Om du behöver en ny telefon ger Essential Phone ett fantastiskt värde.  Här är varför det är min favorit Android-telefon någonsin.

9 skäl till varför den väsentliga telefonen är min favorit telefon ännu

Annons Jag har använt en hel del Android-telefoner genom åren, och jag kan säga säkert att den väsentliga telefonen är, mina favoriter. Här är några kvaliteter unika för Essential Phone som gör den till en fenomenal enhet. 1. Det här är Essentials enda telefon Samsung, LG och HTC lägger ut varje hink med telefoner per år. Utvecklare må

Annons

Jag har använt en hel del Android-telefoner genom åren, och jag kan säga säkert att den väsentliga telefonen är, mina favoriter. Här är några kvaliteter unika för Essential Phone som gör den till en fenomenal enhet.

1. Det här är Essentials enda telefon

Viktig telefon vit modell

Samsung, LG och HTC lägger ut varje hink med telefoner per år. Utvecklare måste förbereda och testa programvara för varje enhet. Detta tar tid och ansträngning, vilket är en del av anledningen till att så många Android-telefoner får få, om några, uppdateringar Vilka smarttelefontillverkare är bäst för Android-uppdateringar? Vilka smartphone-tillverkare är bäst för Android-uppdateringar? Android-telefoner garanteras inte alltid uppdaterade, så hur vet du vilken tillverkare de ska gå efter? Läs mer .

Essential Phone är den enda telefonen som Essential har släppt. Detta innebär att företaget kan rikta sin uppmärksamhet på en produkt. Även om andra företag kanske inte bryr sig så mycket om hur konsumenterna tycker om en specifik modell, är slutanvändarupplevelsen på Essential Phone en av företagets främsta prioriteringar.

2. En snabb och lång supportcykel

Vi är stolta över att ta med Android 9 Pie till Essential Phone samma dag som den släpps! Kontrollera din telefon nu för uppdateringen. ? pic.twitter.com/pniUDl9yr8

- Essential (@essential) 6 augusti 2018

När Google officiellt tillkännagav Android Pie 13 Bästa Android 9.0 Pie funktioner du behöver för att prova 13 Bästa Android 9.0 Pie funktioner du behöver för att prova Android 9.0 Pie är här och det erbjuder några fantastiska nya funktioner. Här är en rundtur med de mest spännande förbättringarna i Android Pie. Läs mer, den första telefonen som fick en uppdatering var inte en Pixel. Det var den väsentliga telefonen. Essential sköt en uppdatering till enheterna på samma dag som Googles tillkännagivande.

Snabbuppdateringar är inte nya för Essential Phone, men det är inte bara hastigheten på uppdateringar som är prisvärda här. Essential har lovat stöd för enheten fram till augusti 2019.

Android Oreo och Pie kom båda i augusti. Om Android Q (Quince Jam? Quiche? Vi vet ännu inte) gör samma sak, eller ens om det är några veckor sent, planerar Essential att tillhandahålla den uppdateringen.

Detta kommer att innebära att Essential Phone lanseras med Android 7.0 Nougat och i slutet av sin supportcykel förväntas den köra Android 10. I Android-världen är det väsentligen aldrig tidigare skådat.

3. Den väsentliga telefonen blir bättre med åldern

Många telefoner börjar utmärkt bara för att försämras över tiden 5 skäl till att din telefon saknar med tiden 5 orsaker till att din telefon saknar med tiden Är din smartphone plötsligt långsam? Vi har goda nyheter: du blir inte galen. Denna förlust av enhetskraft drabbar både Android- och iOS-användare. Enheten saknar med tiden. Här är varför. Läs mer . Jämfört med senare recensioner med dem som kom ut kring telefonens lansering har motsatsen varit fallet med Essential Phone.

Essentials lilla men fokuserade team har drivit ut korrigeringar för att hantera telefonens tidiga programvaruproblem. Kameraprogrammet är snabbare och mer stabilt. Appar har också haft tid att anpassa sig till det framåtvända kamerahaket. Det är allt förutom två stora Android-versioner.

Det betyder inte att telefonen är fri från problem. Vissa användare rapporterade se fler tappade Bluetooth-anslutningar. Men konsensus tycks vara att telefonen ger en bättre upplevelse nu än när den var ny.

4. Det finns inget varumärke

Viktig telefon ingen logotyp

Det finns inte en gigantisk logotyp på baksidan av Essential Phone. Essential har inte bara motstått någon frestelse att etsja sitt namn någonstans, utan du hittar inte heller certifieringsdetaljer eller någon annan text.

Jag tycker att logotyper är snygga och en form av reklam som jag inte behöver i mitt liv. Jag är villig att riskera att skada en enhet om jag tror att det finns en chans att jag kan ta bort logotypen. Tidigare lyckades jag skrubba det ljusröd BoomSound-varumärket från botten av min gamla HTC One utan att lämna några märken efter. Men det fanns tyvärr inget sätt att ta bort HTC: s egen logotyp på både framsidan och baksidan av enheten.

Jag älskar att detta inte är ett problem med den väsentliga telefonen. Det är trevligt att se ett företag som inte bara delar denna syn på logotyper (se marknadsföringstext på bilden ovan), men är villig att lägga sina pengar där munnen är.

5. 128 GB lagring på varje telefon

För inte länge sedan begränsade smartphones oss till 16 GB eller 32 GB internt utrymme. Nu är 64 GB vanligt. Men på Essential Phone får du 128 GB.

De flesta telefoner som erbjuder 128 GB behandlar det som en uppsäljning. Till exempel kostar 128 GB Pixel 2 $ 100 mer än motsvarigheten på 64 GB. Med den väsentliga telefonen passar en storlek alla, och den storleken är 128 GB.

Som sagt, jag skulle fortfarande vilja se en microSD-kortplats. Din nästa telefon behöver ett MicroSD-kortplats - varför din nästa telefon behöver ett MicroSD-kortplats - Här är varför några populära telefoner inte har microSD-kortplatser - men mycket gör det fortfarande, och du behöver en! Läs mer .

6. Det är både bekvämt och solid

Viktig telefonfingeravtrycksläsare

Essential Phone är en av de smartaste smartphones som någonsin har gjorts. Jag tror inte att det är mycket av ett kontroversiellt uttalande. Jag är fortfarande förvånad över hur användbar den här telefonen verkligen är.

Medan det är ungefär samma storlek som tidigare telefoner jag har ägt, känns Essential Phone mycket mindre svårt i min hand. Det känns inte som en större telefon, alla med en större skärm än äldre enheter av samma storlek. Metallramen känns solid och den keramiska ryggen gör ett bra jobb med att motstå repor.

Jag har tappat telefonen flera gånger nu, och ingen av komponenterna har krossats (även om jag har repat på skärmen efter att jag oavsiktligt lagt min telefon i samma ficka som mina nycklar).

Kort sagt, Essential Phone är inte ett grunt vackert ansikte. Det finns substans till denna design.

7. Foton är bra

Skillnaderna mellan smarttelefonkameror och DSLR: er DSLR: ar jämfört med smarttelefonkameror: Hur jämför de? DSLR: ar mot smarttelefonkameror: Hur jämför de? Alla har en kamera i fickan, så är det värt att få en DSLR? Vi tittar på för- och nackdelarna med var och en för att hjälpa dig att fatta ett beslut. Read More har minskat genom åren. Mina väsentliga telefons foton ser bra ut även på pixeltäta skärmar, som mina Pixelbooks 10 skäl till varför jag valde Google Pixelbook över en MacBook 10 orsaker till att jag valde Google Pixelbook över en MacBook Letar du efter en slank bärbar dator? Du kommer nog att överväga en MacBook, men här är varför du också bör titta på Google Pixelbook. Läs mer . Med äldre telefoner kunde jag se vilken kamera jag använde bara av skillnaden i fotokvalitet. Nu måste jag kontrollera bildupplösningen, eftersom Essential Phone-bilderna är lika tydliga.

Jag bär fortfarande runt en DSLR-kamera när jag går ut med det uttryckliga syftet att ta bilder, främst på grund av optisk zoom. Men när zoomning inte är något problem, vet jag att min väsentliga telefon kommer att fånga ögonblicket helt fint.

8. Det är en tom skiffer

Medan jag föredrar Android framför iOS är jag inte exakt Googles största fan. Jag installerar bara några appar och inaktiverar det mesta av det som Google tillhandahåller. Faktum är att jag inte gillar att ha extra mjukvara liggande på min telefon, inklusive sådana som Google Assistant eller Samsungs Bixby - jag ser på dem som oönskade distraktioner 5 enkla sätt att vara en mer uppmärksam smarttelefonanvändare 5 enkla sätt att vara mer uppmärksam Smarttelefonanvändare Det är lätt att sugas in i smartphonevärlden i modern tid och glömma bort den verkliga världen. Så här tar du tillbaka kontrollen över ditt liv. Läs mer .

Essential Phone tillhandahåller en ren version av Android som liknar vad du får på en Google Pixel-telefon, men med ännu färre extrafunktioner. Essential utvecklade sin egen kamera-app, och det är det. Detta passar mitt temperament så mycket mer än överflödet av appar och funktioner du får från en Samsung, LG, Huawei eller HTC-telefon.

9. Den 360 graders kameran

Essential Phone har två magnetiska kontakter på baksidan avsedda för fästbara tillbehör. Hittills har bara en träffat marknaden. Det är den essentiella 360-graders kameran.

Essential 360 Degree Camera for Essential Phone Essential 360 Degree Camera for Essential Phone Köp nu på Amazon $ 24, 00

Precis som själva telefonen har Essential sänkt priset på kameran. Så om du redan har telefonen är detta tillägg ett prisvärt sätt att försöka skapa dina egna 360-videor.

Vad tycker du om den väsentliga telefonen?

Essential Phone in Black Moon - 128 GB Unlocked Titanium and Keramic phone with Edge to Edge Display Essential Phone in Black Moon - 128 GB Unlocked Titanium and Keramic phone with Edge to Edge Display Köp nu på Amazon $ 619.47

Ett år efter att Essential Phone släpptes ger denna enhet en utmärkt upplevelse. Efter de senaste prisfallen är det svårt att överdriva hur mycket värde du får för dina pengar.

Men jag påstår inte att den väsentliga telefonen är bäst för alla. Om du anser 3, 5 mm-uttag eller microSD-kortplatser som måste-haves (och jag skulle inte skylla på dig) kommer den här telefonen att göra dig besviken inom båda områdena. Lyckligtvis finns det alternativ som fortfarande har hörlursuttag. Dessa telefoner har fortfarande ett 3, 5 mm hörljuduttag. Dessa telefoner har fortfarande ett 3, 5 mm hörljuduttag Ett år efter att Apple dödade 3, 5 mm-uttaget tog företaget bort det från iPhone 7. Och även om vissa företag gjorde det innan Cupertino-jätten, fler märken har svängit bort från ljuduttaget ... Läs mer.

Utforska mer om: Android, Android Pie, Köptips, .