GameTimer lär barnen att spåra tid och slå spelberoende
Annons
Föräldrakontroll för dagens enheter är ofta en-dimensionell. De låter inte föräldrar bygga system specifikt för sina barn och kan avbryta en surfning eller spelsession i värsta ögonblick. Det måste finnas ett bättre sätt, och det nederländska startföretaget GameTimer har en ny lösning.
GameTimer är en fysisk enhet som hjälper barnen att göra smarta val om skärmtid. Efter att ha diskuterat de bästa alternativen för sin familj kan föräldrarna ställa in timmarna för spelet, mängden skärmtid, sessioner per dag och väntetiden mellan sessionerna. Detta fungerar från en mobil- eller webbapp.
Efter att ha ställt in ovanstående har barn kontroll över sin skärmtid. De behöver helt enkelt vända enheten så att den gröna sidan är uppe för att möjliggöra speltid. Om de tar en paus kan de vrida enheten på sin sida för att pausa den. När tiden går ut ljuder ett larm och det är dags att ta en paus.
GameTimer ger användbart rekommendationer för skärmtid baserat på deras ålder. Dessa är baserade på ögons belastningsnivåer, eftersom yngre ögon lider mer av skärmtid. Verktyget låter dig också visa data från andra användare för att få en uppfattning om hur dina barns användning jämför med genomsnittet. Till exempel kanske du vill se en genomsnittlig veckotid för en 9-åring för att få en idé.
Enheten laddas upp via en vanlig mikro-USB-kontakt och körs på en laddning i upp till 30 dagar.
GameTimer väntas lansera i mars 2019 till 89 dollar, först i Holland. Företaget söker nu distributörer för att sälja produkten i andra regioner.
Vi tycker att detta verktyg är en snygg idé, men definitivt inte för varje familj. Det är bra för att sätta kontrollen över skärmtid i ditt barns händer, men det finns verkligen inte mycket som hindrar dem från att ignorera detta om de känner för det. Det föreslagna priset på 89 dollar är också lite högt för vad detta erbjuder. Slutligen kan det vara lite nedlåtande för äldre barn.
Men om detta hjälper dina barn att fatta bättre beslut om skärmtid kan det vara värt det.
Utforska mer om: Addiction, CES, Hardware Tips.