PowerPoint för bättre onlineverktyg

PowerPoint är kraftfullt, men det är också ganska gamla skolan. Om du vill sticka ut med dina presentationer kan du prova några mer moderna presentationsverktyg online:

  • Slides: Det här är min personliga favorit för att enkelt skapa vackra presentationer. Det gratis kontot låter dig skapa och presentera dokument online. För att exportera måste du uppgradera till ett betalt konto.
  • Prezi: Medan denna tjänst är mer inriktad på startar, är de visuella verktygen som erbjuds av Prezi mer än allt du kan få med PowerPoint.
  • Canva: Canva är en online-redigerare online, men har ett omfattande bibliotek med presentationsmallar. Dessutom ger Canva dig alla viktiga verktyg för att skapa en anpassad presentation.

7. Omfamna Markdown

Ulysses markdown

Här är en idé rent från vänsterfältet. Om du gav upp Windows och omfamnade Mac-plattformen, måste du ha börjat uppskatta macOS enkelhet nu. Om du vill ha mer av det för att skapa och redigera vanliga textdokument, bör du försöka använda Markdown.

Markdown är en syntax Vad är Markdown? Fyra skäl till varför du borde lära dig det nu Vad är Markdown? Fyra skäl till varför du borde lära dig det nu Trött på HTML- och WYSIWYG-redigerare? Då är Markdown svaret för dig oavsett vem du är. Läs mer som HTML, men det är mycket enklare. När du använder en Markdown-app för att skriva, går du inte vilse i dussintals menyalternativ. All formatering sker med kortkoder.

Så till exempel, för att göra ett ord kursiv, slår du in det med asterisker. Du kan skapa ett komplex formaterat dokument utan att lyfta fingrarna från tangentbordet. Dessutom exporterar Markdown som ren HTML och du kan generera vackra PDF-filer med appar som Ulysses.

Använd Microsoft Office om det behövs utan att betala för det

Att köpa den senaste versionen av Microsoft Office kommer att kosta dig några hundra dollar (eller ett abonnemang för Office 365). Oftast räcker alternativen ovan för dig. Google Docs fungerar som ett bra alternativ till Word, och detsamma gäller för Sheets och Excel. Om du letar efter offlinealternativ bör LibreOffice vara mer än tillräckligt.

Men det kan finnas tillfällen där du måste använda Office för en viss uppgift eller under en begränsad tid. Det finns ett par sätt att göra detta utan att betala, inklusive att använda Office Online eller en av mobilapparna. Vi har beskrivit alla dina alternativ i vår guide för att använda Microsoft Office utan att betala för det 6 sätt du kan få en Microsoft Office-licens gratis 6 sätt du kan få en Microsoft Office-licens gratis Gratis Microsoft Office-licenser är svåra att få, men de existerar. Den här artikeln täcker sex sätt att få Word och Excel gratis. Läs mer .

Och för ytterligare ett alternativ, ta en titt på vad OnlyOffice har att erbjuda ONLYOFFICE-sviten erbjuder samarbete, molnlagring och val. ONLYOFFICE-sviten erbjuder samarbete, molnlagring och val ONLYOFFICE erbjuder ett spännande alternativ till Google G Suite och Microsoft Office 365 Här är varför det är värt att titta. Läs mer .

Utforska mer om: Google Docs, Google Sheets, iWork, LibreOffice, Microsoft Office Alternative, Microsoft Office Online, Office Suites.