Räkna ner dagarna fram till jul med en adventskalender!  Här är några gratis adventskalendrar online för vuxna och barn.

10 gratis adventskalendrar online för vuxna och barn

Annons Varje barn och vuxen som uppskattar jul måste ha en adventskalender 2018. Men vad är advent? Advent är perioden på fyra veckor fram till jul. Det är dags att förbereda sig för julfirandet 10 juldekorationer du kan göra av återvunnet material 10 juldekorationer du kan göra av återvunnet material Glöm att köpa nya dekorationer denna jul. Gör din ege

Annons

Varje barn och vuxen som uppskattar jul måste ha en adventskalender 2018.

Men vad är advent?

Advent är perioden på fyra veckor fram till jul. Det är dags att förbereda sig för julfirandet 10 juldekorationer du kan göra av återvunnet material 10 juldekorationer du kan göra av återvunnet material Glöm att köpa nya dekorationer denna jul. Gör din egen! Med återvunnet material kan du spara pengar och miljön. Läs mer och kom på humör om du inte redan har gjort det. En adventskalender hjälper dig att räkna ner dagarna fram till juldagen.

Men kom ihåg att advent handlar om mer än bara att markera datum i en kalender. Idag kommer vi dock att fokusera på adventskalendern ensam.

Vad är en adventskalender?

Här har vi sammanställt tio gratis adventskalendrar online, inklusive de du kan förbereda själv.

I sin kärna är adventskalendern en julnedräkningskalender. I sin enklaste form består den av minst 24 numrerade flikar som täcker festliga bilder tryckta på kartong. Börjar den första dagen i adventssäsongen med dörr nummer 1. Kalenderägaren får öppna en dörr per dag, fram till julafton (24 december) eller juldag (25 december).

klassisk adventskalender med bild
Bildkredit: Turris Davidica / via Wikimedia Commons

Adventskalendern har varit en grund för jultraditionerna. Hitta julhjälp för behövande familjer med 5 gåva-välgörenhetssajter. Hitta julhjälp för behövande familjer med 5 gåva-välgörenhetssidor Familjer med låg inkomst har inte råd att köpa presenter eller förbereda en speciell julmåltid. Men det finns alltid godhjärtade människor som är villiga att ge hand. Läs mer sedan 1800-talet. Först användes av tyska lutherska, och det antogs snart av kristna runt om i världen för att fira säsongen fram till jul. Under hela sin historia tog adventskalendern många former, till exempel 24 kritlinjer målade på en vägg eller en dörr, för att visualisera julnedräkningen.

Idag är adventskalendrar främst gjorda för barn. Därför kombineras de festliga bilderna ofta med små bitar choklad. Andra moderna tagningar på adventskalendern inkluderar färgglada numrerade säckar eller lådor. Och dessa kan fyllas med enkla presenter, inklusive godis, nötter, torr frukt, leksaker och små användbara saker som strumpor eller pennor.

Medan du kan köpa en mängd olika kalendrar i butiker, vänner och familj ofta hantverk adventskalendrar som en del av jul-DIY-projekt 6 Awesome DIY-projekt att göra över jul 6 Awesome DIY-projekt att göra över jul Läs mer för sina nära och kära. På senare år har digitala kalendrar blivit ett populärt marknadsföringsverktyg. Du hittar företag som organiserar giveaways runt en adventskalender eller turistmål som visar sina attraktioner.

De bästa premade adventskalendrarna 2018

1. Musical Advent Calendar App

Musical Advent Calendar App

Musical Advent Calendar är en iOS-app. Den har 25 gratis bitar av klassisk julmusik, en för varje dag av julen. Du kan spela upp låtarna offline och så ofta du vill.

Ladda ner: Musical Advent Calendar-app för iOS (gratis)

2. Nationalmuseer Liverpool

Nationalmuseer Liverpool

National Museums Liverpool lanserade först sin online adventskalender 2016, som en del av deras säsongsfestivaler. Teman för de två första åren var människans två bästa vänner - katter och hundar.

I år, när staden Liverpool firar 100-året sedan antagandet av lagen om representation av folket, är utställningens fokus på kvinnor. Klicka på datumen för att avslöja varje del av samlingen. Läs mer om temat på National Museums Liverpool-bloggen.

Det finns speciella turer och evenemang också (t ex planera en utekväll med en kväll med utsikt över Liverpools ikoniska vatten vid Merseyside Maritime Museum). De lovar "massor av överraskningar från våra samlingar och skärmar som väntar bakom adventskalenderns dörrar".

Kolla också in deras gratis onlineutställning för jul. Denna virtuella turné har festliga godis från museernas samlingar, inklusive en ren. Det är ett bra tillfälle att kombinera advent med lite historiautbildning. Dessa 15 fascinerande historiska webbplatser gör det förflutna komma levande. Dessa 15 fascinerande historiska webbplatser gör det förflutna. Dessa 15 interaktiva (men pedagogiska) webbplatser och verktyg bevisar att återberättelsen av historiska händelser kan vara underhållande och rolig. Läs mer .

3. Boowa & Kwala

Boowa & Kwala julnedräkningskalender

Boowa & Kwala presenterar en nedräkning till jul på sin interaktiva sida för barn upp till tio år gamla. Denna adventskalender har barnvänliga överraskningar varje dag.

Medan du väntar på att den första strumpan ska avslöja dess innehåll, låt ditt barn spela ett av de många interaktiva spelen, till exempel att dekorera julgranen.

Observera att den här sidan kräver Flash.

4. Jultomten adventskalender

Jultomten adventskalender

SantaGames.Net ger dig en adventskalender för barn, full av onlinespel, korsord, pussel, skärmsläckare och julöverraskningar. Det finns en god chans att ditt barn blir distraherad med jultema-spelen på sajten.

Det enda som är beklagligt med denna julekalender är auto-play midi och ljudeffekter som du inte kan stänga av. Det snabbaste sättet att göra är att träffa ett datum och gå till spelet på den länkade sidan. Om du använder Chrome kan du stänga av enskilda flikar: högerklicka bara på den kränkande fliken och välj fliken Stäng av .

5. Adventskalender för vuxna

Jesuit Ministry Loyola Press adventskalender

Adventskalendern från jesuittministeriet Loyola Press hjälper vuxna att sakta ner under en ofta stressande semestersäsong:

"Författare och bloggare Vinita Hampton Wright, Joe Paprocki, Becky Eldredge, James Martin, SJ och andra delar resurser för att vårda din andlighet vid denna livliga tid på året."

I god gammal tradition börjar Loyola Presss adventskalender den första dagen i adventstiden, som är den första av fyra adventssöndagar före julafton. 2018 faller den dagen den 2 december.

Loyola Press inbjuder dig att ta ett ögonblick på var och en av dagarna fram till juldagen, att omfamna julens anda och få en lugn och kontemplativ stämning för semestern.

Webbplatsen erbjuder ytterligare adventskalendrar, inklusive en för barn och utskrivbara adventskalendrar.

6. Global adventskalender

global adventskalender med meditationer

Anglican Communions globala adventskalender är en interaktiv, multikulturell onlinekalender, och du kan bidra till den:

”Svara helt enkelt på den dagliga meditationen som du har skickat med bilder och böner som talar till ditt hjärta. Dina bilder och böner kommer att visas i adventskalendern med andra från hela världen. ”

Du kan skapa ett konto, få din dagliga meditation via e-post, svara och dela dina reflektioner på sociala medier med hashtaggen #AdventWord.

Denna julekalender är ett bra sätt att delta i det globala samhället och uppleva glädjen när världen ber tillsammans. Svaren från alla deltagare dras in i en folkmassad kalender varje dag.

7. Det är en Shape Christmas

Det är en Shape Christmas Advent-kalender med inspirerande mönster

Okej, för en förändring låt oss flytta från vardagen och gå in i geekdom. It's a Shape Christmas är en vacker digital adventskalender gjord av designgeeks. Idén är enkel - det är en digital kalender på ytan. Men klicka på datumen som räknas ner till jul så får du ladda ner gratis konstverk för din iPhone eller iPad.

Varje dag avslöjar en illustration som är tema kring fyra olika former (fyrkant, triangel, cirkel och hexagon) & jul. Detta är ett globalt samarbetsprojekt av 25 designers från hela världen.

Om du älskar webbdesign, kolla också 24Ways Kalender. Varje dag på kalendern ger dig en daglig dos av webbdesign och utvecklingsgodhet.

Din anpassade DIY-adventskalender

Angrar ingen av adventskalendern ovan dig? Eller vill du gåva en digital julkalender till en vän? Så varför inte bara skapa din egen online-julkalender!

8. MyAdvent

MyAdvent DIY adventskalender

För att skapa din personliga online adventskalender med MyAdvent, ladda bara upp foton, lägga till skrivna meddelanden och videolänkar, anpassa stilen och dela länken med din vän.

Det finns inget tryck för att avsluta hela kalendern senast 1 december eller innan du delar länken! Du kan gå tillbaka och göra ändringar när du har tid. Kom bara ihåg att slutföra varje dörr innan det är dags. MyAdvent har också appar för iOS och Android.

Denna adventskalender är också tillgänglig som en mobilapp.

Ladda ner: MyAdvent för Android | iOS (gratis)

9. Türchen

Tuerchen DIY adventskalender

På Türchen (tyska för "liten dörr") kan du designa din adventskalender i tre enkla steg, ingen registrering krävs. Fyll först din kalender med video-URL: er, GIF, bilder och personliga meddelanden. För det andra, dekorera din kalender med dina egna bilder eller mallar. Slutligen dela din julkalender med en lycklig mottagare.

Det som är unikt med denna adventskalender är att du kan anpassa kalenderns tidsram. Dessutom kan du fylla din kalender med förinställt innehåll. Som med MyAdvent kan du gå tillbaka och redigera din kalender så ofta du vill.

10. Adventskalender 2018

Advent My Friend DIY julnedräkningskalender

Advent My Friend erbjuder en annan gratis DIY-adventskalender. Titta på deras kalenderdemo för att se hur en färdig kalender kan se ut. Liksom på Türchen kan du fylla din kalender automatiskt med objekt från demot, eller lägga till dina egna bilder, video-URL: er och personliga meddelanden.

Dessutom kan du anpassa namnet, bakgrundsbilden och dölja siffrorna. Du kan dela länken till din julkalender via sociala medienätverk eller e-post, och du kan bädda in kalendern på din webbplats. Du får också ett e-postmeddelande med en administrationslänk som gör att du kan redigera kalendern när som helst.

Bonus adventskalendrar för tyska talare

Om du talar tyska, kolla in följande adventskalendrar:

  • CHIP Download-Adventskalender [Inte längre tillgänglig] (med Chrome-app)
  • Weltbild Online-Adventskalender
  • PC Welt Xmas Special 2017

Det här är din julsäsong

Har du humör till jul ännu? Thought.co har en lista med adventaktiviteter för föräldrar och deras barn att räkna ner till jul. Och om dagarna fram till den stora dagen fortfarande blir för långa, kan du passera tiden med de bästa julfilmerna att se på Netflix De 10 bästa julfilmerna på Netflix att titta på i år De 10 bästa julfilmerna på Netflix att titta på i år trött att gräva igenom Netflix för de bra sakerna? Här är de bästa julefilmerna på Netflix att titta på denna högsäsong. Läs mer .

Utforska mer om: Kalender, jul.