Om du vill att din Facebook ska se visuellt tilltalande bör denna Facebook-bildstorlekguide hjälpa dig att ta reda på allt.

Facebook Image Size Guide för 2018

Annons Oavsett om du försöker driva social trafik till din webbplats eller helt enkelt vill att din personliga profil ska se bäst ut, behöver du verkligen den här bildstorleken på Facebook. Från din profilbanner till din semestersnaps spelar visuellt verkligen roll i världens största sociala nätverk. Så vi är

Annons

Oavsett om du försöker driva social trafik till din webbplats eller helt enkelt vill att din personliga profil ska se bäst ut, behöver du verkligen den här bildstorleken på Facebook.

Från din profilbanner till din semestersnaps spelar visuellt verkligen roll i världens största sociala nätverk. Så vi är här för att hjälpa dig hitta de bästa bildstorlekarna du kan använda på Facebook.

Tyvärr gör Facebook inte saker lätt, med vissa bilder som visas annorlunda i mobil- och stationära versioner. Men denna Facebook-bildstorlekguide skulle hjälpa dig att ta reda på allt.

Välj rätt Facebook-omslagsfoto

Facebook-omslagsfoto

Storlek på mobil: 640 x 360 pixlar

Storlek på skrivbordet: 851 x 315 pixlar

Bästa storlek: 820 x 462 pixlar

Eftersom du bara kan använda en bildstorlek för både mobil och desktop är den ideala minsta täckningsstorleken: 820 x 462 pixlar (ett bildförhållande på 1, 77: 1). Den här storleken visas snyggt på både mobil och skrivbord, och du kan placera din bild exakt när du laddar upp den med Facebooks egna verktyg. Om du använder en större bild som fortfarande överensstämmer med samma bildförhållande, kommer användare av skrivbord och surfplattor att förbättra kvaliteten.

Omslagsfotoet är bannern högst upp på din Facebook-sida. Det är det första besökarna kommer att märka när de landar på din profil eller sida, så det är viktigt att skapa ett unikt Facebook-omslagsfoto Hur man skapar ett originellt och unikt Facebook-omslagsfoto utan att använda Photoshop Hur man skapar ett original och unikt Facebook-omslagsfoto utan Med hjälp av Photoshop För en stund sedan berättade jag dig om det 6 bästa stället att designa ditt eget Facebook-tidslinjelock gratis. Alla dessa platser är fortfarande bra, och tidslinjen är fortfarande mycket med oss, så ... Läs mer. Saker fungerar lite annorlunda för personliga profiler och affärssidor.

För personliga profiler bildar ditt omslag en bakgrund för din personliga profil. På mobilen visas din profilbild i mitten av omslagsbilden. För sidor är de två helt separata. Ditt omslagsfoto är en chans att säga något djärvt om ditt märke, medan din profilbild ger ett litet identitetsstycke.

Vad är den bästa Facebook-profilstorleken?

Facebook-profilfotostorlek

Mobil och skrivbord: 180 x 180 pixlar

Profilbilder är enkla eftersom de är fyrkantiga bilder. Bilden kommer att visas med 160 x 160 pixlar, men Facebook ber om 180 x 180 pixlar för att skala ner. Du kan i princip använda vilken kvadratisk bild du vill, oavsett om den är stor på 900 x 900 pixlar eller liten på 200 x 200 pixlar. Facebook kommer att ändra storlek på och komprimera din bild automatiskt så att den passar.

Facebook-omslagsbild och bildstorlekar

Facebook Event Cover Photo Size

Bästa evenemangsomslag Fotostorlek: 1920 x 1080 pixlar

Foton i Event Feed: (upp till) 470 x 470 pixlar

Facebook visar händelseomslag på olika sätt på mobil och på skrivbordet, så ett bildförhållande på 16: 9 rekommenderas för att undvika beskärning. En bild med full HD-upplösning ger också ditt skydd tillräckligt tydligt om någon klickar på den från händelsessidan. Gå gärna till en ännu högre upplösning för att packa in pixlarna.

Efter att ha kontrollerat en hel mängd händelsessidor verkar det som om arrangörerna använder något olika storlekar men se till att det viktiga innehållet (namn, datum, platser) visas något mot mitten av bilden. Bilder som visas på din händelsevägg kan gå upp till 470 pixlar breda och höga, beroende på bildens form.

Den bästa Facebook-gruppens omslagsfotostorlek

Facebook Group Cover Photo Size

Bästa omslagsfotostorlek: 820 x 462 pixlar

Trots att det bara visas med 820 x 250 pixlar i nyhetsflödet på skrivbordet, visar mobilversionen av Facebook hela bildstorleken på 820 x 426 pixlar. Detta är ett bildförhållande på 1, 77: 1, så förutsatt att du håller dig inom dessa gränser kan du skapa en bild med högre upplösning som passar perfekt.

Facebook-grupper är ett allt populärare sätt att kontakta vänner, samhällen och kunder. Och det finns några fantastiska sätt att upptäcka nya Facebook-grupper 5 fantastiska sätt att upptäcka nya Facebook-grupper 5 fantastiska sätt att upptäcka nya Facebook-grupper Det finns ingen katalog med Facebook-grupper att bläddra igenom, så det bästa du kan göra är att lita på rekommendationer från grupper att gå med eller lära sig några tips och tricks för att upptäcka nya grupper. Läs mer . Som alltid om du har någon riktigt viktig information som du inte vill dölja från skrivbordet, se till att du redogör för klippningen som kommer att uppstå längst upp och längst ner i bilden.

Vad är den bästa bildstorleken på Facebook-länk?

Facebook Länk Bildstorlek

Storlek på mobil: 560 x 292 pixlar

Storlek på skrivbordet: 470 x 246 pixlar

Bästa storlek på länkbilden: 1200 x 629 pixlar

Länkbilden är den bild som dras från alla länkar du råkar dela på Facebook, till exempel ett blogginlägg eller en nyhetshistoria. Om du har kontroll över källmediet (din personliga blogg, till exempel) kan du designa din "presenterade" bild så att den överensstämmer med 1, 9: 1-förhållandet i en storlek på cirka 1200 x 629 pixlar för bästa resultat.

Andra bildstorlekar beskärs för att passa den här mallen. Förutsatt att din bild är rent illustrativt och inte kräver 100 procent noggrann reproduktion på Facebook (som text eller en logotyp) bör detta inte oroa dig för mycket. Om du letar efter en bra bild för en artikel kan du kolla in de bästa webbplatserna för gratis bilder. Topp 10 webbplatser för upphovsrätt och royaltyfria bilder och foton Topp 10 webbplatser för upphovsrätt och royaltyfria bilder och foton. Vi har sammanställt en lista av de bästa webbplatserna med copyright och royaltyfritt arkivfotografi med miljoner gratis bilder och foton. Läs mer .

Att välja rätt Facebook-annonsstorlek

Facebook-annonsstorlek

Enstaka bildannonser: 1200 x 629 pixlar

Karusellannonser: 1080 x 1080 pixlar

Enstaka bildannonser följer samma prejudikat som länkbilder, i ett förhållande på 1, 9: 1. Om du bara vill marknadsföra din produkt med en länk till din produktsida eller blogginlägg är 1200 x 629 pixlar bra. För karusellannonser, som låter dig köra upp till 10 bilder i en rullande karusell, håll dig till bildförhållandet 1: 1 vid 1080 x 1080 pixlar eller högre.

Kom ihåg att marknadsförda inlägg skiljer sig från annonser. Om du klickar på knappen "Boost Post" på din Facebook-sida för att öka ett inlägg, är du inte bunden av samma begränsningar och behöver inte ett Facebook-annonshanterarkonto.

Detta gör att du kan göra saker som att skapa ett nytt inlägg med en fyrkantig bild, sätta en länk i texten och marknadsföra det som om du skulle göra en annons.

Facebook förändras alltid

Liksom Google vet ingen vad Facebook tänker. Och det ändrar saker regelbundet. Med det i åtanke är det bäst att hålla jämna steg med nyheterna för att hålla sig före alla förändringar. Den sociala mediejättens inflytande fortsätter att växa, och att växa med tjänsten är något som användare bara måste vänja sig vid.

Men popularitet kan dock orsaka problem. Det sociala nätverkets största hack såg 50 miljoner konton komprometterade, så se till att du vet vad du ska göra om ditt Facebook-konto har hackats Har ditt Facebook hackats? Så här säger du (och fixar det) Har din Facebook hackats? Så här säger du (och fixar det) Det finns steg du kan vidta för att förhindra att du hackas på Facebook och saker du kan göra om din Facebook blir hackad. Läs mer .

Bildkredit: ifong / Depositphotos

Utforska mer om: Facebook, tips för bildredigering.