Vill du använda Apple Maps online på din stationära PC?  Så här får du åtkomst till Apple Maps i en webbläsare på alla enheter.

Hur man använder Apple Maps rätt i din webbläsare

Annons Apple Maps har kommit långt sedan det lanserades 2012, men det största problemet är att det fortfarande bara finns på Apple-enheter. Vad händer om du använder både en iPhone och Windows? Kan du använda Apple Maps på en dator? Det kan du faktiskt. Det visar sig att den populära sekretessfokuserade sökmotorn DuckDuckGo erbjuder Apple Maps som dess standardkartprogram. Och trots

Annons

Apple Maps har kommit långt sedan det lanserades 2012, men det största problemet är att det fortfarande bara finns på Apple-enheter. Vad händer om du använder både en iPhone och Windows? Kan du använda Apple Maps på en dator? Det kan du faktiskt.

Det visar sig att den populära sekretessfokuserade sökmotorn DuckDuckGo erbjuder Apple Maps som dess standardkartprogram. Och trots några begränsningar är det ganska bra.

Läs vidare för att ta reda på hur du använder Apple Maps online, oavsett vilken plattform du använder.

Använd Apple Maps online med DuckDuckGo

Med DuckDuckGo kan du använda Apple Maps i Chrome, Edge eller någon annan webbläsare du väljer. Det fungerar i Windows, Chrome OS och till och med i DuckDuckGo-appen på Android.

Apple Maps i en webbläsare fungerar på samma sätt som Google Maps gör. När du söker efter något ser du en flik Kartor ovanför resultaten. Ett snabbt klick på som visar alla relevanta platser ritade på kartan.

använd äpplekartor online

När du söker efter en specifik plats, vare sig det är en stad eller en exakt adress, får du chansen att förfina din sökning för att visa särskilda intressanta platser. De standarder som erbjuds är:

  • Restauranger
  • hotell
  • Barer
  • Specerier
  • banker
  • Parkering
  • Kaffe
  • Parks

Du kan hitta allt du behöver också, som tågstationer och bankomater. Lägg till frasen "nära mig" i din sökning för att hålla resultaten relevanta. Så "ATM nära mig" kommer att begränsa sökningen till resultat i din omedelbara närhet.

Alla resultat visas i sidofältet. Klicka igenom för att se platsens adress, telefonnummer, prisinformation och recensioner.

Du kan bläddra igenom kartan genom att klicka och dra eller genom att zooma in och ut. När du gör detta klickar du på knappen Sök i detta område för att snabbt förfina din sökning.

Fler tips på Apple Maps

Några andra trick kan hjälpa dig att bättre navigera på Apple Maps på webben. Skriv "min plats" för att se var du är på kartan. Klicka på satellitknappen för att växla kartvy eller kompassikonen för att rotera den.

apple kartor satellitvy

Om du vill använda Apple Maps i mörkt läge trycker du på knappen Tillbaka för att återgå till HuckDuckGos huvudsökningssida. Gå sedan till Inställningar och välj Mörkläge under Utseende . Det nya temat kommer fortfarande att vara på plats när du byter tillbaka till fliken Kartor.

DuckDuckGo har mer att erbjuda än kartor. Läs vår guide till DuckDuckGo-bangs-funktionen 25 Cool DuckDuckGo-bangs som gör att Google-sökningen ser långsam ut 25 Cool DuckDuckGo-bangs som gör att Google-sökningen ser långsam DuckDuckGos bang-funktion är en av de mest tidsbesparande och praktiska knepen. Här är 25 användbara DuckDuckGo-lugg för att komma igång! Läs mer som låter dig söka i hundratals webbplatser i ett steg.

Begränsningar när du använder Apple Maps på en PC

Är Apple Maps på ett skrivbord ett perfekt alternativ till Google Maps? Nej. Även om det gör ett bra jobb för grundläggande kartläggning, har det några begränsningar som du behöver veta om. Om du är van vid Googles produkt kan du kämpa för att övervinna dem.

För det första finns det inget inbyggt stöd för ruttplanering. Det finns en vägbeskrivningsknapp i gränssnittet, men när du klickar på den kastar du dig ut till Bing Maps på Windows 10 som standard. Du kan välja en annan tjänst om du vill. På macOS går du till Apple Maps-appen och andra plattformar som du skickar till Google Maps.

apple kartor online vägbeskrivning

Det är sant att du mer sannolikt använder din telefon för vägbeskrivning. Men om du gillar att planera en kurs i förväg för att dela eller skriva ut, kan du inte riktigt göra det här.

Dessutom saknar appen det generella lagret av interaktivitet som du får på andra karttjänster. Du kan till exempel inte klicka på någon slumpmässig intressepunkt för att se detaljer om det, eller ens bara släppa en stift för att markera en viss plats.

Du hittar inte heller några användbara extrafunktioner som kollektivtrafik eller trafikinformation. För detta behöver du den dedikerade Apple Maps-appen på iOS eller macOS.

Är Apple Maps bättre än Google Maps?

DuckDuckGo ger dig ett enkelt sätt att använda Apple Maps online. Och till skillnad från andra lösningar som har erbjudit samma funktionalitet tidigare, är den här tjänstemannen. Det kommer inte att försvinna helt enkelt utan varning.

Med plattformsbegränsningarna borttagna finns det inget som hindrar dig från att använda Apple Maps idag. Men borde du? Kolla in våra Apple Maps vs. Google Maps-uppdelningar Apple Maps vs. Google Maps: Är det dags att byta? Apple Maps kontra Google Maps: Är det dags att byta? Vilken kommer i striden mellan Apple Maps och Google Maps, på toppen? Är Apple Maps äntligen bra nog för att tävla? Läs mer för att ta reda på om det är dags att byta.

Utforska mer om: Apple Maps, DuckDuckGo, Maps.