CleanMyMac X är ett bra verktyg för att ställa in din Mac och rensa upp skräp.  Låt oss se vad det kan göra för dig.

Håll din Mac i toppform med CleanMyMac X

Detta inlägg möjliggjordes av MacPaw genom kompensation. Det faktiska innehållet och åsikter är enbart åsikter från författaren, som upprätthåller redaktionella oberoende, även när ett inlägg sponsras. För mer information, läs vår ansvarsfriskrivning. En Mac-kombination av förstklassig programvara och hårdvara betyder att din bärbara dator eller skrivbord ska ge många års service. Men över tid, oavse

Detta inlägg möjliggjordes av MacPaw genom kompensation. Det faktiska innehållet och åsikter är enbart åsikter från författaren, som upprätthåller redaktionella oberoende, även när ett inlägg sponsras. För mer information, läs vår ansvarsfriskrivning.

En Mac-kombination av förstklassig programvara och hårdvara betyder att din bärbara dator eller skrivbord ska ge många års service. Men över tid, oavsett om du använder din Mac för arbete eller spelar, samlar datorn digitalt skräp.

Onödiga filer tar upp värdefull lagring på avstånd, vilket är särskilt ett problem med de mindre SSD: er som finns i de flesta MacBooks. Apple säljer fortfarande modeller med smarta 128 GB lokal lagring.

Dessutom kan övergripande systemhastighet och prestanda drabbas av flera olika skäl över tid. Och det finns alltid hotet om skadlig programvara.

Om du vill hålla din Mac i toppform med bara några få klick finns det ett bra verktyg att titta på: CleanMyMac X.

Vad är CleanMyMac X?

CleanMyMac X är en verktygssvit som kan rensa upp, optimera och hantera din Mac i fyra huvudkategorier. Den hittar och tar bort onödiga filer, upptäcker och tar bort skadlig programvara, optimerar och påskyndar ditt system och hanterar appar.

Utvecklaren MacPaws svit har funnits i ett decennium. Och den senaste versionen, CleanMyMac X, är ett kraftfullt sätt att rensa upp ditt system. Låt oss se vad den erbjuder.

Börja med Smart Scan

CleanMyMac X Smart Scan

Enkelt den bästa funktionen i CleanMyMac X är Smart Scan. Istället för att spendera tid på att titta igenom appen för att utföra alla olika uppgifter, kan du bara öppna CleanMyMac X och slå Scan . Appen kommer att ta hand om resten.

Skanningen kombinerar tre av huvuddelarna i appen - Rensning, skydd och hastighet - och kommer att titta på alla delar av din Mac. Om du använder Smart Scan för första gången, minimerar du helt enkelt CleanMyMac X och låter appen göra sitt arbete medan du går vidare till andra uppgifter.

När du är klar ser du ett meddelande och kan öppna appen för att granska skanningsresultaten. Du kommer att se resultaten grupperade i de tre huvudområdena; Klicka på var och en för att se detaljerna.

Om det finns något i resultaten som du inte håller med om, oroa dig inte. Du har fullständig kontroll över vilka filer du vill ta bort för extra utrymme, hot att ta bort eller de föreslagna stegen för att din Mac ska köras snabbare.

Vårrengöring på din Mac

CleanMyMac X Cleanup

Att ta bort onödiga filer är ett bra sätt att få nytt liv till en Mac. Efter min första gång med Smart Scan på min MacBook Pro hittade CleanMyMac X 23 GB filer som säkert kan raderas. Det gör en stor skillnad, särskilt när du bara har 256 GB inbyggd lagring.

Några av de mest typiska filtyperna som hittas av CleanMyMac X är:

  • Cache och loggfiler från macOS-systemet och apparna.
  • Språkfiler från macOS och oanvända applokaliseringar.
  • Om du använder Xcode, skräp från bygginformation och projektindex.
  • Flera versioner av dokument från Sketch, Pages, Keynote och Numbers.

Appen söker också efter onödiga data från både ditt fotobibliotek och iTunes, som du kan ta bort utan bekymmer.

Alla som får stora bilagor ibland kommer gärna att höra den appen också söker efter dessa dokument. Du kan välja vilka filer du inte behöver eller använda.

CleanMyMac X erbjuder mycket mer

CleanMyMac X borttagning av skadlig programvara

CleanMyMac X är för mycket mer än bara att frigöra utrymme på din Mac. Appen gör också ett bra jobb som hjälper till att ta bort personlig information från din maskin, vilket är välkomet eftersom sekretess har blivit svårare på internet.

Appen kan utföra en omfattande skanning för alla typer av skadlig programvara. Det sträcker sig från virus till andra problem som spionprogram, adware och artiklar som kan äventyra din integritet och din personliga information. Efter skanningen kan du ta bort allt det hittades med bara ett klick.

I avsnittet Integritet hittar appen artiklar som chatthistorik, surfhistorik, kakor, nedladdningar och senaste artikellistor som du kan ta bort för att göra din maskin ännu mer privat.

Ett annat sätt CleanMyMac X förbättrar din Mac är i avsnittet Hastighet . Den undersöker systemet och ger dig kontroll över exakt vad som körs. Du kommer säkert att hitta något som inte behövs som hjälper till att frigöra värdefulla resurser som RAM.

CleanMyMac X erbjuder också ett antal olika underhållsskript som kan hjälpa din Mac att köra snabbare.

Dra fördel av rymdlinsen

CleanMyMac X Space Lens

En av de nyaste tilläggena till CleanMyMac X är Space Lens. Det är ett bra sätt att hjälpa dig att visualisera lagring på din Mac och manuellt undersöka och ta bort filer du inte längre behöver.

För att starta väljer du hårddisken du vill skanna (den här funktionen fungerar också på externa enheter). När skanningen är klar ser du en unik karta över enhetens lagring representerad som bubblor i olika storlekar. Ju större en fil eller mapp är, desto större är bubblan.

Detta gör är mycket lättare att hitta stora filer som du kanske inte behöver. När du tittat igenom rymdlinsen kan du ta en sista titt på alla filer du har valt innan du tar bort data permanent.

Alltid tillgänglig i menyfältet

CleanMyMac X menyfält

Även när appen inte körs kan du snabbt få tillgång till olika CleanMyMac X-funktioner via menyfältet.

Klicka bara på ikonen för att öppna en statusuppdatering med en överblick. Det är en utmärkt plats att gå när din Mac går lite långsammare än normalt. Med bara ett klick kan du ta bort papperskorgen eller frigöra RAM.

När du inte är ansluten till en strömkälla, kommer det också att visa appar som använder mycket batterikraft. Du kan avsluta någon av dem med bara ett klick. Instrumentpanelen visar till och med CPU-temperaturen och belastningen, tillsammans med uppladdning och nedladdning av nätverkstrafik. För mer info, prova att köra ett snabbtest för att se hastigheten på den nuvarande internethastigheten.

Om du loggar in på ett Dropbox-konto visar menyn också mängden ledig lagring kvar.

Kom igång med CleanMyMac X

CleanMyMac X-prenumeration

Du kan ladda ner CleanMyMac X från MacPaw nu. Företaget erbjuder två olika sätt att köpa.

En ettårig prenumerationslicens för en Mac är $ 34, 95. Samtidigt är en två-Mac-licens 54, 95 dollar. Du kan prenumerera på fem Mac-datorer för $ 79, 95.

Om du föredrar kan du istället göra ett engångsköp på 89, 95 $ för en enda Mac. En två-Mac-licens är $ 134, 95 medan fem Mac-datorer kan använda appen för alltid för $ 199, 95. Alla inköp har 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Om du vill se hur appen fungerar ska du först prova gratisversionen.

CleanMyMac X: Ett oumbärligt Mac-verktyg

Även om det inte är något du behöver använda varje dag är CleanMyMac X ett bra verktyg för alla Mac-ägare. Tillsammans med att frigöra utrymme på hårddisken hjälper verktyget att köra din Mac-enhet snabbare, oavsett ålder. Och det är musik för alla Mac-ägare.

Utforska mer om: Datorunderhåll, Mac-appar, lagring, tillfälliga filer.