Det kan vara svårt att beräkna rätt skattebelopp.  Dessa Microsoft Excel-kalkylatorer säkerställer att du inte missar ett enda öre.

Vrid Microsoft Excel till en skatteberäknare med dessa mallar

Annons Skattesäsongen är väl och verkligen över oss. Det är dags att räkna öre och avslöja exakt hur mycket du gjorde, och hur du tjänade det. Att beräkna rätt skattebelopp är viktigt. Det kan också vara svårt. Med det i åtanke har jag hittat tre skattemäklare från Microsoft Excel för att se till att du inte missar ett enda öre. Jag har gjort all

Annons

Skattesäsongen är väl och verkligen över oss. Det är dags att räkna öre och avslöja exakt hur mycket du gjorde, och hur du tjänade det.

Att beräkna rätt skattebelopp är viktigt. Det kan också vara svårt. Med det i åtanke har jag hittat tre skattemäklare från Microsoft Excel för att se till att du inte missar ett enda öre.

Jag har gjort allt för att dessa skatteräknare fungerar som de borde - och de gör - men dina skatter är ditt ansvar . Dessa kalkylblad kalkylblad hjälper dig bara på vägen.

1. Gleen Reeves Excel1040

Låt oss börja med en av de mest omfattande kalkylatorerna. Skattberäknaren Glenn Reeves har uppdaterat och distribuerat sin anpassade Excel-mall i över ett decennium - alltid gratis.

Reeves uppdaterar noggrant mallen för varje skatteår, inklusive alla senaste ändringar. Dessutom har Reeves en aktuell ändringslista, så att du vet exakt var mallen har ändrats.

excel gleen reeves skattemässiga instruktioner

Det är omfattande. Reeves 'kalkylator-kalkylblad innehåller alla former du kan förvänta dig, till exempel dina W-2, 1099-R, SSA-1099 och 1040. Reeves har också utvecklat separata kalkylblad för nästan varje beräkning, samt inkluderar de många skatten scheman.

Du kan se varför Reeves noggranna planering och mallstruktur vinner så många plauditer!

Som du kan förvänta dig skyddar Reeves arbetsboken för att förhindra oönskade ändringar. Du kan låsa upp lakan och klistra om du vill, men det kan leda till en felaktig skattedeklaration. Jag föreslår att dokumentskyddet lämnas på plats - åtminstone tills du har gjort dina skatteberäkningar.

excel gleen reeves skattemässiga förändringar

Kalkylarket leder dig i huvudsak genom din federala inkomstskattberäkning som, låt oss inse det, kan vara en bokstavlig mardröm.

Slutligen utvecklar och underhåller Reeves sitt fantastiska kalkylator-kalkylblad gratis. Men han accepterar donationer för sin tid. Reeves säger att de ”matar hans ego” och uppmuntrar honom att fortsätta arbeta med kärlek varje år. Du kan trösta dig med kunskapen om att Reeves rapporterar alla sina donationer och till och med donerar några till sin lokala kyrka.

Om du vill använda Glenn Reeves skattberäknare går du till kalkylbladets nedladdningssida, laddar ner det aktuella året och avfyrar det i Excel.

2. Skatterådgivare Kalkylblad för inkomstskattplanering

Skatterådgivaren producerar en skattberäknare varje år och har gjort det sedan 1990-talet. Kalkylarken för skattemyndighetens inkomstskattplanering kommer med ett installationsprogram, vilket är något udda.

Men efter att jag först installerat den Taxvisor-körbara i en virtuell maskin kan jag bekräfta att det är legitimt och kommer inte att orsaka ditt system.

Excel skatterådgivare inkomstskatt kalkylblad installerare

Taxvisor har fyra kalkylark: arkivering, gemensam arkivering, gift separat arkivering och chef för hushållsarkivering . De fyra bladen har alla en lista över federala skatteparametrar som är specifika för varje skattedeklaration.

Skatterådgivaren har också en praktisk legend som beskriver dina inkomster, skyldiga skatter, återstående skyldiga skatter och naturligtvis din skatteröversikt. I likhet med Excel1040 är Taxvisor's arbetsblad skyddade för att stoppa oreglerad tippning som kan leda till en felaktig avkastning.

excel taxvisor inkomstskatt kalkylblad

Sammantaget är Taxvisor lätt att använda. Det erbjuder inte det enorma utbudet av ytterligare kalkylblad och skattescheman som ingår i Excel1040, men den enklare, mycket renare designen hjälper fokus. På samma sätt kanske det inte finns superdetaljerade instruktioner, men varje ingång har ett minuts verktygstips som snabbt anger vad lådan används. Men låt inte den förenklade metoden lura dig. Skatterådgivaren är fortfarande en fullständig skatteskalkylator.

Viktig anmärkning: När du installerar Taxvisor är standardfilvägen C:/My Documents men Windows 10 använder inte "Mina dokument" längre, det är bara "Dokument."

3. Gör ditt eget federala inkomstskatt-kalkylblad

Du har alltid möjligheten att skapa ett personligt federalt inkomstskatträknare-kalkylblad. Först finns det några Excel-formler att lära sig:

  • VLOOKUP
  • OM
  • ISPMT
  • EFFEKT
  • DB

Läs mer om vad dessa Excel-formler gör och hur du använder dem på rätt sätt. 16 Excel-formler som hjälper dig att lösa verkliga problem 16 Excel-formler som hjälper dig att lösa verkliga problem. Rätt verktyg är halva arbetet. Excel kan lösa beräkningar och bearbeta data snabbare än du kan hitta din räknare. Vi visar viktiga Excel-formler och visar hur du använder dem. Läs mer . Som ett snabbt exempel kan du använda VLOOKUP för att hitta och returnera värden i en skattetabell, medan du kan använda ISPMT för att beräkna mängden ränta som betalas för dina utestående lån.

Dessutom är IRS 1040 skatt och Earned Income Credit Tabeller [PDF] praktiskt för att bygga ett eget kalkylblad för inkomstberäknare.

Dessa täcker emellertid endast skattereformer och strukturer.

Om du till exempel bidrar till en Roth IRA måste du veta den specifika avgiftsgränsen för din skattestatus: IRS Roth IRA-gränser. Detsamma gäller för studielånsbetalningar och räntor, och så vidare.

Dessutom har enskilda stater specifika skattelagar. Dubbelkontrollera lokala skattespecifikationer med FindLaw State Tax Law finder.

IRS tillhandahåller ett omfattande skatteämneindex som täcker de viktigaste skattefrågorna. IRS-sökfunktionen för webbplatser är användbar, men som på regeringens webbplatser ger den mycket information. Du kan mycket väl behöva göra sikt för att hitta exakt vad du behöver.

Liksom med allt skatt är det mycket troligt att en annan medborgare har ställt samma fråga!

Låt inte skatter beskatta dig

Skatter behöver inte beskattas. Det händer varje år, oavsett om vi gillar det eller inte, och att betala skatt är centralt i ett fungerande samhälle.

Planering är nyckeln till framgång. Att hålla kvitton, lönesedlar och uttalanden på en enda plats kommer att minska din stress inget slut i april. Och kom ihåg att du måste betala skatter på intäkter från webbplatser som eBay eller Craigslist, såväl som dina cryptocurrency-vinster. Som Ben Franklin sa,

”Vår nya konstitution är nu etablerad och har ett utseende som lovar varaktighet; men i denna värld kan ingenting sägas vara säkert, utom dödsfall och skatter . ”

De två medföljande mallarna är omfattande. Excel1040 och Taxvisor kommer att göra en skattemardröm till en dröm så länge du har rätt information att arbeta med. Kom ihåg att det bara är räknemaskiner. Du måste fortfarande lämna in din avkastning. De 6 bästa gratis skatteprogramvaran för att arkivera din självdeklaration i år. De 6 bästa gratis skatteprogramvaran för att arkivera din självdeklaration i år. skatteprogramvara för att lämna in dina statliga och federala skattedeklarationer. Läs mer !

Utforska mer om: Kalkylator, Microsoft Excel, Kontorsmallar, Skattprogram.