I den här artikeln förklarar vi hur du kan se Facebook Live-videor på både stationär och mobil.

Hur man tittar på Facebook Live på stationär och mobil

Annons Facebook Live är det sociala nätverkets livevideo-plattform. Det gör att användare kan strömma bilder från sina smarttelefonkameror direkt till sina Facebook-nyhetsflöden. Lås upp den gratis "Facebook Security Checklist" nu! Detta kommer att registrera dig för vårt nyhetsbrev Ange din e-postlåsning Läs vår sekretesspolicy Innehållet är olika. Det finns got

Annons

Facebook Live är det sociala nätverkets livevideo-plattform. Det gör att användare kan strömma bilder från sina smarttelefonkameror direkt till sina Facebook-nyhetsflöden.

Lås upp den gratis "Facebook Security Checklist" nu!

Detta kommer att registrera dig för vårt nyhetsbrev

Ange din e-postlåsning Läs vår sekretesspolicy

Innehållet är olika. Det finns gott om kreativa, roliga och tankeväckande bilder. Tyvärr kan du också stöta på mindre än velsmakande innehåll som mord, sexuella övergrepp och självmord, även om det bör noteras att dessa fall är få och långt mellan.

Så här tittar du på Facebook Live och hur du hittar bra innehåll.

Varför är Facebook Live så populärt?

Facebook Live har varit tillgängligt för vissa användare sedan mitten av 2016 och blev tillgängligt för alla i januari 2017.

Plattformen har snabbt vuxit i popularitet, och det är inte svårt att se varför:

 • I genomsnitt har levande videor sex gånger mer engagemang än vanliga videor.
 • 78 procent av online-videopubliken använder Facebook Live.
 • Hittills har publicister tjänat 50 miljoner dollar i annonsintäkter för att använda Facebook Live.

Allt detta betyder att en av fem nya Facebook-videor nu är en direkt sändning. Live-videoklipp rymmer åtta miljarder visningar per dag.

Facebook Live via News Feed

Om någon som du har en anslutning med Facebook (en sådan vän, sida, grupp eller kändis som du följer) beslutar att sända live på Facebook Hur du strömmar video från din smartphone eller dator med Facebook Live Hur du kan strömma video från din Smartphone eller PC med Facebook Live Facebook har ett annat sätt för dig att kommunicera med världen: via din webbkamera, som gör att du kan videochatta direkt till din publik. Läs mer, deras video kommer att visas i ditt nyhetsflöde.

Men det är inte ett särskilt tillfredsställande sätt att hitta innehåll. Metoden bygger på några variabler:

 • Du behöver någon form av Facebook-relation med personen eller enheten.
 • Facebooks algoritmer måste välja att visa dig videon i ditt nyhetsflöde.
 • Du måste vara på Facebook i det ögonblick som den andra personen filmer.

Hur man tittar på Facebook Live på skrivbordet

Om du vill ha ett mer effektivt sätt att ställa in Facebook Live-videor från skrivbordet har du två alternativ tillgängliga för dig.

1. Använd navigationspanelen

levande videolänk på Facebook

Det vanligaste sättet att komma åt Facebook Live-videor är att använda den dedikerade länken i navigationspanelen till vänster om Facebook-nyhetsflödet.

Du hittar länken - med titeln Live Video - i avsnittet Utforska . Du kan behöva klicka på Visa mer för att avslöja det.

Tyvärr verkar det som om det inte längre finns ett sätt att fästa dina mest använda länkar från Utforska-menyn till toppen av den vänstra panelen.

2. Använd webbadressen

facebook live karta

Du kan spara tid och gå direkt till Facebook Live-sidan var som helst på webben genom att ange tjänstens URL i webbläsarens adressfält. Webbadressen är facebook.com/live .

Det tar dig till samma sida som med hjälp av navigeringsfältmetoden som beskrivs ovan.

Oavsett vilken av de två metoderna du väljer får du en karta över din region. Varje blå prick representerar en livevideo.

Hur man tittar på Facebook Live på Android

Om du vill titta på Facebook Live på din Android-enhet kan du återigen vända dig till ditt nyhetsflöde eller använda den dedikerade länken.

För att hitta den dedikerade länken, öppna Facebook och följ instruktionerna nedan:

 1. Klicka på fliken Mer (tre horisontella linjer) i appens övre högra hörn.
 2. Bläddra neråt sidan och välj Se mer .
 3. Klicka på Live-videor .
 4. Välj den video du vill titta på.

Hur man tittar på Facebook Live på iOS

Processen för att titta på Facebook Live-videor på iOS är i stort sett densamma som Android-processen.

Följ dessa steg för att komma igång:

 1. Öppna Facebook-appen.
 2. Klicka på fliken Fler i det nedre högra hörnet.
 3. Bläddra ner och välj Se mer .
 4. Klicka på Live-videor .
 5. Välj den video du vill titta på.

Andra sätt att hitta livevideo på Facebook

Om du inte hittar det du letar med Live Video-länkarna som beskrivs ovan finns det några andra sätt du kan hitta Facebook Live-videor att titta på.

Aktivera meddelanden om livevideo

slå på aviseringar Facebook

Ett av de bästa sätten att se till att du aldrig missar en livestream från någon du följer är att aktivera aviseringar om livevideo.

För att aktivera aviseringar för Facebook Live, klicka på den lilla pilen i det övre högra hörnet på din Facebook-hemskärm och gå sedan till Inställningar> Meddelanden> Redigera och växla livevideor till .

Obs: Utför de omvända stegen om du vill tystna Facebook Live-aviseringar Hur man stänger av Facebook Live-aviseringar på alla plattformar Hur man stänger av Facebook Live-aviseringar på alla plattformar Undrar du hur du stänger av Facebook Live-aviseringar? Så här inaktiverar du dessa irriterande varningar på alla plattformar. Läs mer .

Använd Hashtags

Facebook Live-streamare har antagit #live- hashtaggen för att indikera när de är på luften. Naturligtvis använder inte alla liveströmmar det, men det är ett bra sätt att hitta specifika videor.

Du kan söka efter hashtaggen med sökfältet högst upp på hemskärmen på skrivbordet. Du kan till och med lägga till andra ord, till exempel skulle #live Fortnite få upp videor av personer som spelar spelet.

Be människor att dela Facebook-livevideo med dig

dela video facebook live

Liksom allt innehåll på Facebook finns det en intern Share- knapp som du kan använda för att dela folket med andra användare.

Om dina vänner har liknande intressen, berätta för dem att dela Facebook Live-videor med dig när de tycker att något är värt.

Titta på gamla livevideor på Facebook

När någon avslutar spela in en Facebook Live-video sparas innehållet och läggs till personens profil för eftertiden.

Det betyder att du kan bläddra tillbaka genom en persons tidslinje och hitta gamla Facebook Live-videor.

När du klickar på en gammal video kommer alla andra gamla sändningar automatiskt att laddas in i en enda spellista som du sedan kan bläddra igenom.

Varning: Innehåll för vuxna på Facebook Live

"Vill du vara känd?": Mamma strömmar eget mord på Facebook Live https://t.co/6VOdpN4Acn pic.twitter.com/MdPruIuXWF

- New York Post (@nypost) 18 april 2018

Facebook Live spelar ibland värd för vuxna eller olämpliga videor, inklusive pornografi, våld och annat olämpligt innehåll.

En del av det är inte planerat och kan arkiveras i kategorin ”faror för live-tv”. Men en del av det planeras mycket och annonseras aktivt i de mörkaste hörnen på webben.

Naturligtvis tillåter Facebook: s villkor inte sådana videor, men eftersom det är live är det oerhört svårt att filtrera bort i förväg. Det finns inget sätt för dig att i förväg blockera videor från vuxna.

Lyckligtvis representerar innehållet bara en liten bråkdel av de videor som är 3 000 år värda varje dag - du måste vara oerhört olycklig att snubbla in i den av misstag. Det är dock viktigt att inse att risken finns.

Om du letar efter alla typer av videor på Facebook, inte bara den levande sorten, kolla in den här guiden om hur du hittar videor på Facebook.

Andra sätt att titta på livestreams online

Facebook Live är bara en av ett växande antal tjänster som gör det möjligt för vanliga människor runt om i världen att strömma sitt innehåll till massorna.

Kolla in vår jämförelse av Facebook Live och Periscope Periscope kontra Facebook Live: Vilken är bättre? Periscope vs. Facebook Live: Vilken är bättre? Periscope och Facebook Live är de två bästa live-streamingtjänsterna. Så här jämför de och vilka som är bäst för dig. Läs mer om du vill lära dig om andra sätt att titta på live användargenererade videor online. Och för att sända dig själv, kolla in hur du går live på Facebook Hur man går live på Facebook (Och de dolda riskerna) Hur man går live på Facebook (Och de dolda riskerna). I den här artikeln förklarar vi hur man går live på Facebook, tillsammans med de dolda riskerna du måste se upp för. Läs mer .

Utforska mer om: Facebook, Facebook Live, onlinevideo.