Omegle är en onlinechatt som låter dig prata med främlingar.  Vi visar dig hur du använder Omegle och håller dig säker.

Omegle Chat: Prata med Strangers online och håll dig säker

Annons Omegle är en onlinetjänst som låter dig prata med främlingar. Det har funnits i över ett decennium och är en av de bästa webbplatserna för anonymt att slå slumpmässiga konversationer online. Men som med allt där människor inte behöver avslöja detaljer, kan det också vara en grund för obehagligt beteende. Vi ska berätta

Annons

Omegle är en onlinetjänst som låter dig prata med främlingar. Det har funnits i över ett decennium och är en av de bästa webbplatserna för anonymt att slå slumpmässiga konversationer online.

Men som med allt där människor inte behöver avslöja detaljer, kan det också vara en grund för obehagligt beteende. Vi ska berätta vad Omegle är, hur man använder det och hur man kan vara säker.

Vad är Omegle?

Leif K-Brooks var 18 år gammal när han grundade Omegle. Webbplatsen växte snabbt i popularitet och går fortfarande starkt fram till idag. Kärnbegreppet har förblivit detsamma: ansluta anonyma främlingar så att de kan chatta. Medan det ursprungligen lanserades som text, introducerades video snabbt.

Använda text och videochatt

Du kan antingen komma åt Omegle via den officiella webbplatsen eller via iOS-appen. För att hoppa rakt in i en chatt på webbplatsen klickar du på Text eller Video . Du kan behöva bevisa att du inte är en bot först, men efter det kommer du snabbt att bli ihopkopplad med någon.

Skärmdump av Omegles hemsida

Låt dig inte avskräckas om din kollega snakar omedelbart avslöjar deras kön, deras önskan om dig eller deras önskan att du ska besöka en misstänkt länk. Tyvärr är Omegle full av spammare. Tryck bara på stoppknappen för att avsluta chatten och tryck på Ny för att starta en annan. Du kan också trycka på Esc för båda åtgärderna.

När du hittar en riktig person, använd chattrutan längst ner för att skriva ditt meddelande och tryck på Skicka- knappen eller tryck på Enter . Försök prata med dem om allt du vill ha. Din favoritmat, världspolitik, varför Superman är bättre än Batman ... det är allt bra.

En chatt på Omegle

Om du vill prata med någon med ett matchande intresse, ange dina intressen i Vad vill du prata om? fältet på hemsidan. Omegle försöker hitta någon med samma intressen. Du kan också länka till Facebook och importera dina intressen därifrån, om du vill.

Om du använder videochatten kommer din webbläsare förmodligen att be dig om att godkänna åtkomst till din webbkamera och mikrofon. Detta fungerar på samma sätt som textchatten, genom att du kan prata så länge du vill innan du kopplar bort och går vidare till någon annan.

Alternativa lägen för Omegle

På Omegles hemsida kan du få tillgång till alternativa versioner av text- och videochattar. Klicka på Spy (frågefunktion) för att ställa en fråga till två främlingar och titta sedan när de debatterar mellan dem. Oroa dig inte, de båda vet att de hålls på.

Alternativa lägen för Omegle

Klicka på Chattestudentchatt om du har en e-postadress för utbildning och bara vill prata med andra studenter. Du måste verifiera din e-post innan du går till det.

För de verkliga risktagarna finns det ett avsnitt för vuxna och omoderade för video. Det är här du är mycket mer benägna att se tydligt innehåll, så var medveten om det innan du fortsätter.

Hur du kan vara säker på Omegle

Omegle märker sig själv som ett "fantastiskt sätt att träffa nya vänner." Huruvida du verkligen kan skapa en vänskap genom det är diskutabelt - varje gång du går in i Omegle matchas du med någon slumpmässigt. Samtidigt avslöjar webbplatsen också att "rovdjur har varit kända för att använda Omegle." Som sådant måste du hålla ditt förnuft om dig och vara säker.

Observera att Omegle inte tillåter någon under 13 att använda sin tjänst. De under 18 år kan bara använda det med förälder eller vårdnadshavares tillstånd.

1. Dela inte personlig information

Detta är internetsäkerhet 101. Ge inte ut information som kan användas för att identifiera dig offline. Om någon säger "asl" ber de om din ålder, kön och plats. Du är inte skyldig att tillhandahålla det. Om du ger någon ditt födelsedatum, namnet på din skola eller telefonnummer är det för mycket.

enable-privat-mode

Du vet inte riktigt att personen du pratar med är den de påstår sig vara. Tänk förutom hur lätt det skulle vara för dig att låtsas vara någon annan. Oavsett hur pålitlig någon kan verka, var försiktig.

2. Dela inte profiler på sociala medier

Dina konton på Twitter, Facebook, Snapchat eller var som helst bör inte delas med den andra personen. Du kanske inte tänker på det till en början, men profiler på sociala medier innehåller information om platser du har besökt, vem du är vänner med och annan identifierbar information.

Medan du kan göra dina sociala mediekonton privata. Hur gör du alla dina sociala mediekonton privata? Hur gör du alla dina sociala mediekonton privata Vill du hålla ditt sociala medieliv privat? Tryck på länken för att få en fullständig guide till sekretessinställningarna på Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Instagram och Snapchat. Läs mer om du ger någon tillgång så kan de extrahera den informationen permanent om de väljer det. Håll istället saker på Omegle, där när du väl har kopplat bort kommer du förmodligen aldrig att prata med den personen igen.

3. Besök inte externa länkar

Som nämnts tar det förmodligen inte lång tid innan du konfronteras med ett meddelande som ber dig besöka en extern webbplats. Oavsett hur ansedda det kan se ut, klicka inte på den webbadressen.

Skräppostlänk skickad via Omegle

Dessa människor försöker ofta phish dig genom att skicka dig till en sida som kommer att försöka injicera skadlig programvara på ditt system, eller posera som ett företag för att få din personliga information.

4. Gå inte med på att träffa någon person

Omegle är inte utformad för att uppmuntra människor att träffas offline. Uppenbarligen skulle det kräva att du delar personliga uppgifter, som vi redan har varnat mot. Men det finns inte heller något ansvar. Du kan inte hänvisa tillbaka till tidigare konversationer eller koppla ihop med den personen igen eftersom den torkas så snart du kopplar bort från Omegle.

Det finns gott om tjänster som hjälper dig att få vänner från det verkliga livet Tinder är hemskt för att hitta vänner, använd en av dessa tjänster istället Tinder är hemskt för att hitta vänner, använd en av dessa tjänster istället Massor av resurser på internet kommer att erbjuda nya vänner, men bara ett fåtal av dem kommer att fullfölja löfte. Här är de bästa. Läs mer .

5. Koppla ifrån dig om du känner dig obekväm

Kom ihåg att hela poängen med Omegle är att du kan chatta med främlingar, plural. Om du någon gång känner dig obekväm med vad den andra personen säger eller gör på sin webbkamera, eller något inte känner sig rätt, tryck helt enkelt på knappen Stopp för att omedelbart avsluta chatten. Naturligtvis kan du också stänga webbläsarfönstret helt för en snabb utgång.

Andra sätt att chatta med främlingar

Medan Omegle är en av de ursprungliga "chatten med främlingar" -plattformar, är det definitivt inte den enda där ute.

Om du är ute efter en meddelanden-app med en skillnad, som att visas som en emoji eller bara interagerar med människor vars telefonbatterier dör, kolla in vår lista med konstiga meddelanden-appar för att chatta med främlingar 5 Weird Messaging-appar för att chatta med vänner eller främlingar 5 konstiga meddelandeprogram för att chatta med vänner eller främlingar Använd dessa konstiga och unika meddelandeprogram för att prata med vänner eller med främlingar. Ha så kul! Läs mer .

Bildkredit: AllaSerebrina / Depositphotos

Utforska mer om: Onlinechatt, personlig säkerhet, videchatt / samtal.