Spotify gör det lättare att upptäcka nya låtar.  Kolla in dessa coola appar för att få nya spellistor eller albumrekommendationer.

6 Spotify-webbplatser för att upptäcka ny musik och hitta spellistor du gillar

Annons Till skillnad från andra musikströmningstjänster gör Spotifys öppenhet det enklare att upptäcka nya låtar från appar, vänner och tredje parter. Här är sex coola appar för att få nya spellistor eller albumrekommendationer. Nu gör Spotify redan ett bra jobb med att avslöja ny musik du kanske gillar genom dess funktioner som Discover Weekly, Daily Mix och Radio Stations. Men när du gå

Annons

Till skillnad från andra musikströmningstjänster gör Spotifys öppenhet det enklare att upptäcka nya låtar från appar, vänner och tredje parter. Här är sex coola appar för att få nya spellistor eller albumrekommendationer.

Nu gör Spotify redan ett bra jobb med att avslöja ny musik du kanske gillar genom dess funktioner som Discover Weekly, Daily Mix och Radio Stations. Men när du går ur Spotify-bubblan finns det bättre sätt att upptäcka ny musik. Det är vad denna nya lista med Spotify-relaterade appar är för.

1. Moodify (Web): Spellistor baserade på låtar och musikaliska funktioner

Moodify skapar personliga spellistor baserade på låtar du gillar och musikaliska funktioner du vill ha

Det är lätt för algoritmer att skapa en slumpmässig spellista baserad på en artist du gillar. Till skillnad från de flesta appar vill Moodify bli specifik och skapa en riktigt personlig spellista baserad på funktioner du vill ha i låtarna, såväl som spår som de liknar.

Så här är de olika justerbara musikaliska funktionerna eller parametrarna för att få Moodify att skapa en spellista:

  • Akustik (digital, mix, analog)
  • Instrumentalness (sång, mix, ingen sång)
  • Tempo (50-200 slag per minut)
  • Dansbarhet (inte korrekt, ok, bra för dans)
  • Energi (lugn, rolig, energiserande)
  • Humör (depressiv, glad, glad)

Bortsett från parametrarna kan du skjuta Moodify för att leta efter låtar som liknar några låtar du redan gillar. Sök efter dem i rutan och välj bland Spotify-resultaten.

När du klickar på knappen Skapa spellista visas den nya spellistan i din Spotify-app under namnet "Upptäck Moodify." Om du gillar det, ändra namnet för att spara det för framtiden eller skapa en kopia. Innan du använder Moodify igen, rensa denna spellista så läggs de nya låtarna till.

2. MagicPlaylist (Web): Skapa en spellista baserad på en låt

Magic Playlist skapar en, två eller tre timmars spellistor baserade på en enda låt du gillar

Du har en låt som du älskar. Du vill lyssna på andra låtar som det. Gå till MagicPlaylist och skriv namnet på ett spår för att få en omedelbar spellista med liknande låtar (inklusive originalet).

Du kan välja längden på spellistan (en, två eller tre timmar) för att lägga till fler eller färre låtar. Spellistan kan ställas in på offentlig eller privat och byta namn också innan du sparar den på Spotify. Och innan du sparar kan du söka på Spotify för att lägga till andra låtar du vill ha i spellistan.

MagicPlaylist är inte en komplicerad algoritm, så det är en blandning av hits och missar. Utvecklaren säger att det fungerar genom att söka efter det ursprungliga spåret du gillade, hitta relaterade artister och lägga till toppspåren för dessa artister.

Fortfarande är det fler träffar än missar, men ett av de snabbaste sätten att få en spellista. Det är särskilt användbart att skapa en träningsplaylista i några timmar baserat på vilken typ av tempo och slag du letar efter.

3. Upptäck snabbt (webben): Hitta ny musik på Spotify

Discover Quickly är en snygg webbapp av Spotify-utvecklare för att hitta ny musik baserat på vad du gillar

Gjort av två Spotify-anställda vid en hackathon, är Discover Quickly en webbapp för att hitta ny musik baserad på dina intressen. Här finns inget som Spotify redan har, men du får ett mycket enklare gränssnitt.

Överst på sidan finns snabblänkar till dina spellistor, toppspår och artister, sparade album, diagram, genrer och nya utgivningar. Klicka på valfri för att se ett collage av spår. Håll muspekaren över alla spår för att höra en förhandsvisning (eller hela låten om du har Spotify Premium).

Gillar det du hör? Klicka på den för att få en liknande ny collage-meny för låt- och artistrekommendationer baserade på det spåret. Fortsätt höra förhandsvisningar och klicka på vad du gillar.

Varje spår du klickar läggs automatiskt till i kön Discover snabbt . Du kan spara den här kön i en spellista i ditt Spotify-konto eller spara alla spår i ditt Spotify-bibliotek. Vill du inte ha ett av spåren? Ta bort den innan du sparar kön.

Det är ett intuitivt sätt att upptäcka ny musik utan att bli överväldigad 5 sätt att upptäcka ny musik utan att överväldigas 5 sätt att upptäcka ny musik utan att bli överväldigad Hur upptäcker du ny musik? Dessa fem enkla verktyg hjälper dig att hitta nya låtar och nya album utan att känna dig överväldigad. Läs mer, medan du fortfarande får saker som finns tillgängliga på Spotify.

4. Spela-senare (webb): Upptäck nya album på Spotify

Hitta de bästa nya musikalbumen på Spotify genom Play-Later

Med tanke på hur mycket Spotify driver spellistor och singelspår, skulle du bli förlåten för att tro att artister och band nu inte släpper album längre. Men det gamla gamla albumet är fortfarande runt och sparkar, och Play-Later är här för att hjälpa dig hitta dem.

Varje fredag ​​listar Play-Later album som släppts under den senaste veckan och rangordnar dem efter popularitet. Du får omslagskonst, artist- och albumnamn och antalet spår i det. Om något intresserar dig klickar du på Spela senare. Albumet läggs automatiskt till en spellista som heter "Spela senare" i din Spotify.

Du kan se de senaste två veckors samlingarna genom snabbfilter, bläddra till botten av sidan för att se alla samlingar sedan november 2015. Om du vill ha de mest populära albumen på Spotify sedan 2015, gå till The Music Bin.

Så lika praktiskt som spellistor är det fortfarande en charm att köa fullständiga album och höra musiken på samma sätt som artisten föreställde sig att den skulle lyssnas på.

5. Shuffle Spotify (Web): Slumpmässig spellista baserad på popularitet

Shuffle Spotify skapar en slumpmässig spellista med låtar baserat på hur populära de är

Shuffle Spotify är för dig som är redo att utforska en helt ny musikvärld. Detta är ett av de mest slumpmässiga sätten att skapa en spellista på Spotify.

Appen ber dig att säga hur många spår du vill ha i spellistan och välja deras minimi- och maximal popularitetsgradering på musikströmningstjänsten. Du kan också namnge spellistan innan du börjar.

När du har valt dina inställningar genererar Shuffle Spotify slumpmässiga spår och du hittar en ny spellista på Spotify. Du kan upptäcka några av de lågt rankade låtarna eller få en eklektisk mix, beroende på hur äventyrlig du känner dig.

6. Playlistify (Web): Skapa spellistor från Setlists

Playlistify skapar spellistor från setlister på 1001 Tracklists, setlist.fm och livetracklist

Du kan inte vara på varje konsert som din favoritartist uppträder på. Men kanske kan du komma närmare bandet genom att lyssna på samma setlist som de spelade. Playlistify är det enklaste sättet att förvandla setlistor till spellistor för Spotify (och Apple Music också).

Appen fungerar med tre populära setlistkuratorer: 1001 Tracklists, Setlist.FM och LiveTracklist.

Mellan dessa tre hittar du spårlistor baserade på liveshower och konserter, musikfestivaler, arenor, radioprogram, mix och mer. Ta URL-adressen till något som fångar ditt fantasi, klistra in det i Playlistify och låt det göra sin magi.

Du måste naturligtvis ge den åtkomst till din Spotify. Och ibland kanske mixen inte är perfekt. Till exempel tenderar det att gynna studiospår till livespår, även om du försöker få känslan av det senare. Men hej, det är fortfarande ett coolt sätt att upptäcka en rolig ny spellista för din favoritartist.

De bästa tipsna om Spotify

Nu när du har lagt till ny musik i din favoritströmningstjänst är det dags att börja lyssna. Du kan till och med använda Siri för att komma åt dina nya låtar. Men innan du åker, här är några enkla men viktiga Spotify-tips 10 enkla Spotify-tips som du verkligen behöver veta 10 enkla Spotify-tips som du verkligen behöver veta Spotify är en av de bästa musikströmningstjänsterna runt. Men här är tio enkla Spotify-tips du kanske inte känner till, vilket kommer att göra Spotify bättre än någonsin. Läs mer som kommer att förbättra din musikaliska upplevelse.

Utforska mer om: Coola webbappar, musikupptäckt, musikrekommendationer, Spotify.