Att äga en bil är dyrt, men du kan sänka några av kostnaderna med dessa Android-appar.  Spara på gas, mekanikerbesök och mer.

7 sparsamma Android-appar för att spara pengar på bilutgifter

Annons Det är ingen hemlighet att äga en bil kostar dig mycket tid och pengar. Mellan fordonsunderhållskostnader måste du betala höga gaspriser och parkeringsavgifter. Om du verkligen är otur kan du kanske till och med behöva betala ut några pengar för trafiköverträdelser, olyckor och biluthyrning. Efter all

Annons

Det är ingen hemlighet att äga en bil kostar dig mycket tid och pengar. Mellan fordonsunderhållskostnader måste du betala höga gaspriser och parkeringsavgifter. Om du verkligen är otur kan du kanske till och med behöva betala ut några pengar för trafiköverträdelser, olyckor och biluthyrning.

Efter all denna skada på ditt bankkonto måste du ta en paus. Lyckligtvis kan dessa sparsamma Android-appar hjälpa dig att minska några av de dyra utgifterna som följer med att äga en bil.

1. Moment

Önskar du någonsin att du hade en mekaniker i fickstorlek? Vridmoment är det minidiagnosverktyg du letat efter. För att komma igång behöver du en OBD2-sensor med Bluetooth-funktioner. Om du inte har en är denna BAFX OBDII-skanner ett lämpligt val.

När lampan "Kontrollera motor" tänds i din bil behöver du inte schemalägga en tid med mekanikern direkt. Att ansluta din OBD2-sensor till bilens port ska automatiskt synkronisera den med momentet. Appen drar informationen för att berätta exakt vad som är fel med din bil så att du kan försöka fixa det själv och spara pengar.

Torque Lite visar inte bara felkoder, utan kan också mäta bilens prestanda. Kontrollera din gassträcka, motorns prestanda och anpassa appens display för att visa specifika mätare. Om du vill ha ännu fler funktioner kan du välja att uppgradera till Torque Pro - den betalade versionen av appen kan mäta turbo boost, hästkrafter, vridmoment och mer.

Ladda ner : Torque Lite (gratis) | Moment Pro ($ 5)

2. WinIt

Efter en natt ute i New York, går du tillbaka till din bil, bara för att hitta en liten pappersbit som är instoppad mellan vindrutetorkarna. När du utvecklar det inser du att du just har blivit biljett. Om du får en parkeringsbiljett bör du veta att det finns en app för att slåss mot den.

WinIt är specialiserat på att diskutera NYC-biljetter. Ladda bara upp en bild av din parkeringsbiljett till appen eller sök efter biljetter kopplade till din registreringsskylt. När du skickar in din biljett kan du lägga till alla bevis, och WinIt gör resten. Om du vinner ditt mål kommer WinIt att debitera dig halva priset som du skulle ha betalat för biljetten.

Ladda ner : WinIt (gratis)

3. GasBuddy

Det verkar som att gaspriserna alltid ökar. Håll koll på vilka stopp som har de lägsta priserna med GasBuddy. Ange din plats och vilken typ av bensin du använder, och GasBuddy hittar bensinstationer med de billigaste priserna i ditt område. Du kan till och med filtrera dina resultat med vilka bensinstationer har toaletter, snabbmat och tvättar. GasBuddy har alltid din rygg, eftersom det kommer att låta dig veta när en prisökning är överhängande.

GasBuddy är inte begränsat till att hitta de bästa bensinpriserna - det kan också upptäcka din bilrörelse och avgöra om dina körvanor slösar bort din gas. Du kan också ange märket och modellen på din bil för att se alla återkallelser.

Ladda ner : GasBuddy (gratis)

4. Scoop

I stället för att köra din bil till jobbet varje dag och slösa bort bensin i trafiken, varför inte kolla med en kollega eller granne några dagar i veckan? Skriv in din arbetsplats och Scoop hittar lokala samarbetsplatser som har samma dagliga schema. Ju fler människor som samverkar tillsammans, desto bättre - alla medlemmar i carpoolen delar upp kostnaden och sparar pengar på lång sikt.

Tyvärr är Scoop inte tillgängligt på alla områden ännu. Du måste ange din hemplats och arbetsdestination för att ta reda på om det finns några Scoop-användare i närheten.

Ladda ner : Scoop (gratis)

5. Drivkod

Om du äger en äldre bil, önskar du förmodligen att du hade samma Bluetooth-pekskärm infotainment-system som nya bilar kommer med. Ladda ner Drivemode på din telefon så att du inte behöver spendera extra pengar på ett nytt Bluetooth-system. Istället kan du ha samma handsfree-samtal och sms-upplevelse bara genom att använda din telefon.

Efter att ha valt ut den bästa biltelefonhållaren för din enhet. De bästa biltelefonhållarna att montera din Android eller iPhone. De bästa biltelefonhållarna för att montera din Android eller iPhone. En biltelefonhållare låter dig hålla telefonen synlig under körningen, vilket ger dig enkelt tillgång till GPS, musik och mer. Här är de bilfästen du bör köpa. Läs mer, montera din telefon och öppna Drivemode. Med ett enkelt röstkommando kan du skicka textmeddelanden, ringa vänner, spela musik och få åtkomst till din GPS.

Om du inte vill acceptera några samtal eller texter när du är på vägen kan du alltid använda appens funktion "Stör ej". Denna app kommer inte bara att spara pengar på dyr bilelektronik, utan kommer också att hålla dig borta från biljetter du kan köra när du pratar i telefon.

Ladda ner : Drivemode (gratis, köp i appen tillgängliga)

6. Turo

Låt oss säga att din bil går sönder och att den är i butiken i några dagar, men att du inte har en annan bil för att ta dig runt i stan. I det här fallet väljer du förmodligen en hyrbil från en resewebbplats De 10 bästa webbplatserna för billiga sista-minuten-onlinebiluthyrningar De 10 bästa webbplatserna för billiga sista-minuten-onlinebiluthyrningar Hitta de bästa erbjudandena på sista minuten biluthyrningswebbplatser. Handla runt och spara pengar på din nästa resa. Läs mer . Men det är inte det mest ekonomiskt försiktiga beslutet.

Spendera inte hundratals dollar på en typisk hyrbil - hitta en bil via Turo-appen istället. När du har kommit till appen hittar du dussintals bilar som vardagliga människor hyr ut. Ännu bättre är priserna mycket rimligare än ett hyrebolag. Turo är ett bra sätt att tjäna pengar också - hyra ut din bil till lokala semesterfirare och få betalt.

Ladda ner : Turo (gratis)

7. SpotHero

När du inte planerar din parkeringssituation under ditt besök i en storstad, kommer du vanligtvis att fastna och betala en rejäl parkeringsavgift på ett icke-idealiskt läge. Med SpotHero behöver du inte gå runt staden för att söka efter den perfekta parkeringsplatsen.

Med SpotHero kan du välja din parkeringsplats i förväg, vilket innebär billigare priser. Ange bara den plats du är på väg till, tillsammans med de tider du behöver parkera för. Appen visar sedan en karta med alla tillgängliga parkeringsplatser och deras priser. Betala för parkering direkt från appen och hoppa över linjen vid parkeringsgaraget.

Ladda ner : SpotHero (gratis)

Spendera mindre, kör mer

Att äga en bil behöver inte vara så dyrt trots allt. När du har rätt appar kan du spara pengar på bensin, parkering och till och med en resa till mekanikern.

Du kan spara ännu mer pengar på bilelektronik när du skapar din egen. Kolla in dessa smarta DIY-projekt för att uppdatera din gamla bil Så lägger du till smarta funktioner i din gamla bil med dessa 10 DIY-projekt Hur lägger du smarta funktioner till din gamla bil med dessa 10 DIY-projekt Vill du ha smarta bilfunktioner utan att betala för ett nytt fordon? Dessa DIY-projekt visar hur enkelt det är att lägga till smarta funktioner i din bil. Läs mer .

Utforska mer om: Android-appar, bilteknik, spara pengar, transport.