Vi är beroende av Google varje dag, men ändå är det alltid bra att trampa med försiktighet när vi utforskar dessa känsliga ämnen.

6 typer av Google-sökresultat som du inte borde lita blindt

Annons Vi är beroende av Google för att leta upp fakta och information om alla ämnen. Men eftersom Google inte verifierar varje länk är det inte alltid klokt att lita på de uppgifter den ger dig. Googles algoritmer som PageRank har blivit bättre på att utvärdera en webbplatss expertis och pålitlighet. Men fel

Annons

Vi är beroende av Google för att leta upp fakta och information om alla ämnen. Men eftersom Google inte verifierar varje länk är det inte alltid klokt att lita på de uppgifter den ger dig.

Googles algoritmer som PageRank har blivit bättre på att utvärdera en webbplatss expertis och pålitlighet. Men fel information kan smyga in eller vi som läsare kan göra misstag vid tolkningen av sökresultaten.

Vissa ämnen behöver experter. Och det är därför det alltid är bättre att trampa med försiktighet när man undersöker dessa sex känsliga ämnen.

1. Medicinsk information

Varför du inte bör söka efter medicinsk information på Google

Vi behöver inte leva i ett tillstånd av osäkerhet när vi inte mår bra. Google tillåter oss att omedelbart diagnostisera våra symtom. Det finns emellertid en anledning bakom skyltarna "Lita inte på Google" på din läkarklinik.

Medicinska webbplatser har inte tillgång till dina register. Därför föreslår de alla möjliga orsaker och behandlingar för ett symptom - inte specifikt för ditt fall.

Så medan feber tekniskt är ett av symptomen på cancer, betyder det inte att du har det. Du lider troligen bara av en vanlig förkylning.

Därför bör du genomgå en ordentlig kontroll och konsultera en riktig läkare innan du når en slutsats.

2. Ekonomisk rådgivning

Att ta hand om din ekonomi kan vara en krävande process. Men Google är det sista stället där du bör söka råd.

Googles skattkälla med data är i bästa fall en kompletterande resurs för din ekonomiska forskning. På en sökmotor kommer du att stöta på en rad åsikter och artiklar som kan vilseleda eller fördunma ditt omdöme. En enkel fråga om en viss investering kommer att få en mängd länkar och det kommer att vara svårt att mäta vilken som erbjuder sund vägledning.

Därför bör du hålla dig till mer trovärdiga finansiella forskningsplattformar och inte en sökmotor som Google för att basera dina ultimata beslut och förstå marknadstrender.

3. Konspirationsteorier

Bigfoot konspirationsteori på googlesökning

Ett annat ämne du bör hålla dig borta från på Google är konspirationsteorier. Kontroversiella argument tenderar att driva mest trafik online. Vissa webbplatser utnyttjar detta genom att prata om teorier som skulle hämta fler klick och stimulera konversationer.

Google är hem för internet: s vildaste berättelser som ofta rankas högt bara för att de är populära. Även för folklore så absurd som Bigfoot, hittar du tillräckligt med bevis för att övertyga någon (eller bara dig själv). Och det är bara inom de första sidorna ... du behöver inte gå ner i kaninhålet.

Om du till exempel söker efter "bigfoot real" på Google kommer du enkelt att leda till många sammanställningar av förment verkliga bilder av Bigfoot-observationer.

4. Breaking News

lita på nyheter på Google

Misinformation körs onödigt på nätet och som andra online-plattformar har Google också kämpat för att få tag på spridningen av falska nyheter. Problemets effekter förstoras under en nyheter. I sådana scenarier är detaljerna knappa, vilket ger upphov till fusk och rykten.

Medan Google har säkerhetsåtgärder för att hantera felinformation, sparkar de ofta inte in omedelbart. När Google tar bort en falsk nyhet finns det en god chans att det har lästs av miljoner.

Så när du avfyrar Google direkt efter att det finns en nyhetsvarning, riskerar du att spekulationsbaserad rapportering. Ett bättre alternativ är att direkt bläddra i specifika nyhetssajter och källor som du litar på i stället för Google. Hur man snabbt undviker falska nyheter under en krigsutveckling Hur man snabbt kan undvika falska nyheter under en kris som faller ut Nästa gång det finns en kris, fall inte för någon hype . Klipp igenom sociala bedrägerier och lögnerna för att hitta sanningen med dessa tips. Läs mer .

5. Religiösa praxis

Google erbjuder en mängd resurser för personer som vill bli mer religiös informerade. Men det är också i en ständig kamp med rasisk partiskhet och diskriminering. När du forskar kommer du att stöta på webbplatser som gynnar vissa religioner. Det är svårt att bedöma sanningen på dessa webbsidor när du är ny i ämnet.

I sin bok med titeln "Algoritmer av förtryck: Hur sökmotorer förstärker rasism" hävdar Safiya Umoja Noble att sökmotorer som Google inte är "betrodda, trovärda offentliga informationsportaler" och säger att de är diskriminerande och gynnar grupperna som designade eller finansierade dem .

Detta informationsmonopol är ett hot mot demokratin ...

Eftersom Googles algoritmer påverkas av vad majoriteten av dess användare söker, hamnar minoriteter felaktigt.

6. Kemikalierelaterade frågor

När du har att göra med kemikalier kan till och med ett mindre fel vara dödligt. Därför, om det finns en kemikalierelaterad detalj som du inte är säker på, är det kanske inte det bästa sättet att vända sig till Googles sökmotor. Google är känt för att vara värd för en rad motstridiga uppgifter och besluta vilken man kan lita på kan vara en utmaning.

Liksom medicinska plattformar har kemiska platser inte tillgång till dina omständigheter och miljöegenskaper som rumets omgivningstemperatur.

Detta gäller även användning av kemikalier i scenarier utanför labbet. Till exempel har debatten om huruvida förekomsten av klor i simbassänger skadar din hälsa delat internet i åldrar.

Som ett alternativ till Google kan du kolla in de officiella webbplatserna för kemiska styrelser och föreningar.

Ja, lit inte heller på fakta från Wikipedia

redigera artiklar på Wikipedia

En av de största missuppfattningarna om internet är att informationen på Wikipedia alltid är noggrann och korrekt. Det är långt ifrån sanningen. De flesta av Wikipedia innehåll är publiken och kan redigeras av vem som helst.

I motsats till vad många tror, ​​har webbplatsen inte ett team av mänskliga kuratorer som faktiskt kontrollerar allt .

Så medan Wikipedia är oskadligt när det gäller grundläggande fakta, bör du verifiera vad du hittar där med andra webbplatser som är mer tillförlitliga än Wikipedia pålitliga Wikipedia-alternativ för att söka korrekt information pålitliga Wikipedia-alternativ för att söka korrekt information Trots att Wikipedia är en bra resurs, det är inte det bästa som internet har att erbjuda. Du kan få bättre resultat på olika webbplatser. Låt oss kolla några alternativ till Wikipedia. Läs mer .

Använd Google-filter för tillförlitliga sökningar

Google bearbetar tusentals frågor varje sekund och är en av internetens bästa uppfinningar. Men sökmotoralgoritmerna har också gjort det möjligt för vilseledande webbplatser att blomstra. Även om det finns en handfull andra ämnen som du inte bör vara beroende av på Google, är de som vi diskuterade här högst upp i listan.

En av metoderna du kan använda för att begränsa till pålitliga källor är uppsättningen Googles sökfilter. Här är de bästa Googles tips, operatörer och kommandon som du bör känna till. Bästa Googles sökfusk: tips, operatörer och kommandon att veta Bästa fusk för Google-sökfält: Tips, operatörer och kommandon att veta Dessa speciella Googles söktips, operatörer och kommandon hjälper dig att begränsa dina sökresultat och alltid få exakta resultat du letar efter. Läs mer för att hitta rätt information du behöver.

Utforska mer om: Google-sökning, webbsökning.