Glöm att köpa nya dekorationer denna jul.  Gör din egen!  Med återvunnet material kan du spara pengar och miljön.

10 juldekorationer du kan göra av återvunnet material

Annons Julen närmar sig snabbt, och utöver att välja presenter till dina nära och kära, är det dags att fundera över att dekorera för högsäsongen. Även om det kan vara frestande att köpa nya dekorationer varje år, kan alla inköp läggas till. Att göra dina egna dekorationer sparar inte bara pengar och skär ut meningslöst avfall, utan är ett utmärkt sätt att göra något kreativt. Här är 10 idéer för D

Annons

Julen närmar sig snabbt, och utöver att välja presenter till dina nära och kära, är det dags att fundera över att dekorera för högsäsongen. Även om det kan vara frestande att köpa nya dekorationer varje år, kan alla inköp läggas till.

Att göra dina egna dekorationer sparar inte bara pengar och skär ut meningslöst avfall, utan är ett utmärkt sätt att göra något kreativt. Här är 10 idéer för DIY-dekorationer för att lysa upp ditt hem denna jul.

1. Återvunnen julkort-bunting

Återvunnen julkort-bunting

Varje år efter jul finns många hus kvar med en enorm mängd julkort. Medan de var perfekta att visa runt hemmet under säsongen, hamnar de flesta av dessa kort i papperskorgen strax efter festligheterna slut.

Detta projekt från Emily Peckenham på befolkning.com kräver inget annat än någon sträng och en bunt gamla kort, desto färgrikare desto bättre! De är så snabba och enkla att göra att det kan vara lätt att bli galen och täcka hela ditt hus, dina husdjur och dina barn med återvunnet kortbunting.

2. Mason Jar Snow Globes

Den mycket uppskattade snöklotet är en bra dekoration för ditt hem. Insidan av din snöklot kan bestå av allt, gamla juldekorationer, trädgrenar, järnek från trädgården - möjligheterna är oändliga.

Förutom att de ser bra ut, erbjuder dessa snöklot ett interaktivt system för barns distraktion som kan vara en efterfrågad vara under denna säsong.

3. Origami ornament

Origami Light up Stars av Sebnibo

Denna fascinerande design består av endast två pappersstycken och slutar med en otroligt professionell snygg dekor som du kan hänga från ditt träd. Denna design av Instructables-användare sebnibo är gjord av papper, och det finns inget som hindrar dig med att använda någon form av papper du annars skulle slänga ut.

Se bara till att det inte är för tunnt eller att du kan hamna med några ganska halta stjärnor!

Om du känner för att lägga till en teknisk aspekt till byggnaden, varför inte följa sebnibos andra instruerbara för att lägga till ljus till dina origamistjärnor?

4. Cork Wreath

DIY Cork Christmas Krans

Beroende på ditt gift kan du hamna med ett överskott av vinkork runt jul eller någon annan dag på året. Istället för att skaka ut dem, samla dem ett tag och gör något ur dem!

Detta är ett stort sparsamt projekt som bara kräver en förgjord ring och lite lim. För en extra färgstänk kan du måla korkarna först eller muta yngre familjemedlemmar för att göra det åt dig med kakor. Valet är ditt.

Varför inte göra det flashigt genom att lägga till vår Motion Activated LED Matrix Uppgradera din julkrans med en Motion Activated LED Matrix Uppgradera din julkrans med en Motion Activated LED Matrix det kommer att imponera på dina vänner och familj. Läs mer projekt i mitten av det?

5. Fem i ett dekorationer

Eftersom det är jultid verkar det lämpligt att ge en gåva. Nummer 5 på denna lista är fem enkla projekt som du kan skapa själv med basmaterial. Alla dessa byggnader är enkla och lämpliga att göra med barn under övervakning.

Alla dessa projekt använder saker du troligtvis har runt om i huset förutom från pyroplastbollar. Det beror naturligtvis på ditt hus, ägare av ett dedikerat pyrokammarrummet kommer att vara en fördel här.

6. DIY BB-8 [Inte längre tillgänglig]

Hittills har vi täckt några traditionella juldekorationer, men vi vet alla att den högsäsong verkligen handlar om Star Wars! Vilket bättre sätt att smycka ditt Endorian Soul Tree än med en DIY BB-8 droid?

Ovanstående video är tagen från en Instructable av inspiretomake och visar den förvånansvärt enkla processen som krävs för att sätta samman allt. Droid består av bara några struntsaker och tryckta mallar och kan byggas på några minuter.

7. Star Wars Snowflakes

Star Wars Snow Flakes

Snow Wars! Star Flakes? Låt oss bara kalla dem War Flarks. Hur som helst, under de senaste åren har designern Anthony Herrera erbjudit mallar för snöflingor med Star Wars-tema på sin webbplats. Mallarna är gratis att ladda ner som PDF-filer och är helt fantastiska.

Det finns verkligen en mängd mönster att välja mellan, som omfattar alla större karaktärer och fordon i serien, tillsammans med några mindre uppenbara val som gör att alla verkliga Star Wars-fans kommer att göra ofrivilliga ljud.

8. 8-Bit Baubles

8-bitarsgranskulor

Med vår åttonde idé går vi 8-bitars! Dessa grannlåt tar julen ner till en pixelnivå som vi förstår och ser fantastiska ut. De är skapandet av Kat och Cam i vår blogg från OurDhome, och designen de har kommit med är lika iögonfallande som den är färgglad.

Dessa retrospelinspirerade dekorationer är gjorda av skumskivor och målade med enkel hobbyhantverksfärg - även om en liknande effekt kan uppnås målning på pappskartong för att göra detta verkligen till ett återvunnet DIY-projekt.

Den verkliga kickaren i detta projekt är valfri användning av en efterbehandling på struntsaker för att få dem att lysa.

9. Mario Star Christmas Tree Topper

Mario Christmas Tree Topper

Julen är en bra tid att njuta av de viktiga människorna i ditt liv, som Mario. Denna DIY Mario Star är lätt att tillverka och kommer att ge toppen av din julgran den känslan av oövervinnbarhet den förtjänar!

Detta snediga projekt är hjärnbarnet hos Instructables-användaren scoochmaroo och ger en stor effekt med enkla material. Du kan enkelt byta ut vinyl för skrotmaterial, och du borde finna att du har de flesta bitar du behöver för att göra detta runt huset.

Det är värt att lägga till ett 100-300 ohm-motstånd i LED-kretsen om du vill att din LED ska hålla mer än en dag eller så!

10. Mario Coin Goodie Boxar

I slutet av Mario-temat är vårt slutprojekt den allestädes närvarande Coin Box från Mario-serien.

Mallar för låddesign finns i videobeskrivningen, och de färdiga rutorna är riktigt imponerande. Detta projekt använder skumkärna, men om du inte har något att lämna kan du använda kort från förpackningslådor med samma effekt.

Den färdiga produkten i den här videon har en plats i toppen för att placera objekt i lådorna.

Ett bra alternativ skulle vara att sticka välsmakande ätliga godsaker inuti lådorna och hänga dem från trädet för din familj och gäster att bryta sig öppna och äta. Lilla Mario boxas pinatas? Ja tack!

Komma in i Anden

Dessa få idéer är en bra början att ge dig en DIY-jul - med tonvikt på återvinning där det är möjligt. Denna lista är bara ett litet glimt av de hundratals fantastiska projekt som finns där ute.

Förutom att få den perfekta gåvan för dina tekniska kunniga familjemedlemmar 11 Presentidéer för Android-användare 11 Presentidéer för Android-användare Letar du efter en present till någon som älskar sin Android-smartphone eller surfplatta? Oroa dig inte, vi har dig täckt. Läs mer, ge ditt hem den kreativa behandlingen denna jul.

Utforska mer om: Jul, DIY-projektidéer, Återvinning.