Grammatikontroller är viktiga för rena professionella dokument.  Här är de bästa grammatikrutorna att välja mellan.

De 5 bästa grammatikrutorna

Annons Även om orörda engelska inte är en nödvändighet i vardagen, måste du se till att din grammatik är korrekt i dokument, kommunikationer och inlämnanden går långt för att ge ditt arbete en professionell känsla. Lyckligtvis behöver vi inte längre bara lita på verktyg som Microsoft Words stavningskontroll. Från webbläsa

Annons

Även om orörda engelska inte är en nödvändighet i vardagen, måste du se till att din grammatik är korrekt i dokument, kommunikationer och inlämnanden går långt för att ge ditt arbete en professionell känsla.

Lyckligtvis behöver vi inte längre bara lita på verktyg som Microsoft Words stavningskontroll. Från webbläsarutvidgningar till webbapplikationer finns det en mängd olika alternativ att välja mellan baserat på dina behov och budget.

Här är de bästa grammatikrutorna att välja mellan.

1. Grammatik: Bästa grammatikorrigeringsverktyg för daglig användning

grammatisk skärmdump kromförlängning

Grammatik är verktyget för många människor i olika yrken och plattformar. Detta beror på att inte bara Grammarly kommer med en gratisversion, utan den kontrollerar din grammatik och stavning i din Chrome. De bästa sätten att stava i Google Chrome. De bästa sätten att stava i Google Chrome. Google Chrome stavningskontroll är snygg! Så här arbetar du med stavningskontrollen, plus vilka andra alternativ du har. Läs mer webbläsare med tillägg.

Det här tillägget kan kontrollera din stavning på olika webbplatser, inklusive dina meddelanden på Whatsapp Web och dina sociala medier inlägg. Andra fördelar inkluderar Grammarlys snabba, lyhörda bearbetning av fel och dess eleganta, icke-påträngande design.

Den betalade planen för Grammarly innehåller fler verktyg Är Grammarly Premium värt det? Här är allt du behöver veta är grammatikpremie värt det? Här är allt du behöver veta Grammarly Premium erbjuder fler funktioner än Grammarly Free, men är de värda det månatliga prenumerationspriset? Läs mer, som en plagieringskontroll och kontroller av skrivstilar.

Grammatik har också Microsoft Office- och Windows-appversioner tillgängliga. Under tiden kan du också ladda ner Grammarly Keyboard för Android och iOS för att kontrollera att du skriver på din mobila enhet.

Den mobila versionen av appen är en användbar förmån som få andra grammatikbrickor inkluderar gratis. Denna flexibilitet och Grammarlys totala kvalitet som grammatikontroll gör den perfekt för vardagligt bruk.

Den huvudsakliga kritiken av Grammarly är att den ibland är överflödig när det gäller att identifiera fel. Dessutom ber dess kostnadsfria version ofta dig att uppgradera till en betald version för att korrigera vissa fel.

Ladda ner: Grammatik för Chrome | Windows | Microsoft Office
Nedladdning: Grammarly Keyboard for Android | iOS (gratis)

2. Scribens: Bästa gratis grammatikontroll för studenter

scribens grammatikontrollersida

Akademiker lyfter röda flaggor om gratis apper för grammatikskorrigering och plagieringskontroller över oro över ägandet av deras immateriella rättigheter. Men inte alla studenter har tillgång till betald programvara som garanterar att deras papper inte lagras.

Men Scribens är en gratis grammatikontroller som inte överför någon skickad text till deras servrar. Detta betyder att du kan känna dig trygg i din integritet, men också i ditt ägande över din immateriella egendom.

Du kan inte bara skicka in din text för kontroll via webbverktyget, men du kan också ladda ner webbläsarutvidgningar.

Scribens kontrollerar din grammatik och stil, identifierar upprepade ord och sorterar dina fel med färgkodning. Nackdelen är att webbkontrollen konverterar all din text till vanlig text, vilket innebär att du måste göra om någon formatering efter korrigering av dina fel.

Besök: Scribens (Web)
Nedladdning: Scribens för Chrome | Firefox | Safari

3. ProWritingAid: Bästa grammatikontroll för författare och yrkesverksamma

prowritingaid webbredaktör

ProWritingAid är ett bra val för författare och yrkesverksamma eftersom det gör mer än att kontrollera din grammatik för struktur. I själva verket kontrollerar appen också dina skrivningar för uppsägningar, upprepning, klichéer och andra skrivfel.

Verktyget ger också förslag för att förbättra ditt skrivande när det gäller flöde och läsning. ProWritingAid har också det ultimata målet att förbättra ditt skrivande totalt sett, snarare än att bara korrigera de fel du redan har gjort.

Du kan antingen använda företagets webbredigerare eller dess olika programintegrationer. ProWritingAid innehåller tillägg för Firefox, Chrome, Google Docs och några få andra plattformar.

Den största nackdelen är att det inte finns någon gratis version av ProWritingAid - ett abonnemang krävs för att använda programvaran. En två-veckors kostnadsfri testperiod är dock tillgänglig för användare som vill testa den först. Därefter krävs ett årligt prenumerationsköp.

Besök: ProWritingAid (web)
Ladda ner: ProWritingAid för Chrome | Firefox | Safari | Windows | Mac

4. Ingefära: Bästa gratis grammatik och skiljetecken

ingefära programvara grammatikontroller webbplats

Många av grammatikontrollerna på denna lista erbjuder gratis versioner eller provversioner. Men du kommer ofta att upptäcka att ett betydande antal funktioner är låsta ur dessa versioner.

Ginger erbjuder emellertid en robust gratisversion genom sina webbläsarförlängningar. Fördelen med Ingers gratisversion jämfört med andra grammatikbrickor är dess antal funktioner såväl som avsaknaden av instruktioner att uppgradera.

Den kostnadsfria webbläsarförlängningen innehåller ett lättanvänt redigeringsfönster med översättnings-, ordbok- och ordbokverktyg.

När Ingers grammatikontroller flaggar grammatiska fel i ditt skrivande använder den inte flaggan för ett kraftfullt prenumeration. Grammarlys tillägg flaggar till exempel stilfel, men du kan välja att prenumerera och utforska dessa uppenbara fel i detalj.

När det gäller noggrannhet, identifierar inte Ingers förlängning fel eller insisterar på kommaplaceringar som är felaktiga eller skurrande.

Besök: Ingefära
Nedladdning: Ingefära för Chrome | Safari | Windows

5. After The Deadline: Bästa open source-grammatikontroller online

efter tidsgränsen grammatikchecker

Om du specifikt letar efter en öppen källkodsgrammatikontroll är After The Deadline (även känd som Polishmywriting.com ) det föredragna valet för många. Verktyget har utvecklats av Automattic, samma företag bakom WordPress.com, och har ett förtroende som många andra gratis grammatikontroller inte lockar.

Dess öppen källkod innebär att verktyget är väldigt enkelt och inte har samma funktioner som betalda grammatikrutor. Det är emellertid fortfarande ett användbart verktyg som är kompetent att identifiera fel.

After The Deadline identifierar stavfel, grammatiska fel och stilistiska fel. Det kan också bevara det mesta av formateringen av texten som du skickar in för kontroll.

Webbplatsen innehåller några tillägg. Dessa är emellertid tillgängliga på GitHub snarare än på de vanliga webbsidorna för webbläsarbutiker. Det enklaste sättet att använda After The Deadline är med sin webbapp.

Besök: After The Deadline (Web)

Verktyg för att förbättra din engelska grammatik

Grammatikontroller och korrigeringsverktyg är bra för att identifiera fel i ditt befintliga arbete. Men du kanske vill förbättra din engelska grammatik i allmänhet och få en bättre kunskap om språkets regler.

Lyckligtvis finns det flera verktyg som hjälper dig att förbättra din engelska och förstå reglerna. Detta gör att du inte bara är mindre benägna att göra utan också låter dig identifiera fel som grammatikverktygen missar eller felaktigt identifierar.

Kolla in vår guide om verktyg för att förbättra dina engelska 8 grammatik-appar som hjälper dig att förbättra din engelska 8 grammatik-appar som hjälper dig att förbättra din engelska Svag i engelska grammatik? Här är de bästa grammatik-apparna för iPhone och Android för att förbättra din flytande med språket. Läs mer för att se vilken som är bäst för dig.

Bildkredit: lamaip / Depositphotos

Utforska mer om: Utbildningsteknologi, Språkinlärning, Stavekontroll.