En smart enhet med så mycket potential att förena traditionella fjärrstyrda enheter, men allvarligt släppa ned godtyckliga begränsningar och dålig programvara.

Förvandla dumma fjärrstyrda enheter till smarta röststyrda enheter med bond

Annons Vår dom av Bond Smart Wi-Fi Ceiling Fan Remote Hub : En smart enhet med så mycket potential att förena traditionella fjärrstyrda enheter, men allvarligt släppa ned godtyckliga begränsningar och dålig programvara. 7 10 Ditt hus är förmodligen fullt av fjärrkontroller för alla slags slumpmässiga elektriska varor. Takfläktar

Annons Vår dom av Bond Smart Wi-Fi Ceiling Fan Remote Hub :
En smart enhet med så mycket potential att förena traditionella fjärrstyrda enheter, men allvarligt släppa ned godtyckliga begränsningar och dålig programvara. 7 10

Ditt hus är förmodligen fullt av fjärrkontroller för alla slags slumpmässiga elektriska varor. Takfläktar, persienner, de billiga stickkontakterna du köpte i Walmart. Tänk om jag sa till dig att det fanns ett sätt att uppgradera dina vanliga fjärrstyrda enheter till smarta enheter. Det heter Bond, från Olibra. Är det värt 99 $ begärt pris? Låt oss ta reda på att jag närmare tittar på programmering och användning av Bond; och i slutet av denna recension, har vi en att ge bort en lycklig läsare.

Så vad gör det?

Bond är som en universell fjärrkontroll, som sedan lägger till smarta hemfunktioner på toppen. Du kan lära dig både infraröd och radiofrekvens (315 eller 433Mhz) fjärrkontroller och sedan kontrollera dem via Google Home, Alexa eller IFTTT. Titta bara på det här barnet, han är tydligt blåst bort av dessa funktioner:

Tyvärr, trots reklamvideolöfte om att kunna styra någonting, har utvecklarna för närvarande begränsat det till takfläktar och eldstäder, av till synes godtyckliga skäl. Hårdvaran kan mycket mer, som min testning visade.

Eftersom jag varken äger en takfläkt eller en fjärrstyrd öppen spis testade jag Bond med några lampor, en bioskärm, några fjärrkontroller och hade framgång med nästan alla. Bonden lärde sig fjärrkoderna för på och av, och jag kunde styra dem med appen eller med min röst via Google Home (om än med alla enheter som ses som fans, inte switchar).

Använda obligationen

Lådans innehåll är sparsamt och består av Bond, en mikro-USB-kabel och en strömadapter. Den första installationen kräver att du ansluter till ad-hoc-nätverket som sänds av Bond och sedan anger dina egna Wi-Fi-detaljer. Inkluderingen av Bluetooth skulle ha gjort denna process enklare, men jag hade inga problem med att ansluta till mitt dual-band Wi-Fi.

Förvandla dumma fjärrstyrda enheter till smarta röststyrda enheter med bindning 4

Du lägger till flera obligationer till ditt konto, med varje obligation för närvarande begränsad till högst sex enheter. Detta verkar också som en godtycklig gräns; även de mest grundläggande mikrokontrollerna bör kunna lagra mycket fler enheter än detta i minnet.

Att lägga till en ny enhet är enkelt, klicka på + -knappen och välj sedan mellan takfläkt eller öppen spis. Jag är inte säker på varför någon skulle vilja automatisera eller fjärrstänga något i sitt hem, men det är kanske mina pittoreska brittiska värden. Jag har växt upp och tror att du borde vara i samma rum som en eld du tänkte starta.

Du visas en skärm med möjliga fjärrknappar - välj en. Sedan går du in i inlärningsläge. Tryck bara på start på appen och tryck sedan på knappen på fjärrkontrollen motsvarande knappen du valde i appen. Med någon lycka kommer Bond att blinka grönt, och du har lyckats lära dig den koden. Om du har problem, gå tillbaka och ange inställningarna för enheten, där du manuellt kan välja om den ska leta efter infraröd eller RF.

Översiktsskärmen som visar alla dina enheter.

Jag har lagt till filmskärmen som en öppen spis, men programmerat bara på och av knapparna.

Du begränsar till att lägga till sex enheter, utan någon anledning alls.

Om knappen upptäcktes framgångsrikt kommer du in i testläget för att se om den fungerar. Då kan du fortsätta. Bond-appen går nu av och konsulterar sitt bibliotek med befintliga fjärrkontroller för att försöka matcha ditt. Om den hittar en match, bra, behöver du inte programmera ytterligare knappar, bara acceptera matchen. I mitt fall matchade det med en känd enhet, men var uppenbarligen felaktig eftersom jag faktiskt inte kontrollerade en eldstad. Du behöver inte programmera manuellt alla de erbjudna knapparna, bara den som din enhet har. I själva verket använde jag bara på / av-omkopplaren av typen eldstaden.

Processen är mycket lättare än det låter, och jag hade inga problem att upptäcka RF- eller infraröda knappar under testet. Hårdvaran verkar ganska tillförlitlig.

Så varför bara eldstäder och takfläktar?

I teorin, allt baserat på radiofrekvens eller infraröd fjärrkontroller bör stöds, även om Bond-appen för närvarande endast möjliggör takfläktar och eldstäder. Andra produkter lovas i en framtida uppdatering, men om du allt du vill göra är att slå på och stänga av något igen, kan du förfalska det. Vilket är vad jag gjorde eftersom jag inte äger varken takfläkt eller öppen spis.

Jag testade Bond med fyra olika fjärrkontroller, och tre av dem fungerade bra:

  • 433 MHz RF-uttag. Det här är några enkla fjärrstyrda eluttag som finns i ett paket av tre eller fyra för cirka 20 dollar. Rattarna på baksidan av kontakten och uttagen gör att du kan ha fyra kanaler på fyra frekvenser, även om en enda kanal kan kopplas ihop med flera uttag samtidigt. Varje kanal har en separat knapp för på och av, och Bond hade inga problem med att lära sig koden.
  • 433 MHz RF-filmskärm. En grundläggande fjärrkontroll med upp-, ner- och stoppknappar. Stoppknappen behövs dock inte - om du trycker på någon av de andra två knapparna medan den rör sig kommer att ha samma effekt. Genom att använda på för ned och av för upp, kunde jag styra skärmens rörelse från Bond.
  • Infraröd fjärrkontroll för LED Striplights. Detta var en av de vanliga små fjärrkontrollerna du får med alla LED-lampor från Kina. Självklart var jag begränsad till endast av och på funktioner, med tanke på bristen på typ av belysningsenhet i Bond-programvaran, men det fungerade som förväntat. Den enda problem som jag hade var att behöva öppna avancerade inställningar för att säga att den skulle leta efter infrarött snarare än att automatiskt identifiera fjärrtypen.
  • 2, 4 GHz RF-taklampa. Det här var en obekvärd fjärrkontroll som jag inte förväntade mig att fungera, och säker nog, det gjorde det inte. Avkodning av detta protokoll kräver mer komplex hårdvara.

Så som ni ser, det fungerar definitivt med mycket mer än bara takfläktar och eldstäder. Men programvaran är godtyckligt begränsad till att endast erbjuda dessa typer. Minst förväntar jag mig en grundläggande switch-enhet, med av / på-knappar. Allt annat bygger på det: dimmer lägger till procentsatser eller ljusstyrkor. Fans är bara dimmare. Takfläktar kan ha en extra strömbrytare för belysningen. Det är bara förvirrande varför de har begränsat valet, så jag kan bara anta att det är avsiktligt för att hålla deras alternativ öppna för framtida produktreleaser eller för att undvika att konkurrera med liknande produkter.

Räckviddsproblem

Jag var orolig över att RF-sändarna inuti Bond kanske skulle vara underpowered jämfört med de ursprungliga fjärrkontrollerna, kanske utformade för att bara fungera i ett enda rum. Min rädsla var dock helt grundlös. Signalen genomsyrar hela mitt hus, vilket möjliggör smart kontroll av billiga RF-stickkontakter från en enda Bond-enhet.

Detta är faktiskt bättre än Wi-Fi för mig. Om du är en vanlig läsare av mig, vet du att jag bor i ett gammalt hus med mycket tjocka stenväggar som blockerar Wi-Fi, och betyder att jag behöver nätrepeater för Z-Wave och Zigbee. Men de lägre frekvenserna för RF-fjärrkontroller påverkas inte. Detta gör Bond inte bara mer kostnadseffektivt än enskilda Wi-Fi-smartkontaktuttag, utan faktiskt bättre.

Infrarött är mer begränsat, men detta är en fråga om fysik snarare än Bond. Enheten innehåller tillräckligt med kraftfulla IR-sändare för att placering inte kommer att spela någon roll i samma rum; det spränger ut i alla riktningar.

Förvandla dumma fjärrstyrda enheter till smarta röststyrda enheter med bindning 6

Ska du köpa en Bond Smart Wi-Fi Takfläkt Remote Hub?

Avsaknaden av stöd för andra enheter är förvirrande med tanke på att hårdvaran helt klart kan stödja generiska funktioner för alla fjärrkontroller. Det är ett problem med användargränssnitt snarare än hårdvarubegränsning, eftersom du kan hacka till stöd för enkla enheter som RF-uttag och andra IR-fjärrkontroller bara genom att låtsas vara en eldstad eller fläkt. Förhoppningsvis kommer en framtida mjukvaruuppdatering att öka sex enhetsgränsen och lägga till minst en grundläggande switchtyp, vid vilken tidpunkt Bond kommer att bli en fantastisk värdeuppgradering för att göra dina dumma hemenheter till smarta röststyrda enheter.

Så länge du inte har något emot att Google eller Alexa tänker att alla dina fjärrstyrda enheter är fans, kan du absolut låta Bond fungera för dig. Det är en enhet med stort värde som oser av potential, men bara verkar försummas av skaparna.

Delta i tävlingen!

Bond Smart Wi-Fi Takfläkt Remote Hub Giveaway

Utforska mer om: MakeUseOf Giveaway, Remote Control, Smart Home, Smart Plugs.