Letar du efter de bästa telefonhögtalarna så att du kan njuta av en fantastisk musikupplevelse?  Här är de bästa smartphones för musikälskare.

De bästa telefonhögtalarna och smarttelefonerna för musikälskare

Annons De flesta lyssnar på musik främst på sin telefon, inte en dedikerad musikspelare som en iPod. Den viktigaste delen av musikupplevelsen på en telefon är digital till analog-omvandlare (DAC). Det lilla chipet tar digital musik och spelar upp det via dina högtalare. Naturligtvis spelar högtalarna mycket också. Om du

Annons

De flesta lyssnar på musik främst på sin telefon, inte en dedikerad musikspelare som en iPod. Den viktigaste delen av musikupplevelsen på en telefon är digital till analog-omvandlare (DAC). Det lilla chipet tar digital musik och spelar upp det via dina högtalare.

Naturligtvis spelar högtalarna mycket också. Om du lyssnar direkt från din telefon vill du ha stereohögtalare. Och slutligen påverkas musikkvaliteten också av hörlurarna du ansluter till.

Om du bryr dig om ljudkvalitet är det de bästa telefonhögtalarna och smartphonesna för musikälskare.

Debatten på 3, 5 mm hörlurar

3, 5 mm hörlursuttagvektor

Apple var först med att ta bort 3, 5 mm-hörlursuttaget på sina telefoner och bara använda Lightning-porten. Snart följde andra telefontillverkare efter och har nu ofta USB-C-porten för ljud på flaggskepp eller avancerade telefoner. Oavsett om de ska inkludera 3, 5 mm-kontakten eller inte är ett hett debattämne, men det är också lite meningslöst.

Du använder vanligtvis hörlurarna som kommer i telefonens paket. Och i dag är det mer meningsfullt att släva i kabeln och bara använda Bluetooth-hörlurar. Om du har en uppsättning favorithögtalare kan du också använda en omvandlare.

Om du inte är en audiofil behöver du inte bry dig om 3, 5 mm portproblem. Och om du är en audiofil kan du få några utmärkta omvandlare som FiiO i1 DAC och förstärkare.

FiiO i1 bärbar DAC och förstärkare för Apple Lightning Port FiiO i1 bärbar DAC och förstärkare för Apple Lightning Port Köp nu på Amazon $ 39.99

Den bästa telefonen för framåtriktade stereohögtalare
HTC U12 +

HTC U12 + har fantastiska framåtriktade stereohögtalare

HTC U12 + Factory Unlocked Phone - 6 "Screen - 64 GB - Translucent Blue (US Garanti) HTC U12 + Factory Unlocked Phone - 6" Screen - 64GB - Translucent Blue (US Warranty) Köp nu på Amazon $ 906, 00

HTC U12 + är utmärkt för människor som vill köpa en smartphone, använda hörlurarna som medföljer den och använda telefonens högtalare för att spela musik ibland.

Dess framåtriktade stereohögtalare är högre än någon annan, kanske spara för Razer Phone. Förtroendet upprätthålls även när du höjer volymen. Men som alla stereohögtalare på telefoner, låter din musik bättre om du köper Bluetooth-högtalare av hög kvalitet.

HTC U12 + kommer också med en uppsättning anpassade USB-C-hörlurar avsedda för telefonen. Anslut dem och enheten använder programvara för att förvandla dem till aktiva brusreducerande hörlurar. Så vitt jag vet är det ingen annan telefon som gör det just nu.

Sådana små mjukvarutjusteringar skiljer faktiskt HTC U12 + från de andra. Det hjälper dig att skapa en ljudprofil som är behaglig för dina öron. Den justerar utjämnarinställningarna beroende på vilken musik som spelas. Sammantaget, om du bryr dig om din musik men inte gillar att fikla med appar och inställningar, är U12 + en upplevelse som de flesta användare kommer att gilla.

Medan de främre framåtriktade högtalarna är fantastiska, har HTC U12 + vissa funktioner som flera tycker är irriterande. Exempelvis är "klämgesterna" inte intuitiva alls, särskilt för volymkontroll. Men du vänjer dem efter ett tag.

Se upp för: Den kommande Razer Phone 2. De ursprungliga Razer Telefons stereohögtalare slog de från HTC: s tidigare flaggskepp, HTC U11 +. När Razer Phone 2 lanseras snart kan U12 + ha en viss konkurrens. För närvarande kan du fortfarande gå med den ursprungliga Razer-telefonen istället för HTC U12 + om rena stereohögtalare är viktigare för dig. Men vet att dessa främst ökar volymen, inte ljudkvaliteten.

Den bästa musiktelefonen för 3, 5 mm hörlurar
LG G7 ThinQ

LG G7 Thinq har en 32-bitars Quad DAC för bättre musik på hörlurar

LG G7 ThinQ G710 64 GB upplåst GSM-telefon w / Dual 16MP-kameror - Nya Aurora Black LG G7 ThinQ G710 64GB upplåst GSM-telefon w / Dual 16MP-kameror - Ny Aurora Black Köp nu på Amazon $ 299.99

LGs flaggskepp G7 ThinQ fortsätter med företagets nya fokus på ljud. Den här telefonens anspråk på berömmelse är 32-bitars Hi-Fi Quad DAC, som du aldrig hittar på smartphones. Nej, du behöver inte veta vad den jargongen betyder.

"32-bitars Quad" -biten är dock en liten marknadsföringsknack. I praktiken på en telefon låter en 32-bitars DAC inte så annorlunda än en 24-bitars DAC (som de flesta flaggskeppstelefoner använder). Det som är viktigt är kvaliteten på chipsetet, och det är där LG G7 ThinQ lyser.

Den DAC spelar bara in när du ansluter hörlurar med en standard 3, 5 mm hörlursuttag. Och när det gör det är ljudet bättre än någon annan telefon som du kopplar ihop hörlurarna med.

Omvänt gör 32-bitars DAC ingen skillnad för trådlösa Bluetooth-hörlurar eftersom DAC inte aktiveras på dessa. Trots det låter trådlösa hörlurar bra på grund av ThinQs stöd för Bluetooth 5 och aptX HD.

Tyvärr har G7 ThinQ inte stereohögtalare. I stället har enheten en enda högtalare längst ner. Företaget försöker motivera detta genom att säga att det använder en unik "boombox" -design för att öka ljudet. Men det ökar volymen, inte ljudkvaliteten.

Naturligtvis är resten av funktionerna i G7 ThinQ lika bra som det blir. Den packar den förstklassiga Qualcomm Snapdragon 845-processorn, en underbar IPS-skärm med Dolby Vision och HDR10-stöd, en av de bästa kamerorna på marknaden och är även vattenbeständig.

Sammanfattningen är att om du använder trådbundna hörlurar med din telefon så är LG G7 ThinQ det bästa ljudet du får.

Den bästa musiktelefonen för de flesta användare
Samsung Galaxy S9 +

Samsung Galaxy S9 + är den bästa musiktelefonen för de flesta

Samsung Galaxy S9 + Factory Unlocked Smartphone 64GB - Midnight Black - USA Garanti [SM-G965UZKAXAA] Samsung Galaxy S9 + Factory Unlocked Smartphone 64GB - Midnight Black - US Garanti [SM-G965UZKAXAA] Köp nu på Amazon $ 599.99

Medan du värdesätter din musikupplevelse måste en bra smartphone vara ett jack för alla branscher. För en övergripande fantastisk upplevelse med bra musik kan du inte förbise Samsung Galaxy S9 +.

Samsungs flaggskeppsmodeller erbjuder bra ljuduppspelning. Det är definitivt bättre klingande än alla iPhones, särskilt när du kopplar ihop det med bra 3, 5 mm hörlurar. De paketerade AKG-hörlurarna avslöjar inte hela utbudet av Samsungs ljudupplevelse här, så skaffa dig några bra trådbundna hörlurar.

Högtalarna är dock inte bra. De är högt, säkert, men när du höjer volymen över 80%, kommer du att förlora trovärdighet och till och med höra knasande låtar med låga bitar.

Men som en telefon finns det nästan ingenting att klaga på med Galaxy S9 +. Faktum är att ljudupplevelsen är samma som S9 också, så du kan välja mellan Galaxy S9 + och Galaxy S9.

De flesta telefoner låter som deras konkurrenter

Här är en liten hemlighet. De flesta smartphone-tillverkare bryr sig inte om DAC eller högtalarna på sina telefoner. DAC är en del av vilken chipset de använder, och med tanke på hur det vanligtvis är en Qualcomm-chipset idag, får du liknande ljudprestanda när du jämför telefoner i samma prisklass.

Den verkliga skillnaden beror på högtalarna, särskilt när du överväger framåtvända stereohögtalare. Högtalarkvaliteten kommer att bero på priset igen.

Men om du frågar mig, är det inte meningsfullt att spendera extra bara för högtalare. Skaffa i stället några billiga Bluetooth-högtalare. De bästa billiga Bluetooth-högtalarna (under $ 50) De bästa billiga Bluetooth-högtalarna (under $ 50) Du behöver inte spendera en förmögenhet för att njuta av högkvalitativt ljud. Här är några av de bästa billiga Bluetooth-högtalarna du kan få för under $ 50. Läs mer som faktiskt kommer att förbättra ljudkvaliteten.

Utforska mer om: Audiofiler, Bluetooth-högtalare, hörlurar, högtalare.