Windows oändliga omstart loop är ett misslyckande med att starta upp OS.  Så här fixar du på Windows 10, 7 och 8.

Hur man fixar en Windows 10 Infinite Reboot Loop

Annons I tidigare Windows-versioner kan det ha krävts en fullständig ominstallation eller åtminstone lite röra. Tack vare det sätt på vilket Windows 10 designades kan en omstartslinga lösas relativt snabbt. Så här fixar du en Windows 10-startögla och får din dator eller bärbar dator igång på några minuter. Vad är en oän

Annons

I tidigare Windows-versioner kan det ha krävts en fullständig ominstallation eller åtminstone lite röra. Tack vare det sätt på vilket Windows 10 designades kan en omstartslinga lösas relativt snabbt.

Så här fixar du en Windows 10-startögla och får din dator eller bärbar dator igång på några minuter.

Vad är en oändlig startlås?

Windows 10 är inte särskilt utsatt för en oändlig startslinga, men den är inte okänd för.

Det är lätt att upptäcka, speciellt genom att Windows inte laddats korrekt efter att du har startat datorn. I stället kommer datorn inte att nå inloggningsskärmen innan den återställs till startskärmen och försöker ladda om Windows. Den har nu fångats i en oändlig slinga med att starta och krascha.

Felet uppstår på grund av ett problem med Windows-systemregistret. Tyvärr, utan att starta i Windows, kan inte registret fixas, vilket gör att operativsystemet inte kan nås. Det är en Catch-22-situation.

Använd Windows 10 återställningsalternativ för att lösa problemet.

Vad orsakar Windows Boot Loop?

En omstart loop av Windows 10 kan vara frustrerande att hantera. Men vad orsakar det? Vanligtvis kan felet spåras till en av tre saker:

  1. En Windows-uppdatering
  2. En uppdaterad eller ny Windows-drivrutin
  3. Installation av ny programvara (en app eller ett spel)

Något i processen går fel. Resultatet är en dator som fångas i en oändlig omstartslinga.

Detta är ett problem som har plågat Windows i flera år. Längre ner på sidan har vi några tips för hur du fixar startloppar i Windows 7 och Windows 8. Om du använder Windows 10 finns korrigeringarna du letar efter i nästa avsnitt.

När automatisk reparation fixar Windows 10 Boot Loop

Om du har tur kan funktionerna Reparera Windows eller Automatisk reparation komma in utan att du får någon fråga från dig. Vanligtvis kommer detta bara att ske efter flera omstarter, så ge din dator tid att komma till detta skede. Vissa manuella interaktioner kan krävas - använd alternativet Automatisk reparation här och följ alla steg.

Men om detta inte har hänt inom 15 minuter kommer det förmodligen inte att göra det. Dags att ta saker i dina egna händer.

Gå till Safe Mode för att fixa Windows 10 Endless Boot Loops

Ytterligare tre alternativ är tillgängliga för att fixa en oändlig boot loop i Windows 10:

  • Säker-läge: här kan du komma åt operativsystemet och avinstallera programvara, drivrutiner eller Windows Update som orsakar felet
  • Systemåterställning: ett snabbt sätt att ångra de senaste ändringarna
  • Installera om Windows 10: det kärntekniska alternativet, för användning när ingenting annat fungerar eller om du inte bryr dig om att förlora data.

Åtkomst till Safe Mode kommer att bero på hur startslingan presenteras, liksom din systeminställning.

1. Dual Boot Windows System

Om du har flera versioner av Windows installerat på din dator, vänta tills OS-skärmen visas. I stället för att välja Windows 10 väljer du Ändra standardvärden eller välj andra alternativ när du har valt det . Följ sedan stegen ovan för att komma åt Safe Mode.

2. Manuell åtkomst till säkert läge

I vissa fall kan du komma åt Safe Mode från Windows 10. Det är möjligt om omstartslingan utlöses vid lanseringen av en specifik app eller hårdvara ansluten.

Innan omstart startas har du tre alternativ att starta om Windows 10 i säkert läge:

  • Håll Shift och sedan Start> Starta om för att starta Windows 10 i avancerade startalternativ .
  • Du kan också öppna Inställningar (tryck på WIN + I) och sedan uppdatera & säkerhet> Återställning> Avancerad start> Starta om nu .
  • I en upphöjd kommandotolpt (sök cmd i Start-menyn, högerklicka och välj Kör som administratör ) ange avstängning / r / o för att starta om datorn till avancerade startalternativ.

Som nämnts kanske du inte har länge att mata in ditt kommando. Det första alternativet är förmodligen det snabbaste.

3. Använd installationsmedia för att komma åt säkert läge

Windows 10-användare bör ha en återställningspartition på sin PC: s hårddisk. Om inte, kan en USB- eller DVD-återställningsenhet skapas genom att ladda ner installationsmediet för Windows 10. Observera att detta måste skapas med en annan dator.

Med Windows 10 fastnat i omstartslingan behöver du bara sätta in installationsmediet. Alternativt kan du öppna UEFI / BIOS (tryck på Del, F8 eller F1 när systemet startar) och hitta starthanteraren.

Välj återställningspartition som primärenhet och starta sedan om datorn. Se vår guide för att skapa installationsmedia för Windows 10 för mer information.

Båda metoderna bör vägleda dig genom det automatiska reparationsverktyget eller ge dig åtkomst till skärmen Avancerade alternativ.

Fix Infinite Boot Loop i Windows 10 Safe Mode

Med datorn i säkert läge kan du vidta åtgärder för att förhindra ytterligare uppstartsslingor. Detta kan vara allt från att avinstallera drivrutiner till avinstallera Windows-uppdateringar i kommandotolken.

Lös en Windows Update-baserad Boot Loop

Skriv in kommandotolken (som du ska öppna som administratör på skrivbordet)

 net stop wuauserv 

Följ detta med

 net stop bits 

Vänta på svaret och bläddra sedan till C: \ Windows \ SoftwareDistribution . Här tar du bort allt kataloginnehåll. Om du använder kommandotolken använder du vår kommandoradguide för Windows för att använda RD (ta bort katalog).

(Om du bara har åtkomst till skärmen Avancerade alternativ använder du kommandotolken. Detta är också ett alternativ i säkert läge.)

När du startar om Windows 10 bör det starta som normalt.

Orsakade en app eller ett spel en start loop i Windows 10?

Misstänker uppstartsslingan beror på installationen av en app (kanske en som startar vid uppstart)? Kanske var det ett spel du nyligen installerade. Hur som helst kan detta lösas genom att avinstallera programvaran.

Hitta bara programvaran i Start-menyn, högerklicka och välj Avinstallera.

Avinstallera problematiska appar i säkert läge

När du startar om Windows 10 bör startslingan vara fixad.

Stoppa maskinvarudrivrutinsstartslingor

Om systemet befinner sig i en startslinga på grund av hårdvarudrivrutiner kan detta också lösas i säkert läge.

Högerklicka på Start och välj Enhetshanterare . Sök här efter den misstänkta enheten. Vanligtvis kommer detta att vara något du nyligen har lagt till, även om det inte alltid är. Högerklicka på enheten, välj Egenskaper> Drivrutiner och välj Roll Back Driver .

Om detta inte fungerar, avaktivera och avinstallera drivrutinen. När enheten är vald högerklickar du och väljer Inaktivera enhet och sedan avinstallera drivrutinen .

Avinstallera enhetsdrivrutiner för att fixa Windows 10 omstart loop

Du kan sedan starta om Windows 10.

Återställ eller installera om Windows 10 för att fixa Infinite Boot Loop

Om du inte har åtkomst till Safe Mode, eller om korrigeringarna inte fungerar, är den bästa lösningen att använda uppdateringsalternativet. Du kan också återställa Windows 10 till fabriksinställningarna.

Kolla vår detaljerade guide om återställning och återställning av Windows 10 Så här fabriksinställs du Windows 10 eller använder systemåterställning Hur fabriksinställs Windows 10 eller använder systemåterställning Lär dig hur systemåterställning och fabriksåterställning kan hjälpa dig att överleva alla Windows 10-katastrofer och återställa ditt system. Läs mer för mer om detta.

Den här processen installerar i princip Windows 10 åt dig och lämnar dig en tom skiffer. Kom bara ihåg att säkerhetskopiera dina personuppgifter först!

Fixa Boot Loop-problem i Windows 8

Att fixa en start loop i Windows 8 och 8.1 är inte annorlunda med Windows 10. Kontrollera följande video för stegen.

Den verkliga skillnaden här är att Windows bör starta till skärmen Automatisk reparation om det finns ett problem. Här kan du öppna menyn Avancerade alternativ, som kanske inte är tillgängliga under boot loop-villkoren. Som sådan måste du hitta Startup-alternativen enligt beskrivningen och välja Aktivera säkert läge .

Återställa en oändlig uppstartsslinga i Windows 7

Det är inte bara Windows 10 som kan fastna med en oändlig omstartslinga. Om du använder en äldre version använder du dessa tips för att övervinna omstartslingan och få ditt system tillbaka online.

För att åtgärda boot loop-problemet i Windows 7 bör du ha installationsmediet. Om du inte har den ursprungliga DVD: n ska du ta Windows 7-installationsverktyget från Microsoft.

Du fixade din Windows Boot Loop!

Omstart av slingor har länge varit ett problem med Windows. Medan tidigare versioner erbjöd ett par vägar i återställningsalternativen, var dessa lösningar långt ifrån omfattande. Tack och lov har Windows 10 bra återställnings- och återställningsverktyg, vilket gör det lätt att hantera ett boot loop-problem.

När du följer stegen som beskrivs här, var noga med att följa dem exakt. Fel som du gör när du använder kommandoradsgränssnittet kan inte ångras.

Om du har haft turen att återhämta dig från Windows 10 oändliga omstart loop, är det dags att vidta åtgärder. Kolla in vår guide för säkerhetskopiering av data 10 för Windows The Ultimate Windows 10 Data Backup Guide The Ultimate Windows 10 Data Backup Guide. förlorade data igen! Läs mer för att se till att Windows boot loop inte förvandlas till en total katastrof.

Utforska mer om: Boot-fel, Datorunderhåll, Felsökning, Windows 10, Windows-tips.