Undrar du hur du säkerhetskopierar din iPhone? Här är vår enkla guide till säkerhetskopiering av din iPhone med antingen iCloud eller iTunes.

Säkerhetskopiera din iPhone och iPad

Annons Vad skulle du göra om du tappade din iPhone imorgon? Om din iPhone går förlorad för alltid har du två alternativ: återställa säkerhetskopian du gjort eller börja om från början. Ingen gillar att förlora viktiga data, men det händer. Ju oftare du säkerhetskopierar dina viktiga data, desto mindre data kommer du att förlora om det värsta händer. Skydda dina per

Annons

Vad skulle du göra om du tappade din iPhone imorgon? Om din iPhone går förlorad för alltid har du två alternativ: återställa säkerhetskopian du gjort eller börja om från början.

Ingen gillar att förlora viktiga data, men det händer. Ju oftare du säkerhetskopierar dina viktiga data, desto mindre data kommer du att förlora om det värsta händer. Skydda dina personuppgifter, fotobibliotek, appdata och mer genom att skapa vanliga iPhone-säkerhetskopior. Idag visar vi dig hur du säkerhetskopierar din iPhone.

Varför säkerhetskopiera din iPhone?

säkerhetskopiera iphone - Bruten iPhone-skärm

Tänker tanken på att förlora din iPhone känna dig lite sjuk? Kostnaden för en ny enhet är en tuff piller att svälja, men du kan byta hårdvara. Den oumbärliga informationen som lever på din smartphone är mycket mer värdefull.

Utan en säkerhetskopia kan du tappa alla dina uppskattade bilder och videor, osynkroniserade anteckningar och annan information som används av dina appar. Om du skapar dokument på språng som inte lagras i iCloud kommer de också att gå förlorade.

Lyckligtvis inkluderar många tjänster molnskopia som Apples Notes-app och produktivitetsverktyg från tredje part som Evernote. Trots detta är det en chore att ställa in enheten igen och ladda ner varje app manuellt.

Du kan undvika mycket av detta krångel genom att se till att du har en uppdaterad säkerhetskopia av din iPhone. I händelse av maskinvaruförlust eller misslyckande kan du återställa din enhet med säkerhetskopian du skapade Hur du återställer din iPhone eller iPad från en säkerhetskopia Hur du återställer din iPhone eller iPad från en säkerhetskopia Här är vad du behöver veta när det är dags att återställa din iPhone från säkerhetskopia. Här är de bästa metoderna, tips och mer. Läs mer . När din iPhone har återställts kommer den att se ut och uppträda exakt som den du bytte ut. Det är till och med möjligt att spara dina Wi-Fi-lösenord, webbläsarhistorik och personliga preferenser som skärmen Idag och kontrollcenter.

Ska du säkerhetskopiera till iTunes eller iCloud?

Som iPhone-ägare har du två alternativ när du säkerhetskopierar: lokala säkerhetskopior som görs med en dator som kör iTunes och online-säkerhetskopior direkt på webben via iCloud. Båda alternativen har sina egna meriter.

iCloud är en lösning som glömmer att glömma och erbjuder sinnesfrid, men du måste köpa lite iCloud-lagringsutrymme för att få ut det mesta. iTunes kräver mer tanke och handling, men det är en bekvämare säkerhetskopia att ha i din besittning. Återställa en iTunes-säkerhetskopia är mycket snabbare än att återställa via iCloud.

Säkerhetskopiera till iCloud

iCloud-logotypen

När den har aktiverats sker iCloud-säkerhetskopior automatiskt när din telefon är ansluten till ström, ansluten till Wi-Fi och inte används för närvarande. För de flesta människor betyder det att säkerhetskopior sker över en natt medan din enhet laddas.

Din första iCloud-säkerhetskopia kommer att ta ett tag, eftersom din iPhone måste ladda upp allt till servern. Det är inte ovanligt att denna process tar flera dagar, beroende på din anslutningshastighet. Framtida säkerhetskopior överför bara ny eller modifierad data, så de tar relativt lite tid.

iCloud-säkerhetskopior täcker följande:

 • Applikationsdata
 • Apple Watch-säkerhetskopior
 • iOS-inställningar
 • HomeKit-konfiguration
 • Meddelanden innehåll
 • Fotobibliotek
 • Din köpshistorik
 • ringsignaler
 • Visuellt röstbrevlösenord

Det säkerhetskopierar inte dina kontakter, kalendrar, bokmärken, e-post, anteckningar, röstanteckningar, delade foton, iCloud fotobibliotek, hälsodata eller samtalshistorik eftersom dessa redan är lagrade i iCloud.

Säkerhetskopiera till iTunes

iTunes för Mac

iTunes-säkerhetskopior utförs med iTunes-appen på din Mac eller Windows PC. Även om du kan säkerhetskopiera trådlöst om både datorn och iPhone finns i samma nätverk, är det snabbare och mer pålitligt att använda en Lightning-kabel istället.

Dessa säkerhetskopior fungerar på ungefär samma sätt som iCloud: den första säkerhetskopian är enorm och tar ett tag, men framtida säkerhetskopior tar inte så lång tid att slutföra. De största problemen med att förlita sig på iTunes är att komma ihåg att initiera säkerhetskopieringen och att ha en hel enhets värd för lagringsutrymme för att rymma den.

iTunes säkerhetskopierar allt på din enhet förutom appar (iTunes noterar vad som är installerat, snarare än att kopiera alla appfiler), musik och några bilder och videor. Din kamerarulle (dvs. bilder du personligen har tagit) säkerhetskopieras, förutsatt att du inte har inaktiverat den. Album som du har synkroniserat manuellt till din enhet måste synkroniseras igen eftersom de utesluts från säkerhetskopian.

Säkerhetskopiera din iPhone manuellt till iTunes

Om du uppgraderar din iPhone till en ny modell är detta det snabbaste sättet att komma igång. Så här gör du en säkerhetskopia i iTunes:

 1. Ladda ner iTunes för Windows eller se till att du har uppdaterat iTunes på din Mac via App Store.
 2. Starta iTunes och anslut din iPhone, iPad eller annan iOS-enhet.
 3. Klicka på enhetsikonen i det övre vänstra hörnet av fönstret när det visas (se bilden nedan) och välj sedan din iPhone, iPad eller iPod Touch.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera nu på fliken Sammanfattning och vänta tills processen är klar.

säkerhetskopiera iphone - iTunes-enheter

Om du aktiverar alternativet Encrypt iPhone backup måste du ange ett lösenord utan vilket du inte kan återställa din säkerhetskopia. På plussidan betyder att kryptering av din säkerhetskopia innebär att du behåller alla dina sparade lösenord, HealthKit-data och Wi-Fi-nätverksinformation.

Om du litar på en bärbar dator eller annan dator med begränsat lagringsutrymme kanske det inte går att göra en lokal säkerhetskopia. Lyckligtvis finns det ett trick att flytta din säkerhetsplats till en extern enhet eller nätverksplats Flytta säkerhetskopior, appar och foton från din MacBook för att skapa gratis utrymme Flytta säkerhetskopior, appar och foton från din MacBook för att skapa ledigt utrymme om du är desperat och du tänk inte på att betala över oddsen för en uppgradering av solid state drive, här är några idéer för att ytterligare maximera tillgängligt lagringsutrymme på din MacBook. Läs mer .

Säkerhetskopiera din iPhone online med iCloud

Det finns en god chans att du redan har iCloud-säkerhetskopia aktiverad på din enhet, men det är lätt att kontrollera:

 1. Lås upp din iPhone och gå till Inställningar> [Ditt namn]> iCloud .
 2. Rulla ner listan tills du ser iCloud säkerhetskopia och tryck på den.
 3. Se till att iCloud Backup är . Observera alla varningar om iCloud-lagringsutrymme och när din senaste säkerhetskopia har slutförts.
 4. Tryck på Säkerhetskopiera nu för att tvinga din iPhone att initiera en säkerhetskopia, eller bara vänta tills senare.

Om du ser ett meddelande som säger att din iPhone inte kan säkerhetskopieras eftersom det inte finns tillräckligt med iCloud-lagring, måste du uppgradera din plan. Apple erbjuder bara 5 GB gratis, vilket inte går särskilt långt. Gå till Inställningar> [Ditt namn]> iCloud> Hantera lagring och tryck på Ändra lagringsplan för att köpa mer.

säkerhetskopiera iphone - Ändra iCloud Storage Plan

Om du har en liten iPhone och inte har många foton, videor eller spel, kommer 50GB- planen för $ 1 / månad förmodligen att räcka. Om du vill säkerhetskopiera mer än en enhet, dela lagring med familjemedlemmar, eller om du är lite av en digital hoarder, är 200 GB- alternativet förmodligen ett bättre val till $ 3 / månad.

Det är möjligt att anpassa vad din enhet säkerhetskopierar under Inställningar> [Ditt namn]> iCloud> Hantera lagring> Säkerhetskopior . Klicka på en enhet så ser du alla objekt som är inställda på att säkerhetskopiera till iCloud. Växla en app till Av för att utesluta den.

säkerhetskopiera iphone - iCloud säkerhetskopieringsartiklar

Du kan använda din extra iCloud-lagring till god användning 6 Nifty Användningar för reserv iCloud Storage 6 Nifty Användningar för reserv iCloud Storage Har du mer iCloud-utrymme än vad du vet vad du ska göra med? Här är flera bra sätt att få ut mer av iCloud. Läs mer genom att aktivera iCloud Photo Library eller lagra filer i iCloud Drive.

Vad är den bästa säkerhetskopieringslösningen för iPhone?

Varje säkerhetskopieringslösning är bättre än ingen säkerhetskopieringslösning, så om du inte vill betala för iCloud-lagring så se till att du gör vanliga iTunes-säkerhetskopior istället. För ultimat sinnesfrid bör du säkerhetskopiera till både iCloud och göra periodiska iTunes-säkerhetskopior när du behöver dem.

iCloud-säkerhetskopior sker osynligt medan du sover. Tänk på dessa som en säkerhetsfilt för dina data. En dollar per månad verkar rimlig för denna sinnesfrid, men det finns fortfarande tillfällen när en iTunes-backup är bättre.

Om du byter ut din iPhone med en ny modell och vill överföra dina data snabbt är iTunes vägen att gå. iCloud-säkerhetskopior kan bara återställas så snabbt som din internetanslutning tillåter, medan iTunes-säkerhetskopior är bundna av dataöverföringshastigheten för en Lightning-kabel.

Nu när du har lärt dig säkerhetskopiera din iPhone och iPad kan du lära dig att återställa en säkerhetskopia från iTunes eller iCloud Hur du återställer din iPhone eller iPad från en säkerhetskopia Så här återställer du din iPhone eller iPad från en säkerhetskopia Här är vad du behöver vet när det är dags att återställa din iPhone från säkerhetskopiering. Här är de bästa metoderna, tips och mer. Läs mer .

Utforska mer om: Cloud Backup, Data Backup, iCloud, iPhone Tips, iTunes, .