Dina Windows 10-appar innehåller viktiga inställningar och anpassningsdata. Skydda dina data genom att säkerhetskopiera dem.

Säkerhetskopiera och återställa Windows 10-appar utan säkerhetskopieringsprogram

Annons Du bör alltid skydda dina data genom att säkerhetskopiera dem, men det går utöver dokument och foton. Windows-applikationer och verktyg som du använder hela tiden skapar också data, så vi ska visa dig hur du säkerhetskopierar och återställer dessa utan att ens använda säkerhetskopieringsprogram. Program so

Annons

Du bör alltid skydda dina data genom att säkerhetskopiera dem, men det går utöver dokument och foton. Windows-applikationer och verktyg som du använder hela tiden skapar också data, så vi ska visa dig hur du säkerhetskopierar och återställer dessa utan att ens använda säkerhetskopieringsprogram.

Program som kartor och klisterlappar, tillsammans med verktyg som registerredigeraren och skrivaren, innehåller alla viktiga inställningar och anpassningsdata. Du vill inte förlora det här!

Om du har dina egna reservtips att dela för Windows-verktyg utan ytterligare programvara, meddela oss i kommentarerna.

Allmän säkerhetskopieringsråd

Säkerhetskopiera Windows

Data är datorns livsblod och du bör ta hand om dem. Metoderna som beskrivs i den här guiden är bra för snabba säkerhetskopior av Windows-appar och verktyg, men för det ultimata skyddet bör du alltid säkerhetskopiera hela systemet regelbundet och följa dessa tips:

 1. Har flera kopior av alla dina data : Om du skulle bli irriterad över att förlora den, säkerhetskopiera den.
 2. Använd olika lagringsmedier: Förvara inte dina säkerhetskopior på samma enhet som källan - om den enheten misslyckas har du tappat allt.
 3. Lagra en säkerhetskopia på plats: Om du håller alla dina säkerhetskopior fysiskt nära är en naturkatastrof slutet - överväg molnet för enkel lagring på platsen.

Mer information finns i vår ultimata guide för Windows 10-säkerhetskopieringsguide. Ultimate Windows 10 Data Backup Guide The Ultimate Windows 10 Data Backup Guide. enkla tips och aldrig förtvivla över förlorade data igen! Läs mer .

1. Windows-appar

Många Windows-applikationer lagrar sina inställningsfiler i ointuitiva AppData-mappar. Här är några exempel på mappvägar.

 • Larm & klocka: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.WindowsAlarms_8wekyb3d8bbwe
 • Kamera: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.WindowsCamera_8wekyb3d8bbwe
 • Groove Music: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.ZuneMusic_8wekyb3d8bbwe
 • Kartor: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.WindowsMaps_8wekyb3d8bbwe \ Settings
 • Nyheter: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.BingNews_8wekyb3d8bbwe
 • Foton: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.Windows.Photos_8wekyb3d8bbwe
 • Fjärrskrivbord: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.RemoteDesktop_8wekyb3d8bbwe
 • Klisterlappar: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.MicrosoftStickyNotes_8wekyb3d8bbwe
 • Väder: % LocalAppData% \ Packages \ Microsoft.BingWeather_8wekyb3d8bbwe

Tryck bara på Windows-tangenten + R för att öppna Kör, mata in önskad mappväg och klicka på OK . Kopiera och klistra in filerna någon annanstans för att skapa din säkerhetskopia.

Klistra in applikationsvägen i Run-fönstret.

För att återställa filerna, gå till appens mappväg, klistra in säkerhetskopian och klicka på Ersätt filerna i destinationen .

Byt ut filerna i destinationen.

Innan du börjar ska du se till att appen är helt stängd.

2. Starta menyn

Startmenyn för Windows 10 möjliggör massor av anpassningar. En guide till Windows 10 Startmeny En guide till Windows 10 Startmeny Windows 10 fixar Startmeny-dilemma! Att ta tag i den nya Startmenyn kommer att ladda din Windows 10-upplevelse. Med den här praktiska guiden kommer du att bli en expert på nolltid. Läs mer ; du kan fästa program, sortera i grupper, ställa in levande brickor och mer. Du kan säkerhetskopiera denna layout för att spara tid på att ställa in den igen.

Säkerhetskopiera startmenyn

För att börja, tryck på Windows-tangenten + R för att öppna Kör. Ange regedit och klicka på OK . Detta öppnar registerredigeraren.

Öppna registerredigeraren.

Klicka på Visa i verktygsfältet och se till att adressfältet är markerat. Kopiera och klistra in följande i adressfältet och tryck sedan på Enter :

 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\Cache\DefaultAccount 

Exportera registerinställningen.

Högerklicka på mappen StandardAccount i den vänstra rutan och klicka på Exportera . Navigera till var du vill spara den, ge .reg- filen ett namn och klicka på Spara . Stäng registerredigeraren.

Tryck igen på Windows-tangenten + R. Ange% LocalAppData% \ Microsoft \ Windows \ Shell och klicka på OK . Detta öppnar en mapp via File Explorer.

Hur du säkerhetskopierar och återställer Windows 10-appar utan Windows-programvara för säkerhetskopiering

Inom den här mappen finns en fil som heter StandardLayouts.xml . Kopiera och klistra in den här filen på samma plats som du har sparat .reg- filen.

Återställ layoutmenyn Start

För att återställa från säkerhetskopian som du skapade tidigare, tryck på Windows Key + R för att öppna Kör, mata in regedit och klicka på OK.

Navigera till samma sökväg som tidigare:

 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\Cache\DefaultAccount 

Högerklicka på mappen StandardAccount i den vänstra rutan och klickaRadera . Klicka på Ja för att bekräfta. Stäng registerredigeraren.

Radera registernyckeln.

Navigera sedan till där du har sparat .reg- filen och dubbelklicka på den. Registerredigeraren frågar om du är säker på att du vill fortsätta. Klicka på Ja och sedan på OK .

Kopiera din säkerhetskopierade version av DefaultLayouts.xml . Tryck på Windows-tangenten + R, mata in % LocalAppData% \ Microsoft \ Windows \ Shell och klicka på OK . Klistra in filen här. Klicka på Ersätt filen i destinationen .

Logga ut och tillbaka till ditt konto för att slutföra processen.

3. Skrivare

Spara själv uppgiften att ställa in dina skrivare Så här ställer du in din skrivare i Windows 10 Hur du ställer in din skrivare i Windows 10 Skrivare har ett rykte för att vara svårt att installera. I Windows 10 är det faktiskt en bris. Vi visar hur du kan få Windows 10 att upptäcka och ansluta till din skrivare. Läs mer genom att säkerhetskopiera dem. Detta kommer att fånga deras köer, förare, hamnar och mer.

Den här processen använder skrivarmigreringsprogrammet, som bara är tillgängligt om du kör Windows 10 Pro-utgåvan.

Säkerhetskopieringsinställningar

Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna Kör. Mata in PrintBrmUi.exe och tryck på OK . Detta öppnar skrivarmigreringsprogrammet.

Inställningar för skrivmigrering.

Välj Exportera skrivarköer och skrivardrivrutiner till en fil och klicka på Nästa . Välj Den här skrivarservern och klicka på Nästa två gånger.

Klicka på Bläddra ... för att välja var du vill spara .printerExport- filen till. När du är klar klickar du på Nästa och sedan på Slutför .

Återställ skrivarinställningarna

Tryck på Windows-tangenten + R, mata in PrintBrmUi.exe och tryck på OK .

Välj Importera skrivarköer och skrivardrivrutiner från en fil . Klicka på Nästa och klicka sedan på Bläddra ... och leta efter den säkerhetskopieringsfil du skapade tidigare. Klicka på Nästa .

Återställ skrivarinställningarna

Granska listan över objekt som ska importeras och klicka på Nästa . Välj Den här skrivarservern och klicka på Nästa .

Använd rullgardinsmenyn Importläge för att välja mellan Behåll befintliga skrivare eller Skriv över befintliga skrivare . Det senare är förmodligen det val du vill ha, men läs beskrivningarna för varje.

Klicka på Nästa, sedan på Finish, så är du klar.

4. Windows-register

Registret är en databas med inställningar för Windows, dess hårdvara, applikationer, användare och mer. Det kan vara ett kraftfullt verktyg för att konfigurera din dator, men det är också viktigt att inte skruva upp något i registret Hur man inte raderar Windows-registret av misstag Hur man inte raderar Windows-registret av misstag Arbetar med Windows-registret? Notera dessa tips, så kommer du att göra mindre skador på din dator. Läs mer . För att skydda dig själv, se till att du säkerhetskopierar ditt register, inte minst innan du gör några ändringar i det.

För att börja, tryck på Windows-tangenten + R för att öppna Kör. Ange regedit och klicka på OK . Detta öppnar registerredigeraren.

Säkerhetskopiera ditt Windows-register

För att säkerhetskopiera hela registret, högerklickaDator i den vänstra rutan och klicka på Exportera . Navigera till var du vill behålla säkerhetskopian, skriv in ett filnamn och klicka på Spara .

Säkerhetskopiera ditt Windows-register

Du kan också säkerhetskopiera specifika mappar i registret snarare än hela saken. För att göra det, använd instruktionerna ovan, men byt ut Dator med vad mappen är.

Återställ skrivarinställningarna

För att återställa, öppna registerredigeraren och gå till Arkiv> Importera ... Navigera till var säkerhetskopian är och dubbelklicka på den för att ta tillbaka tiden.

Återställ skrivarinställningarna

Fortsätt säkerhetskopiera dina data

Oavsett om du använder tredjepartsprogramvara för att säkerhetskopiera eller använda våra praktiska tips ovan, är det viktiga att du faktiskt säkerhetskopierar. Försena inte: spara dig huvudvärk i framtiden och gå på det nu.

Du bör inte säkerhetskopiera bara dina Windows-appar. Du bör vidta åtgärder för att säkerhetskopiera dina e-postmeddelanden i Outlook Hur du säkerhetskopierar din (Outlook) e-post med Windows 10 filhistorik Hur du säkerhetskopierar din (Outlook) e-post med Windows 10 Filhistorik Windows 10 kommer inbyggt med ett säkerhetskopieringsverktyg som heter File Historia. Du kan använda den för att göra kopior av dina Outlook-filer. Vi visar dig hur du gör det rätt. Läs mer på ett vanligt schema också.

Utforska mer om: säkerhetskopiering av data, felsökning, Windows 10.