Om du har haft AirPods ett tag, är de förmodligen otäck.  Vi visar hur du rengör AirPods ordentligt och håller dem polerade.

Hur du rengör dina AirPods och fodralet på ett säkert sätt

Annons Låt oss inse det: även om Apples AirPods är glänsande och vita, har du antagligen blivit smutsig med till och med lite användning. Tillsammans med ett AirPods-fodral som kan visa slitage, är de helt trådlösa hörlurarna kända för att locka smuts, smuts och till och med öronvax under användning. Nedan titta

Annons

Låt oss inse det: även om Apples AirPods är glänsande och vita, har du antagligen blivit smutsig med till och med lite användning. Tillsammans med ett AirPods-fodral som kan visa slitage, är de helt trådlösa hörlurarna kända för att locka smuts, smuts och till och med öronvax under användning.

Nedan tittar vi på hur du säkert rengör både dina AirPods och AirPods-fodralet så att de ser helt nya ut.

Hur du rengör dina AirPods

Innan du börjar rengöra AirPods finns det en stor fråga vi måste ta itu med: är AirPods vattentät? De dåliga nyheterna är att nej, AirPods är inte vattentåliga . Så när du rengör öronsnäckorna eller fodralet måste du använda lite eller inget vatten.

Men tack och lov finns det ett antal sätt att rengöra AirPods utan att skada den känsliga elektroniken inuti.

Använd en mikrofiberduk

Ett av de mest oumbärliga verktygen du kan ha när du rengör Apple AirPods, liksom i stort sett alla andra elektroniska enheter, är en mikrofiberduk.

Du har förmodligen sett en av dessa trasor och kanske till och med ha några runt huset. Om du inte gör det, se till att plocka upp en för att rengöra dina AirPods. Detta tvåpaket med MagicFiber rengöringsdukar för mikrofiber är ett utmärkt sätt att starta.

MagicFiber Microfiber Cleaning Cloths MagicFiber Microfiber Cleaning Cloths Köp nu på Amazon $ 5, 49

Vetenskapen bakom mikrofiberduk är enkel. Tyget är tillverkat med tusentals små fibrer och kan ta upp och ta bort damm, olja, fingeravtryck, smuts och i stort sett allt annat som kan smutsa upp dina AirPods. Det kan göra allt detta utan att behöva rengöra produkter eller ens vatten. Och duken fungerar underbart utan att lämna kvar ludd eller något annat.

Med en mikrofiberduk, ta varje AirPod i en hand och torka av den med mikrofiberduken. Sätt lite tryck på duken för att ta bort mer envisa fläckar.

Rengör din AirPods mikrofiberduk

Se till att hålla mikrofiberduken runt. De är praktiska för andra uppgifter runt om i huset och är perfekta för rengöring av elektronikskärmar som en iPhone, iPad och till och med en TV- eller datorskärm.

Använd en liten mängd elektroniskt säkert rengöringsmedel

Om en mikrofiberduk inte helt kan rengöra dina Apple öronsnäckor finns det en annan produkt som kan hjälpa. WHOOSH är en stor giftfri och luktfri rengöringsmedel speciellt för elektronik. Det finns ingen alkohol eller ammoniak i formeln.

Det finns många olika startpaket tillgängliga. Detta WHOOSH Screen Cleaner Kit innehåller två flaskor med formel och tre mikrofiberdukar.

WHOOSH Screen Cleaner Kit WHOOSH Screen Cleaner Kit Köp nu på Amazon $ 15.99

För att rengöra dina AirPods, spraya en liten bit av formeln på en av de medföljande trasorna - lite går här. Rengör sedan varje AirPod individuellt. Vid rengöring med WHOOSH, se till att undvika både mikrofonen och högtalaröppningarna.

Städaren är också bra för att ge annan elektronik en glans, som en Apple Watch, iPhone, iPad och mer.

Ta en bomullspinne för att ta itu med öronvax

Använd AirPods under vilken tid som helst, och du kommer att märka att öronvaxen tenderar att samlas runt öronhuvudets öppning. Utöver att bara vara grov, kan öronvax också försämra ljudkvaliteten från AirPods.

För att göra vax till ett förflutet problem, ta en torr bomullspinne. Tryck den försiktigt runt högtalarnätet och ta bort allt vax. Du kan också använda en bomullspinne för att rengöra mikrofonens nätöppning. För att tuffa bort smuts och vax bör du överväga att använda ett mjukt verktyg.

Hur man rengör AirPods Wax

Den fullständiga cirkelstyrningen Alt Clean Set erbjuder två olika sätt att rengöra. Den ena änden av verktyget erbjuder en rund mjuk spets, perfekt för rengöring runt meshgrillen på AirPods och lyft av vax. På andra sidan är en mjuk borste. Satsen inkluderar också en mikrofiberduk.

Full Circle Control Alt Clean Set Full Circle Control Alt Clean Set Köp nu på Amazon $ 9, 95

Hur du rengör ditt AirPods-mål

Tillsammans med AirPods själva är väskan gjord av samma vita material som lätt kan visa smuts, smuts och annat skräp med användning. Innan du hanterar själva fallet ska du gå till botten och hitta Lightning-porten. Se till att rengöra eventuella skräp från porten med en mjuk, torr borste.

Även om det kan vara frestande att sätta något mer i laddningsporten för att rengöra den, som en bomullspinne eller till och med en tandpetare, bör du undvika detta. Om du gör det kan det skada metallkontakterna och orsaka laddningsproblem.

Därefter är det dags att ta itu med själva laddningsfallet. Använd en spray av WHOOSH på en mikrofiberduk och gå runt och AirPods-fodralet för att torka av det. Se till att hålla dig borta från laddningsporten.

Rengör ditt AirPods-fall med WHOOSH

Överväg att använda ett AirPods-fall

På grund av öronpropparnas växande popularitet hittar du många tillbehör som hjälper till att göra AirPods ännu bättre. De 7 bästa AirPods-tillbehören för att förbättra dina hörlurar. De 7 bästa AirPods-tillbehören för att förbättra dina hörlurar. Kolla in de bästa AirPods-tillbehören för trådlös laddning, öronkrokar och mer. Läs mer . Ett enkelt sätt att hålla ditt AirPods-fodral rent är att köpa ett skyddsfodral. Att använda ett fall erbjuder flera fördelar. Tillsammans med att skydda fodralet från smuts och elementen kan det också säkra ditt fodral och öronskydd mot droppar och dingar.

Många erbjuder en karbinhake som hjälper till att hålla fallet säkert fäst i en handväska, ryggsäck eller något annat. Det är ett stort plus, eftersom AirPods-fallet är lätt att förlora på grund av dess lilla storlek.

Nedan finns två bra fallalternativ.

X-Doria Defense Trek

X-Doria Defense Trek X-Doria Defense Trek Köp nu på Amazon $ 29, 95

X-Doria Defense Trek-fodret är kompatibelt med båda generationerna av AirPods och är tillverkat med bearbetat aluminium och ett starkt polykarbonat för att hålla ditt AirPods-fodral rent och säkert. För att installera fallet, klicka bara på det. Karbinhake kan installeras och tas av när du behöver, medan du fortfarande ger åtkomst till Lightning-porten.

För alla med ett AirPods Wireless Charging-fodral har Defense Trek ett litet hål på framsidan för att visa statusljuset. Du behöver inte ta bort X-Dorias fall innan du laddar trådlöst.

AhaStyle AirPods-fall

AhaStyle AirPods-fodral AhaStyle AirPods-fodral Köp nu på Amazon $ 8.99

Det finns mer än ett sätt att använda AhaStyle AirPods-fallet. Tillsammans med en karbinhake finns också en handrem som hjälper till att bära öronsnäckorna på ett säkert och säkert sätt. Väskan är tillverkad med mjuk silikon och är kompatibel med båda generationerna av AirPods. En inbyggd dammskydd förhindrar smuts och skräp från att komma in i Lightning-porten.

I det här fallet har du nio olika färgalternativ att välja mellan.

Det bästa sättet att rengöra dina AirPods

Med bara lite arbete och med några enkla rengöringsprodukter kan du rengöra dina AirPods och låta dem se perfekt. Vi har tittat på hur man rengör AirPods på ett enkelt sätt och undviker skador.

För att få ut mesta möjliga av dina trådlösa öronsnäckor, här är några fantastiska AirPods-tips för maximal njutning 8 Apple AirPods Tips för maximal njutning 8 Apple AirPods Tips för maximal njutning Vill du få mer ut av dina Apple AirPods? Dessa tips hjälper dig att anpassa och få mer glädje av AirPods. Läs mer .

Utforska mer om: Apple AirPods, hårdvarutips, iPhone-fodral, .