Med Prime Pantry kan du handla skafferi och matvaror direkt på Amazon. Men är det bra? Kommer det att spara pengar?

Är Amazon Prime Pantry värt det? 5 saker du behöver veta

Annons Låt mig börja med två viktiga kommentarer. En, jag är ett stort fan av Amazon Prime och jag rekommenderar det till nästan alla som har regelbunden tillgång till internet. Två, även om jag inte personligen använder Prime Pantry, betyder det inte att jag tycker att det är en dålig tjänst. Det är fak

Annons

Låt mig börja med två viktiga kommentarer.

En, jag är ett stort fan av Amazon Prime och jag rekommenderar det till nästan alla som har regelbunden tillgång till internet. Två, även om jag inte personligen använder Prime Pantry, betyder det inte att jag tycker att det är en dålig tjänst. Det är faktiskt en av de mindre kända fördelarna med Amazon Prime som kan vara bra under rätt omständigheter.

Men är Prime Pantry rätt för dig? Du måste överväga en handfull detaljer som informerar ditt beslut. Om du bestämmer dig för att det inte kommer att gynna dig är det bra. Om du tror att det kommer att bli ännu bättre. Jag har ingen roll i detta - jag vill bara hjälpa dig att fatta det bästa beslutet efter dina behov.

Här är allt du behöver veta om Prime Pantry.

1. Hur fungerar Prime Pantry?

Som namnet antyder behöver du ett Amazon Prime-medlemskap för att dra nytta av Prime Pantry, vilket innebär att du förbinder dig till $ 129 / år. Är Amazon Prime värt det? Jag tror det. Två dagars frakt ensam är fantastisk, men du får också Prime Video, Prime Music och mer.

Som Amazon Prime-medlem har du tre sätt att handla Prime Pantry:

 1. För Prime Pantry- beställningar som totalt är under $ 35, kostar frakt en platta $ 5, 99.
 2. På Prime Pantry- beställningar på totalt $ 35 eller mer är fraktfritt.
 3. Med ett Prime Pantry-tilläggsabonnemang har beställningar på totalt $ 10 eller mer gratis frakt. Den kompletterande Prime Pantry-prenumerationen kostar $ 4, 99 / månad ovanpå det vanliga Amazon Prime-medlemskapet.

Endast föremål som är berättigade till Prime Pantry räknas som beställningar av Prime Pantry. Det enklaste sättet att handla Prime Pantry är att besöka Prime Pantry Store-sidan. Du kan dock också bläddra i Amazon normalt så länge du letar efter Prime Pantry-etiketten, som du kan se på artiklarna nedan:

prime pantry label-exempel

När objekt som får stöd för Prime Pantry läggs till i din kundvagn, kommer de att visas separat från vanliga Amazon-artiklar. I din kundvagn ser du ett Prime Pantry- objekt som har ett gäng underartiklar under sig, tillsammans med hur mycket varje objekt kostar och den totala kostnaden för rutan. Du kan också se valbara kuponger (mer om detta senare i artikeln):

exemplar med förstklassig kundvagn

Obs! Om du är en student med ett aktivt .EDU-e-postmeddelande kan du faktiskt få Amazon Prime för 50% rabatt genom programmet Prime for Students. Denna rabatt gäller varje år i upp till fyra år eller tills du tar examen, beroende på vad som kommer först. Detta gör Prime Pantry till en mycket bättre affär för studenter!

2. Begränsningar för leverans av primära skafferi

När det gäller fraktbegränsningar måste du känna till tre viktiga detaljer.

Endast i det kontinentala USA

Om du bor i Alaska, Hawaii, Puerto Rico, Kanada eller något annat land i världen, kan du glömma Prime Pantry. Sedan sin debut har tjänsten endast varit tillgänglig för användare i de 48 staterna som utgör det kontinentala USA. (Det finns sätt att ta sig igenom detta. Hur man köper på Amazon.com och skickar artiklarna över hela världen Hur man köper på Amazon.com och får de artiklar som skickas över hela världen Har du missat några bra Amazon-erbjudanden eftersom artiklarna inte skickades över hela världen? rätt paketförsändningstjänst som du kan köpa på Amazon och få paket levererade till dig. Läs mer men kan bryta med villkoren för Amazon Prime. Gör det på din egen risk!)

Skickas endast med frakt

Amazon Prime har förstört mig med sin två-dagars leveranspolitik, så nu känns allt längre än det som en evighet. Prime Pantry ingår tyvärr inte i den två dagar långa leveranspolicyn som gör Amazon så bekväm. Alla Prime Pantry-beställningar skickas med markfrakt, vilket tar i genomsnitt fyra dagar.

Obs: Om du har icke-Prime Pantry-varor i din kundvagn när du checkar ut, skickas de separat.

Endast för bostads- eller affärsadresser

För det mesta kan Amazon Prime sända var som helst - inklusive PO-lådor, Amazon-skåp och till och med APO-, FPO- och DPO-adresser. En viktig nackdel med Prime Pantry är att dessa exceptionella adresstyper är uteslutna: inga PO-rutor, inga Amazon-skåp, inga APO / FPO / DPO-adresser.

3. Prime Pantry är huvudsakligen icke-förgängliga artiklar

Denna punkt är inte så mycket en nackdel som det är en observation: 99% av de artiklar du hittar i Prime Pantry-katalogen är icke-förgängliga hushållsvaror. Du kunde antagligen ha antagit det från själva namnet ("saker du hade lagt i din skafferi"), men jag ville bara vara extra tydlig på det. Och med icke-förgängligt menar vi "det kan så småningom förgås, men det är hyllstabilt under ganska lång tid."

Vanliga objekttyper som är berättigade till Prime Pantry inkluderar:

 • Snacks, som kakor.
 • Konserverade och buteljerade drycker, som läsk.
 • Rengöringsartiklar, som badrumssprutor.
 • Allmänna leveranser, som pappershanddukar.
 • Tvättmaterial, som tvättmedel.
 • Matlagring, som containrar.
 • Hygienprodukter, som tvål och smink.
 • Hälso- och sjukvårdsprodukter, som vitaminer.
 • Medicinering och första hjälpprodukter.
 • Djurvårdsprodukter, som kull.

Som ni ser täcker Prime Pantry många kategorier - tillsammans med flera andra som inte nämns ovan. Du hittar dock inga färska produkter eller livsmedel i Prime Pantry-katalogen. För det, bör du se till Amazon Fresh istället.

4. Prime Pantry saknar generiska och lyxiga varumärken

Här är en annan detalj som kan tyckas omöjlig att märka till en början men som kan hamna ganska avtalsbrytaren: Prime Pantry är bara fyllt med ”vanliga” varumärken.

Jag bryr mig personligen inte så mycket om varumärken - jag föredrar att handla med värde-till-pris-förhållanden - men jag känner många som är noga med den här typen av saker. Om det är du, inget fel med det. Jag är inte här för att bedöma.

Vet bara att några av dina föredragna varumärken inte kommer att finnas tillgängliga via Prime Pantry, särskilt om din smak lutar sig mot det dyrare änden av spektrumet. Återigen, om du är en fyndjägare och alltid väljer generiska märken, blir du också mycket besviken över Prime Pantry-valet.

5. Spara pengar med Prime Pantry-kuponger

Visste du att Amazon har ett kupongprogram för Amazon Prime-medlemmar? Jag hade ingen aning om att det fanns förrän jag djupt lite djupare in i Amazon som forskning för den här artikeln. Kort sagt kan du bläddra i Amazons katalog med kuponger och klicka på Clip Coupon för att få en omedelbar rabatt på det objektet i kassan.

prime pantry digitalkuponger exempel

Det visar sig att många Prime Pantry-objekt också är berättigade till dessa digitala kuponger. Individuellt kan dessa rabatter tyckas värdelösa, men när du har en hel kundvagn värd saker och allt är rabatterat till viss del, besparingar besparingar. Om du har tid att klippa kuponger regelbundet kan du till och med spara tillräckligt för att avskaffa fraktavgiften.

Obs! Varje kupong är endast tillgänglig under en begränsad tid och gäller endast upp till en viss mängd.

Är Prime Pantry rätt för dig?

Efter att ha tittat på alla dessa fakta om Prime Pantry blir ett par saker mycket tydliga.

Bekvämlighet är det främsta skälet till att använda Prime Pantry. Du behöver inte lämna ditt hus, du kan handla på din egen fritid och allt släpps precis vid din dörr. Det är ett stort värde för studenter (som får rabatterat Prime for Students-medlemskap) och oerhört användbart för dem som inte har bilar och inte vill gå tillbaka från stormarknaden med tunga påsar med matvaror.

Prime Pantry är INTE ett sätt att spara pengar på dagligvaror. Det är bekvämt, men den bekvämligheten kommer till en kostnad - nämligen schablonbelastad frakt och bristen på generiska märken. Fyra dagars frakt är också lite nedslående, men inte en deal-breaker.

Kom igång med en gratis 30-dagarsversion av Prime Pantry, endast för nuvarande Amazon Prime-medlemmar. Inte en Amazon Prime-medlem ännu? Kom igång med en gratis 30-dagarsversion av Amazon Prime istället!

Om Prime Pantry inte är för dig, är Amazon Prime fortfarande värt att få av andra skäl. Kanske fördelarna med Amazon Prime Day, det faktum att du kan dela din Amazon Prime med familjen eller bekväm Amazon Prime Reading Vad är Amazon Prime Reading? Allt du behöver veta vad är Amazon Prime Reading? Allt du behöver veta Vad är Amazon Prime Reading? Vem kan använda det? Vilka böcker finns tillgängliga? Och hur mycket kostar det? Här är vad du behöver veta. Läs mer kommer att övertyga dig om att bli medlem.

Utforska mer om: Amazon Prime, mat, online shopping.