Woo-dy är ett fantastiskt funktionspakett tangentbord med ett minimalistiskt tangentantal.  Se bara till att du köper modellen med ett batteri så att du inte missar.

Woo-dy är ett elegant mekaniskt tangentbord med en neon vild sida

Annons Vår dom av Woo-dy 67-Key Mechanical Keyboard : Woo-dy är ett fantastiskt funktionspakett tangentbord med ett minimalistiskt tangentantal. Se bara till att du köper modellen med ett batteri så att du inte går miste.8 10 När mekaniska tangentbord närmast glömts återigen fick popularitet hos spelare och andra människor för vilka exakt nyckelåtgärd är viktig. Nu är de öve

Annons Vår dom av Woo-dy 67-Key Mechanical Keyboard :
Woo-dy är ett fantastiskt funktionspakett tangentbord med ett minimalistiskt tangentantal. Se bara till att du köper modellen med ett batteri så att du inte går miste.8 10

När mekaniska tangentbord närmast glömts återigen fick popularitet hos spelare och andra människor för vilka exakt nyckelåtgärd är viktig. Nu är de överallt, så att de praktiskt taget är ett dime ett dussin. För att ett mekaniskt tangentbord ska stå ut måste det göra något speciellt.

Woo-dy-tangentbordet gör det på några sätt. Den har en träbas, anpassningsbar RGB-belysning och mångsidigheten för antingen Bluetooth- eller USB-anslutning. Frågan är, gör detta tillräckligt med intryck för att Woo-dy sticker ut? Svaret: det gör det absolut.

Woo-dy är tillgänglig för förbeställning på Kickstarter nu från $ 99, med leverans planerad till februari nästa år.

Vad finns i boxen?

Vår granskningsenhet kom in i en grundläggande ruta, och som vanligtvis är fallet med tangentbord var det inte mycket inuti. Uppenbarligen får du tangentbordet, men Woo-dy innehåller några användbara verktyg för anpassning.

Keycap-avdragaren och brytaren

Du får en avtagbar USB-kabel, som använder en typ C-kontakt på tangentbordets ände och standard A-kontakt i standardstorlek på den andra. Utöver detta innehåller lådan ett verktyg för knapptryckning och omkopplare.

I stället för den billiga plastnyckelknappen som ingår i många av de andra tangentbord som jag har sett, var detta den vanliga plast- och metalltypen du hittar i en datorverktygssats.

Bygg kvalitet och design

En av de största dragningarna av Woo-dy är träbotten. Jag är inte säker på om detta är fasad eller om träet är kammare. Hur som helst, tangentbordet är inte exakt lätt, men det var inte så tungt som jag hade förväntat mig. Detta kan bero på den aluminiumlegering som användes i resten av konstruktionen.

Tangentbordet uppifrån

Woo-dy finns i två ytor: körsbär och valnöt. För vår granskning tittar vi på körsbäret, som är den ljusare av de två ytorna. Hur som helst verkar byggkvaliteten vara ganska bra. Oavsett om det är en fasad eller inte, verkar träet vara en enda solid bit, inte olika bitar limmade ihop.

Detta verkar vara fallet med alla aspekter på tangentbordet. Det känns fast från nyckelknapparna till switcharna, båda kommer vi att beröra i deras eget avsnitt. När det gäller själva tangentbordet finns det aldrig en känsla av att böjas under trycket på dina knapptryckningar, något jag har lagt märke till på andra tangentbord tidigare.

Drivrutiner och programvara

Du behöver inte drivrutiner för att använda det här tangentbordet, som du kan förvänta dig av något tangentbord som gjorts under det senaste decenniet eller mer. Den medföljande programvaran liknar det du kan förvänta dig att hitta med ett speltangentbord. Du får till exempel makrostöd, vilket är bra om du använder det.

En titt på träbotten och mekaniska omkopplare

Det mesta av programmets fokus är att kontrollera de olika aspekterna av dess blixt. Detta sträcker sig från vad den vanliga belysningen är till att justera belysningen i farten genom att tilldela funktioner till snabbtangenter. Programvaran erbjuder mer kontroll än många användare någonsin kommer att behöva, men det är trevligt att ha den extra funktionaliteten om du tycker att du behöver det.

Belysning

RGB LED-bakgrundsbelysning på Woo-dy kan visa 16, 8 miljoner färger. Både foton och videor på det här tangentbordet, antingen de jag har tagit eller de som visas på Woo-dy Kickstarter-sidan, gör det inte riktigt. För att verkligen uppskatta det måste du se det här tangentbordet i aktion.

Bara ett ledtråd om Woo-dys fantastiska belysning

Vi pratar inte bara om statiska färger här heller. Du kan ställa in tangentbordet så att det pulserar och "andas" i olika färger eller mönster. Det är precis det som är inbyggt i Woo-dy - teoretiskt kan du programmera belysningen för att göra mycket mer.

Strömställare och tangentbordskänsla

Woo-dy syftar till ultimat anpassningsbarhet när det gäller hur tangentbordet faktiskt fungerar. När du beställer får du ditt val av tangentbordsknappar. Dessa är inte Cherry MX-omkopplare, utan är istället Gateron.

Om du någonsin har köpt ett mekaniskt tangentbord som använder Cherry-switchar, hittar du funktionella färgekvivalenter här. De blå omkopplarna är de mest taktila och "klickiga" medan de röda är släta och kräver lite kraft för att aktivera. Bruna omkopplare är någonstans i mitten, med ett smidigt taktilt klick som är mindre uttalat än blått.

Vår granskningsenhet kom med bruna strömbrytare, vilket jag anser vara det säkra valet för de flesta. Om du bara kommer att använda tangentbordet för att skriva, kanske du vill överväga blått. Å andra sidan kan rött vara ett bättre val för spel.

Granskningsenheten kom med Gateron Brown mekaniska omkopplare

Jag har mest erfarenhet av att använda blå switchar, och jag har aldrig varit ett fan av röda switchar. Med de bruna omkopplarna kunde jag anpassa mig till att skriva på Woo-dy inom några minuter. Tangentbordkänsla kan lätt kasta mig av om något inte känns rätt, men lyckligtvis var det långt ifrån fallet här.

Om det finns en punkt mot känslan av Woo-dy, är det att F- och J-tangenterna saknar markeringarna "hemrad" som finns på de flesta tangentbord. Som sagt, känslan av ABS-nyckelringarna är så trevlig att jag kunde se varför designers inte vill mara dem med en liten plastpinne.

Är de saknade nycklarna ett problem?

Om du tittar på foton av Woo-dy kanske du märker några saknade nycklar. Beroende på tangentbord du är van vid kanske du märker en hel del saknade nycklar. Detta leder till att många tangentbord är borttagna än vad konkurrenterna ofta gör.

Det undanröjer inte bara sifferknappen, utan också funktionsknapparna. Människor har inte använt F-tangenterna så mycket som de brukade på många år, men de har förvandlats till multimedia-tangenter på många tangentbord. Du hittar inte dem på Woo-dy heller.

Woo-dy saknar Tilde-nyckeln, men det är knappt ett problem

Det skulle fortfarande inte vara mycket problem för många människor, men Woo-dy går vidare. Till exempel saknas tilde-tangenten helt. För spelare kommer detta sannolikt inte att vara ett problem, men om du är en programmerare eller en systemadministratör som tillbringar dagen med att skriva skalskript kan den saknade nyckeln visa sig vara ett problem.

Woo-dy hanterar detta problem genom omfattande användning av Fn-nyckeln. Detta gör dock inte bara sifferknapparna till rätt funktionstangenter. Tryck på Fn + Escape så får du tillbaka din Tilde-nyckel. Den här tangenten lägger också till stöd för multimedianycklar, låter dig styra bakgrundsbelysning och till och med kontrollera Bluetooth-funktionen.

Anslutningar

Woo-dy verkar vara ett tangentbord som är tänkt att ansluta direkt till din dator, så det var det första sättet vi testade det på. Svarstiden är extremt låg, men även via Bluetooth annonseras svarstiden som 4 ms.

N-key rollover är något som tillverkare av tangentbord annonserar ofta utan att stöda. Kanske antar de att användare faktiskt aldrig kommer att träffa nyckelgränsen. När jag testade Woo-dy laddade jag upp några olika metoder för att testa rollover, och min fysiska förmåga att slå nycklar maxade ut innan jag någonsin nått någon gräns. Detta är ett stort plus för spelare.

Att använda Woo-dy-tangentbordet i Bluetooth-läge är ganska enkelt. Det stöder upp till tre separata anslutningar, mappade till Z, X och C på tangentbordet. Tryck på Fn + Space för att slå på Bluetooth, håll sedan Fn plus knappen som du vill tilldela en anslutning och tangentbordet går in i parningsläge.

Den gula keycap-färgen passar bra med körsbärsbotten

Jag testade tangentbordet på både Windows och Mac-datorer i trådbundet läge, och med iOS också i Bluetooth-läge. Jag har aldrig stött på några problem med att få Bluetooth att fungera.

Det enda problemet jag stött på var att ansluta tangentbordet till en dator inte automatiskt inaktiverar Bluetooth. I det här fallet, allt jag behövde göra var att trycka på Fn + Space för att stänga av Bluetooth och tangentbordet fungerade bra.

anpassning

Om det finns något som Woo-dy-tangentbordet inte gör ur lådan, finns det en god chans att du kan göra det. Detta gäller nästan alla aspekter av tangentbordet.

Som med alla mekaniska tangentbord kan du byta ut nyckelknapparna med vilket du än föredrar. Du kan också byta omkopplare, så om du beställer tangentbordet med bruna omkopplare och bestämmer att du föredrar känslan av blues kan du byta in dem.

Du kan till och med byta in vissa växeltyper på piltangenterna medan du använder andra på bokstavsknapparna. Ännu bättre, de kan bytas ut så att du kan prova allt när tangentbordet är anslutet. Du kanske inte ens behöver, men det är trevligt att du kan. Det är också enklare än att bygga ett eget mekaniskt tangentbord Hur man bygger ett anpassat tangentbord med mekaniska omkopplare: En komplett guide Hur man bygger ett anpassat tangentbord med mekaniska omkopplare: En komplett guide Anpassade tangentbord är enkla att göra med mekaniska omkopplare. Du behöver bara några få delar och lite armbågsfett för att komma igång. Läs mer, men med de flesta av fördelarna.

Med programvaran kan du också ställa in anpassade nyckelmappningar. Ännu bättre, Woo-dy har internt minne för att komma ihåg dina preferenser. Detta betyder att du kan ställa in tangentbordet på en Windows-maskin, sedan ansluta det till din Mac och slå ett makro för att byta till en mer Mac-vänlig layout. Du behöver inte installera Woo-dy-programvaran på din Mac alls för att detta ska fungera.

Ska du köpa Woo-dy?

Det korta svaret är ja, Woo-dy är absolut värt att köpa, men du måste veta vad du får.

Och du måste skynda dig. Kickstarteren körs till slutet av september, med leverans i februari nästa år. Cherry-modellen med batteri finns till ett pris för tidig fågel på $ 119; Valnötsalternativet kostar ytterligare 20 $.

Du har olika alternativ för finish och switchar, och dessa kan hjälpa dig att anpassa tangentbordet efter din önskan. Det finns också en större övervägande här.

Woo-dy erbjuder två bastangentbord: ett med ett inbyggt batteri och ett utan. Du vill absolut gå efter alternativet med batteriet. Visst, du kan driva tangentbordet med ett kraftpaket för att göra det delvis trådlöst, men vem vill göra det? Även om du är säker på att Woo-dy aldrig kommer att lämna skrivbordet, är de extra alternativen som batteriet erbjuder värda de extra pengarna.

Batteriöverväganden åt sidan är Woo-dy ett litet tangentbord med ett fantastiskt utseende. Först trodde jag att de saknade nycklarna skulle komma på mitt sätt, men jag kom ut ur recensionen och insåg hur lite jag faktiskt använde dem. Allvarliga kodare åt sidan, det kommer sannolikt också att vara fallet för dig. Det är inte spelinriktat på det sätt som några av våra favorit-tangentbord för spel De 7 bästa spel-tangentbordet från 2019 De 7 bästa gaming-tangentbordet från 2019 Ett dedikerat speltangentbord kan förändra din njutning och upplevelse. Vilket är det bästa speltangentbordet för dig? Läs mer är, men det kommer att göra något jobb du kasta på det ganska bra.

Delta i tävlingen!

Woo-dy RG Mechanical Keyboard Giveaway

Utforska mer om: Tangentbord, MakeUseOf Giveaway.