En fantastisk 3D-skrivare som kan producera enastående 3D-utskrifter.  Flytande hartsplast betyder att detta inte är för alla.

Anycubic Photon S: The Best Resin 3D Printer? (Och mindre än $ 500)

Annons Vår dom av Anycubic Photon S : En fantastisk 3D-skrivare som kan producera enastående 3D-utskrifter. Flytande hartsplast betyder att detta inte är för alla.9 10 Photon S är uppföljningen till Anycubics mycket populära Photon, SLA 3D-skrivare. Denna helt inneslutna 3D-skrivare är perfekt för att producera mycket detaljerade små modeller som bordspelminiatyrer. Det är v

Annons Vår dom av Anycubic Photon S :
En fantastisk 3D-skrivare som kan producera enastående 3D-utskrifter. Flytande hartsplast betyder att detta inte är för alla.9 10

Photon S är uppföljningen till Anycubics mycket populära Photon, SLA 3D-skrivare. Denna helt inneslutna 3D-skrivare är perfekt för att producera mycket detaljerade små modeller som bordspelminiatyrer. Det är värt dina pengar att handla för 489 dollar (men till försäljning för 100 $ mindre fram till 3 november!) Är uppgraderingarna värda denna nya prislapp jämfört med föregångaren, och vad gör SLA 3D-skrivare bättre än traditionell design av Fused Deposition Modelling (FDM)?

Låt oss ta reda på.

I slutet av denna recension har vi fått en helt ny Photon S att ge sig tack vare våra vänner på Anycubic. Läs vidare för att ta reda på hur du vinner, och se till att se hela recensionvideoen för några bonusposter.

Så fungerar Photon S

Medan FDM 3D-skrivare kostar så lite som $ 100, är ​​SLA-tekniken fortfarande relativt ny för konsumenterna, så det börjar bara surras till ett överkomligt prisområde. SLA 3D-utskrift använder ett vat av flytande plast, som härdas genom användning av en LCD-skärm och en serie UV-lysdioder. När det exponeras för en specifik våglängd för UV-ljus stelnar hartset. Genom att använda en LCD-skärm (som du hittar på din bärbara dator) är det möjligt att maskera en UV-LED för att producera specifika former. Lägg tillräckligt med dessa härdade lager ihop och slutresultatet är en 3D-tryckt del.

Anycubic Photon S

Kontrast detta med FDM 3D-utskrift, som värmer upp spagettiliknande plast till smält goop och drar former med det, ungefär som att röra isläggning på en tårta. SLA 3D-utskrift ger flera fördelar jämfört med FDM. SLA 3D-utskrift kan bota ett helt lager på en gång, så om du skriver ut tio objekt på en gång tar det inte längre tid än att producera en del. De har mindre rörliga delar och har mycket högre precision än FDM, med nästan osynliga lagerlinjer ibland.

Naturligtvis är SLA-skrivare dyrare än FDM, och plasthartset kan vara så mycket som 4-5 gånger dyrare än FDM-filament. Du måste också hålla det härdade hartset från direkt ljus, och det kan vara en rörig produkt att arbeta med.

Både SLA- och FDM-skrivare är verktyg för att lösa ett problem, och det finns ingen definitiv "bästa" metod för 3D-utskrift. SLA 3D-skrivare har fantastisk utskriftskvalitet, med relativt liten ansträngning jämfört med FDM-skrivare. FDM-skrivare kan producera utskrifter av mycket hög kvalitet, men de involverar ofta mycket mer mekaniska och mjukvarukomponenter.

Specifikationer och design

Photon S är en elegant och kompakt enhet. Den är liten nog för att passa på de flesta skrivbord och den futuristiska dörren öppnas för att avslöja dina tryckta delar som något från Blade Runner-universum. Den har en färgpekskärm på frontpanelen och fungerar från den medföljande USB-enheten. Det är inte möjligt att använda den här maskinen via nätverket eller kopplas till en dator - du måste använda en flashenhet.

Anycubic Photon S pekskärm

Denna skrivare har en dubbel linjär räls för sin Z-axel, eftersom det här är den enda rörliga delen. Andra modeller (inklusive den ursprungliga Photon) använder bara en enda linjär skena, så denna betydande uppgradering bör resultera i mindre Z-slingrande vid utskrift, vilket leder till mer exakta utskrifter.

Photon S har:

  • 0, 78in (20 mm) per timme utskriftshastighet
  • 13 kg (5, 9 kg) vikt
  • 2560 x 1440 pixlar LCD-skärm
  • Upplösning på 25-100 mikron
  • 4, 5in x 2, 6 x x 6 tum (115 mm x 65 mm x 165 mm) byggvolym
  • 50W UV-utgång
  • 9in x 7, 9in x 15, 8in (230 mm x 200 mm x 400 mm) totala dimensioner

På ytan verkar dessa specifikationer ganska patetiska, särskilt den lilla byggvolymen. Detta är typiskt för en SLA-skrivare, och på grund av beskaffenheten av flytande plast- och hartsfat, kan det vara dyrt att använda en storformat SLA-skrivare.

Den maximala utskriftshastigheten på 0, 78in / timme avser Z-axeln och är ungefär på nivå med andra SLA-skrivare. I genomsnitt tar utskrifterna mellan 5-6 timmar, medan högre modeller tar mellan 10-15 timmar. Kom dock ihåg att du kan öka måtten eller antalet modeller i både X- och Y-axeln utan att påverka utskriftshastigheten. En 50W UV-utgång är utmärkt och är en steguppgång från 30 eller 40W glödlampor som finns på liknande modeller. Mer kraft här kan härda hartset snabbare, vilket teoretiskt kan resultera i snabbare trycktider.

Anycubic Photon S

Denna maskin har dubbla fläktar för att extrahera ångor från tryckkammaren, men dessa använder ett aktivt kolfilter för att minska den starka plastlukten som är förknippad med flytande harts. Jag bryr mig inte om lukten, men familjemedlemmar kommenterar ofta den. Jag skriver ut med ett fönster öppet som minskar ångorna (och hjälper till att minska eventuella hälsoproblem). Du kanske inte vill sova med den här skrivaren som körs i samma rum, inte minst på grund av det ljud som den gör.

Inuti lådan hittar du ett urval av verktyg, 250 ml harts, flera dammmasker, flera kaffefilter (för att sila harts vid tömning av tanken), några par gummihandskar, några reservdelar, en plastskrapa (för ta bort utskrifter) och en bruksanvisning.

Första utskrifterna med Photon S

Som ägare till den ursprungliga Photon visste jag vilken konfiguration som krävs för att få en maskin att fungera. Det är inte så svårt att få Photon S igång, men processen kan vara förvirrande för en nybörjare och de ibland sammanhängande instruktionerna på trasig engelska hjälper inte processen.

Innan du startar några tryck måste du jämna sängen. Till skillnad från de flesta FDM-skrivare drar SLA-skrivare sängen upp ur en pool av harts och exponerar gradvis trycket. De fungerar fortfarande nerifrån och upp, men i allmänhet är upp och ner. Sängen måste vara parallell med LCD-ytan och den måste kalibreras till ett mycket exakt avstånd.

Anycubic Photon S-säng

Denna process är tillräckligt enkel i praktiken - skruva loss de två fästbultarna som håller hartsskalen i och placera karet på ett säkert ställe. Använd därefter de medföljande verktygen för att lossa sängskruven och använd pekskärmen för att hemma Z-axeln. Lägg sedan ett pappersark mellan sängen och LCD-skärmen och justera avståndet tills du känner friktion på papperet. Håll sängen fyrkantig och dra åt skruvarna igen. Det här är en enkel process i teorin, men det erforderliga trycket på papperet är inte klart förrän du har upprepat processen flera gånger och skurat på internet för videoklipp.

Anycubic Photon S

Du behöver inte planera sängen ofta, lyckligtvis. När du är planerad kan du installera om karet, hälla lite harts i och vara redo att skriva ut. Med den medföljande USB-enheten kan du skriva ut en testmodell. Det är fascinerande att se sängen sjunka sig in i den flytande plasten om och om igen. Om några korta timmar har du en 3D-tryckt modell, redo att rensa upp.

Efterbehandlingstryck

När utskrifterna sjunker ner i ett bad med flytande harts, behöver de städas upp efter utskrift. Detta är något som inte krävs för FDM-skrivare. Du måste använda stark alkohol, till exempel 99, 9% Isopropyl (gnugga) alkohol för att rengöra eventuellt härdat harts. Efter detta måste du rensa bort återstående alkohol. Slutligen måste du låta utskrifterna avsluta härdningen, antingen genom att sitta i direkt solljus i flera timmar (eller mindre beroende på din plats), eller genom att använda en UV-härdningsstation som de som finns på nagelsalonger.

Anycubic Photon S-rengöring

Denna process är inte komplicerad och efter ett eller två försök kommer du snart att ta hand om det, men det är allt extra arbete och kräver utrustning förutom skrivaren själv. Du måste bära handskar under allt detta, eftersom hartset är klibbiga grejer, vilket kan göra en röra på allt du överför det till. Det rekommenderas inte att låta hartset röra vid din nakna hud eller ögon.

Skär dina egna modeller

Photon S kommer med ett mjukvarupaket för att konvertera dina 3D-modeller till skrivarinstruktioner. Med det här verktyget kan du konfigurera lagerhöjd, exponeringstid, placering av modeller och stödstrukturer och mer. Det är grundläggande men får jobbet gjort.

Anycubic Photon S-skivprogramvara

Till skillnad från FDM-utskrift har SLA-utskrifter inte en ihålig stödstruktur inuti - de förblir helt solida. På grund av detta kan det vara dyrt att skriva ut stora föremål. Många anpassar sina modeller genom att förhölja dem, men det ger andra utmaningar. Inte bara behöver du lära dig hur du gör detta, utan du måste producera porthål för att låta hartset rinna ut, annars har du fastnat, härdat harts i din förseglade modell.

Fantastisk utskriftskvalitet

Photon S producerar fantastiska tryck. Det är nästan omöjligt att se några lagerlinjer alls, även i den grovaste inställningen av 100-mikron (0, 0039in / 0, 1 mm) lagerhöjd. Detta är den största försäljningsstället för Photon S, och det är så värt det. Om du är frustrerad över FDM-utskriftskvalitet eller vill ha absolut bästa kvalitet från en maskin, är det här harts och SLA lyser.

Anycubic Photon S-tryck

Att flytta upp till 25 mikrons lagerhöjder (0, 00098in / 0, 025 mm) producerar käke-släppande utskrifter men på bekostnad av utskriftstiden. Du kan förvänta dig att spendera nästan 20 timmars maskintid på en 1-tumsfigur tryckt på 25 mikron. Även om kvaliteten är enastående på denna nivå är det inte värt att investera tid för 99% av modellerna, eftersom grova inställningar fortfarande är iögonfallande.

Anycubic Photon S-tryck

Tryck är lätta att måla, och du kan köpa en mängd olika hartser, från sprött till flexibelt, och de som är lämpliga för gjutning av metall. Olika hartser behöver dock olika härdningstider. Genomskinliga hartser låter mer ljus passera och så vidare.

Anycubic Photon S-tryck

Photon S är perfekt för att skriva ut minis för wargaming eller andra små men detaljerade delar. Denna maskin är nästan en ny era av 3D-utskrift, varigenom maskiner är närmare plug-and-play än någonsin tidigare, och kvaliteten börjar närma sig kommersiella tillverkningsnivåer. Ta en titt på dessa fantasy-RPG-modeller De bästa 3D-utskrivbara artiklarna för bordsblad Fantasy-RPG: er De bästa 3D-utskrivbara för bordsskivan Fantasy-RPG: n Om du föredrar en uppslukande upplevelse för rollspel, finns det ett nytt sätt att göra det: använd 3D-utskrift för att skapa fysisk terräng bitar och miniatyrer. Läs mer för lite miniatyrinspiration.

Ska du köpa Photon S?

Photon S är en fantastisk 3D-skrivare. Kvaliteten på utskrifter som produceras av denna maskin överträffar mycket annan skrivarstil. Som sagt är priset på $ 489 på hög sida jämfört med andra SLA-skrivare på startnivå, och SLA-utskrift passar inte för alla. Hartset kan lukta, och du måste vara försiktig med kraftfulla ljus, så att du inte bota ditt harts. Tryck måste rengöras efteråt och stora delar är svåra att skriva ut.

Anycubic Photon S

Om du är beredd på rengöringsprocessen och Photon S passar din stil med 3D-utskrift, kommer du att vara mycket nöjd med den här maskinen. Enbart utskriftskvaliteten är den största försäljningsstället. Även om bruksanvisningen kan vara tydligare, kommer du att ha en utskrift på gång inom en timme, och det finns ett stort online-community för denna lilla maskin om du stöter på problem.

Glöm inte att läsa vår nybörjarguide för 3D-utskrift Hur man 3D-utskrift för första tidtagare och nybörjare Hur man 3D-utskrift för första tidtagare och nybörjare Vill du köpa en 3D-skrivare men inte riktigt förstår grunderna? Följ vår nybörjarguide för att lära dig 3D-tryck i dag. Läs mer för att säkerställa att du inte missar ett steg, eller om du föredrar en mer djupgående guide, då vår omfattande ultimata 3D-utskriftsguide Ultimate Beginner's Guide to 3D Printing Ultimate Beginner's Guide to 3D Printing 3D-utskrift skulle vara den nya "Industriell revolution." Det har inte tagit över världen än, men jag är här för att prata dig genom allt du behöver veta för att komma igång. Läs mer kommer att besvara alla dina frågor.

Tack vare våra vänner på Anycubic har vi en helt ny Photon S att giveaway. Allt du behöver göra är att delta i vår giveaway-tävling nedan och se till att du läser instruktionerna för chansen att delta mer än en gång. Om du inte kan vänta på att vår tävling ska avslutas är Photon S till försäljning för mindre än $ 400 fram till 3 november!

Delta i tävlingen!

Anycubic Photon S Giveaway

Utforska mer om: 3D-utskrift, MakeUseOf Giveaway.