Hur man illustrerar en bild i Adobe Illustrator
Annons
Det finns två typer av digital bild: raster och vektorer.
Rasterbilder består av enskilda pixlar och innehåller enorma mängder detaljer. Du kan dock inte förstora dem utan att förlora kvaliteten.
En vektorbild är gjord av linjer och former. De är vanligtvis mindre detaljerade, men du kan göra dem så stora du vill utan att förlora något.
När du har en rastergrafik som är för liten för dina behov är lösningen att konvertera bilden till en vektor - en process som kallas vectorize. Och du kan göra detta i Adobe Illustrator. Det är en snabb och enkel process och ger utmärkta resultat. Så här konverterar du en bild till en vektor med Adobe Illustrator.
Vad är en vektorbild?
En vektorbild är en skalbar bild som består av värden snarare än pixlar.
De flesta bilder som finns på nätet är rasterbilder (se olika filtyper, förklarade JPEG, GIF eller PNG? Bildfiltyper förklarade och testade JPEG, GIF eller PNG? Bildfiltyper förklarade och testade Känner du till skillnaderna mellan JPEG, GIF, PNG, och andra bildfiltyper? Vet du när du ska använda en i stället för den andra? Rädsla inte, MakeUseOf förklarar allt! Läs mer). Rasterbilder använder fyrkantiga pixlar (färgbitar) för att överföra en bild. Vektorgrafik förmedlar färg med skalbara färgpolygoner. Eftersom vektorbilder använder dynamiska färgsektioner i motsats till statiska rutor ger de perfekta linjer och skarpa färger.
Geometrien som innefattar vektorbilder är formelformig, vilket gör dem upplösningsoberoende. Det betyder att bilder inte förlorar kvaliteten när de skalas upp eller ner, eftersom färgpolygonerna i en vektorbild alltid behåller sin form. Detsamma gäller inte för rasterbilder, eftersom färginformationen för dessa bilder sträcks när den skalas.
När du vet hur du konverterar en JPG-fil till en vektor i Adobe Illustrator kan du skala allt du hittar till den storlek du vill ha - utan att förlora bildkvaliteten.
Steg 1: Välj en bild som ska konverteras till vektor
Bilden du använder spelar ingen roll när du använder följande process, förutom att det tar längre tid att redigera större bilder. Det finns dock vissa bilder som fungerar bättre som vektorbilder än andra.
Det är bättre att redigera ett enda ämne än ett landskap eller liknande. Företrädesvis bör bilden ha en vit eller transparent bakgrund och ha en relativt låg upplösning.
Vi kommer att använda bilden av Ryu från Street Fighter-serien ovan. Det fungerar som ett perfekt exempel av olika skäl. För det första är det ett enda ämne. Det lämpar sig också till ett vektorbildformat, eftersom det är ett igenkännligt tecken. Vektorbildsformatet används vanligtvis för logotyper eller igenkännbara bilder.
Steg 2: Välj en förinställning av bildspår
Illustrator har ett speciellt verktyg som låter dig vektorisera bilder. Det heter Image Trace och det kommer med en rad förinställningar som gör det mesta av arbetet automatiskt. I stort sett bör du använda den förinställda bildspårningen som mest liknar den bildtyp du konverterar.
Dina alternativ är:
- High Fidelity Photo och Low Fidelity Photo . Dessa producerar mycket detaljerade respektive lite mindre detaljerade vektorbilder. Idealisk för foton eller komplexa konstverk, som exempelbilden vi använder.
- 3 färger, 6 färger och 16 färger . Dessa förinställningar avger vektorbilder med tre, sex eller 16 färger. De är perfekta för logotyper eller konstverk med massor av platt färg.
- Shades of Grey . Denna förinställning ger en detaljerad gråskalabild.
- Svartvit logotyp . Detta skapar en enkel logotyp med två färger - svart och vitt.
- Skissad konst, silhuetter, linjekonst och teknisk ritning . Dessa används bäst för specifika bildtyper och skapar svarta och vita, övervägande linjebaserade ritningar.
Öppna din bild i Illustrator och välj bilden för att aktivera bildalternativen. Dessa alternativ bör finnas längst upp i Illustrator-fönstret.
Klicka på rullgardinspilen bredvid Bildspår för att välja din förinställning . Vi kommer att använda Low Fidelity Photo . Klicka på den för att börja spåra.
Steg 3: Vektorisera bilden med bildspår
När du klickar på knappen kommer bilden att gå igenom spårningsprocessen automatiskt. Du kommer att notera flera förändringar i din bild, men totalt sett bör den förbli ungefär densamma. Till exempel är följande en närbild av vår bild innan spårningsprocessen.
Notera pixelationen. Här är bilden efter processen:
Även om mycket av detaljerna har tagits bort från originalbilden verkar den också mycket skarpare. Observera att färgformerna inte pixlaras oavsett hur nära bilden zoomas.
Zooma ut ska bilden se nästan densamma ut. Här är vår övergripande bild innan du redigerar.
Här är vår bild efter redigering:
Även om toppbilden i vissa fall kan vara skarpare, är kvaliteten på vår vektoriserade bild fortfarande ganska imponerande.
Steg 4: Finjustera din spårade bild
När du har spårat bilden öppnar du bildspårningspanelen för att finjustera konverteringen.
Välj läge för att växla mellan färg, gråskala och svartvitt. Dra också reglaget för färger till vänster för att förenkla din vektorbild eller höger för att lägga till mer information.
Om du är nöjd med dina inställningar och vill använda dem igen klickar du på knappen Hantera förinställningar bredvid alternativet Förinställningar. Du kan nu spara dina inställningar som en ny förinställning .
Steg 5: Ta bort grupper
Din bild har nu beställts i färgade former som passar den ursprungliga rasterbilden. För att avsluta din vektor måste du separera dessa färggrupper för att redigera dem. För att göra det, välj din spårade bild och klicka på Expandera- knappen längst upp i fönstret.
Detta gör att du kan se de sammansatta former som utgör vektorbilden. Var och en av figurerna är blå. Högerklicka sedan på bilden och välj Ta bort grupp i menyn. Detta gör att du kan dela dina färgformer i enskilda delar.
På din lagerpanel ser du att dina färggrupper har delats upp i lager.
Steg 6: Redigera din vektorbild
När du har konverterat en rasterbild till en vektor har du fritt räckvidd för att redigera bilden. Börja med att ta bort alla färggrupper du önskar. Du kan välja hela färggrupper genom att klicka på en form och rubriken till Välj> Samma> Fyll färg . Detta kommer att välja alla grupper med samma färg som den som valts med ditt Direct Selection- verktyg ( A ).
Klicka sedan på Backspace på tangentbordet för att radera formerna. Om du vill ändra eller utöka en viss färggrupp kan du göra det också genom att välja ett lager med hjälp av Direct Selection-verktyget. När du har valt ett lager ska du fylla i tomma utrymmen eller lägga till ytterligare färger i din design med hjälp av penna eller borsteverktygen .
Steg 7: Spara din bild
Här är originalbilden efter att du har tagit bort den irriterande vita bakgrunden och ändrat bilden något med metoden som presenterats ovan.
Nu är vi redo för det sista steget i att konvertera en bild till en vektor i Illustrator: spara bilden i ett vektorformat för att bevara dess kvalitet. Det finns olika vektorbildformat att välja mellan: PDF, AI, EPS, SVG och andra. Vi använder SVG- formatet. När du är klar med din bild, gå till Arkiv> Exportera> Exportera som .
Titta på filen i följande fönster och välj SVG i rullgardinsmenyn bredvid Spara som typ .
Det är allt. Din skalbara vektorfil ska nu sparas på din PC.
Kompromissa inte, vektoriser!
Nu vet du hur du konverterar en bild till en vektor i Illustrator. Skala din nya skapelse till vilken dimension du önskar.
Tänk på att komplexa vektorfiler kan vara betydligt större än deras raster motsvarigheter. Det betyder att det kan ta längre tid att ladda och redigera. Ändå kommer din vektorbild att bibehålla sin kvalitet oavsett skala.
Och vad händer om du inte har Illustrator eller om du föredrar att använda något annat? Du kan arbeta med vektorgrafik i Photoshop Skapa och arbeta med vektorgrafik i Photoshop Skapa och arbeta med vektorgrafik i Photoshop Photoshop är ett överraskande kapabelt alternativ till Illustrator för vektorgrafik. Här är en inledande handledning om hur man skapar vektorgrafik i Photoshop. Läs mer, och det finns också en hel del fantastiska webbläsarbaserade Illustrator-alternativ De 8 bästa gratis webbläsarbaserade Adobe Illustrator-alternativen De 8 bästa gratis webbläsarbaserade Adobe Illustrator-alternativen Om Adobe Illustrator är för dyr för din budget, finns det gott om gratis webbläsarbaserade Adobe Illustrator-alternativ du kan prova. Läs mer som du kan prova. Du kan få liknande resultat i många av dem.
Utforska mer om: Adobe Illustrator, tips för bildredigering, vektorgrafik.